Κυριακή, 11 Απριλίου, 2021

ΗΠΕΙΡΟΣ – Παραμένουν στα ύψη οι παραβάσεις του ΚΟΚ

Περισσότερα από 1.150 πρόστιμα τον Μάρτιο, σε εθνικό και επαρχιακό οδικό δίκτυο της Ηπείρου, για υπερβολική ταχύτητα

 

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: Βασίλης Λούπας

 

Παρά τα περιοριστικά μέτρα μετακίνησης λόγω του κορωνοϊού, οι παραβάσεις του ΚΟΚ που βεβαιώθηκαν από τα Τμήματα Τροχαίας στην Ήπειρο, τον μήνα Μάρτιο, ήταν και πάλι πάρα πολλές.

Συγκεκριμένα, χθες και με στόχο τη διαρκή ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των πολιτών στα ζητήματα οδικής ασφάλειας δημοσιοποιήθηκαν τα συγκεντρωτικά στοιχεία που αφορούν τροχαία ατυχήματα και παραβάσεις για τον Μάρτιο του 2021, σε σχέση με την αντίστοιχη περσινή περίοδο.

Ειδικότερα, για την πρόληψη των τροχαίων ατυχημάτων πραγματοποιήθηκαν συστηματικοί έλεγχοι στο οδικό δίκτυο της Ηπείρου, οι οποίοι είχαν ως αποτέλεσμα να βεβαιωθούν συνολικά 4.864 παραβάσεις, από τις οποίες ξεχωρίζουν οι επικίνδυνες καθώς οδηγούν ευθέως στο τροχαίο ατύχημα και επηρεάζουν καθοριστικά το αποτέλεσμά του.

Συγκεκριμένα, βεβαιώθηκαν:

1.155 παραβάσεις για υπερβολική ταχύτητα

169 για μη χρήση κράνους κατά την οδήγηση

148 για μη χρήση της ζώνης ασφαλείας κατά την οδήγηση

59 για κίνηση στο αντίθετο ρεύμα κυκλοφορίας

38 για αντικανονικό προσπέρασμα

26 για χρήση κινητού τηλεφώνου κατά την οδήγηση

17 για παραβίαση ερυθρού σηματοδότη και

16 παραβάσεις για οδήγηση υπό την επήρεια οινοπνεύματος (μέθη).

Σημειώνεται επίσης ότι τον προηγούμενο μήνα βεβαιώθηκαν 70 παραβάσεις για στέρηση άδειας ικανότητας οδήγησης, 50 παραβάσεις που αφορούν ανασφάλιστα οχήματα και 379 παραβάσεις επαγγελματικών οχημάτων.

Ακόμη, σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ., στην εδαφική αρμοδιότητα της Ηπείρου, τον Μάρτιο, σημειώθηκαν 7 τροχαία ατυχήματα (έναντι 6 το 2020). Ειδικότερα, δεν είχαμε κανένα θανατηφόρο τροχαίο ατυχήματα (όπως και το 2020), σημειώθηκε ένα τροχαίο ατύχημα με σοβαρό τραυματισμό ατόμου (όπως και το 2020) και έξι τροχαία ατυχήματα με ελαφρύ τραυματισμό ατόμου (έναντι 5 το 2020).

Από τα τροχαία ατυχήματα που συνέβησαν σε αστικές και αγροτικές περιοχές των νομών, καταγράφηκαν συνολικά 10 παθόντες (έναντι 6 το 2020). Ειδικότερα, τον Μάρτιο, δεν είχαμε στην Ήπειρο, κανένα νεκρό (όπως και το 2020), ενώ είχαμε έναν σοβαρά τραυματία (όπως και το 2020) και εννέα ελαφρά τραυματίες (έναντι 5 το 2020).

Τέλος, τα κυριότερα αίτια των τροχαίων ατυχημάτων – δυστυχημάτων, όπως προέκυψε από την αστυνομική τροχονομική έρευνα, ήταν η υπερβολική ταχύτητα, η παραβίαση ερυθρού σηματοδότη, η οδήγηση υπό την επίδραση οινοπνεύματος και λοιπά αίτια αναφερόμενα στους οδηγούς.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ