Κυριακή, 5 Δεκεμβρίου, 2021

ΗΠΕΙΡΟΣ – Λιγότερα τα σχολεία που τελούν υπό κατάληψη

Μέχρι χθες το μεσημέρι σε όλη την περιφέρεια κατάληψη υπήρχε σε 21 σχολικές μονάδες της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης

 

Μειώθηκε χθες, Τρίτη, ο αριθμός των σχολείων που τελούν υπό κατάληψη σε όλη την Ήπειρο, αν και πάλι αρκετά σχολεία στην περιφέρεια δεν λειτουργούν, λόγω της απόφασης των μαθητών να προχωρήσουν σε κατάληψη.

Σύμφωνα με χθεσινό ρεπορτάζ του Ioannina TV, και με βάση στοιχεία της Περιφερειακής Διεύθυνσης Εκπαίδευσης Ηπείρου υπό κατάληψη το μεσημέρι της Τρίτης στην Ήπειρο, τελούσαν 21 σχολικές μονάδες της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, ενώ στην πόλη των Ιωαννίνων, οι καταλήψεις συνεχίστηκαν για δεύτερη μέρα στο 1ο, το 3ο και το 6ο ΕΠΑΛ, στο 3ο και το 5ο Λύκειο και στο 5ο Γυμνάσιο.

Σε κάποια σχολεία όμως, όπως στο 2ο Λύκειο η κατάληψη έληξε το πρωί της Τρίτης, αφού όπως διαπιστώθηκε από τη διεύθυνση του σχολείου, εντός του κτιρίου βρισκόταν μόλις μία μαθήτρια. Το δυστύχημα είναι, όπως συνέβη και σε άλλα σχολεία, ότι οι καταληψίες άφησαν πίσω τους σημαντικές ζημιές στις υποδομές του σχολείου, με την διευθύντρια κα Γεωργάκη, να σημειώνει ωστόσο, πως το σχολείο θα λειτουργήσει κανονικά, διά ζώσης από σήμερα Τετάρτη.

Παράλληλα και σύμφωνα με το ρεπορτάζ, αναφορικά με το αν υπήρξαν αιτήματα των μαθητών προς τη διεύθυνση η κα Γεωργάκη ανέφερε ότι μέχρι και την Παρασκευή, που το σχολείο λειτούργησε κανονικά, δεν υπήρχε κανένα απολύτως αίτημα, ούτε και το πρωί της Δευτέρας, όταν ενημερώθηκε, ότι το σχολείο τελεί υπό κατάληψη.

Κάποια αιτήματα έφτασαν αργότερα στη διεύθυνση του σχολείου με υπόμνημα των μαθητών, στο οποίο αναφέρονταν μεταξύ άλλων, η αντίθεσή τους στο να κάνουν το εμβόλιο,(σ.σ αν και αυτό δεν είναι υποχρεωτικό), να μη φορούν την προστατευτική μάσκα στο σχολείο, να τους επιτρέπεται να πίνουν καφέ στο σχολείο και έπειτα προστέθηκε και ένα αίτημα για να «σπάσει» μία τάξη με μεγάλο αριθμό μαθητών, κάτι που όπως ανέφερε η κα Γεωργάκη, ικανοποιήθηκε ήδη.

Τα μαθήματα χθες, Τρίτη έγιναν μέσω τηλεκπαίδευσης και στο 2ο Λύκειο, όπως και στα υπόλοιπα σχολεία που τελούν υπό κατάληψη, με όσους μαθητές δε μετέχουν σε αυτήν να χρεώνονται με απουσίες.

Τα… περίεργα των καταλήψεων

Από την άλλη, όπως αναφέρθηκε στο Ioannina TV, πέρα από τα αιτήματα, που έχουν αμιγές εκπαιδευτικό περιεχόμενο ή έστω υγειονομικό εν όψει της πανδημίας και των μέσων και τρόπων αναχαίτισης της διασποράς, οι μαθητές του 5ου Λυκείου που τελεί υπό κατάληψη πρόσθεσαν και μία ευφάνταστη πινελιά, δίνοντας το χρονικό στίγμα διάρκειας της κατάληψης.

Σε πανό που κρέμασαν στα κάγκελα του σχολείου το μήνυμα είναι σαφές, ότι το σχολείο θα μείνει κλειστό μέχρι να γίνει ο Κόντε καλά!

Η αναφορά στον ποδοσφαιριστή του ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ που χειρουργήθηκε πρόσφατα έχει σαφή χιουμοριστική διάθεση, από την άλλη όμως, ο καθένας αντιλαμβάνεται ότι θα είναι μία δύσκολη σχολική χρονιά, ειδικά αν αναλογιστεί, ότι ο ισπανός επιθετικός του ΠΑΣ, αναμένεται να γίνει καλά και να επιστρέψει τον Απρίλιο…

ΔΗΜΟΦΙΛΗ