Τρίτη, 30 Νοεμβρίου, 2021

ΗΠΕΙΡΟΣ – Σε συναγερμό η Πολιτική Προστασία, λόγω… «Μήδειας»

Σύσκεψη υπό τους Μ. Χρυσοχοϊδη και Ν. Χαρδαλιά είχαν οι πρόεδροι των ΠΕΔ της χώρας για την αντιμετώπιση του νέου κύματος κακοκαιρίας που αναμένεται να πλήξει και την Ήπειρο από σήμερα το βράδυ – Οδηγίες προς τους πολίτες από την Πολιτική Προστασία της Περιφέρειας, τον Δήμο Ιωαννιτών και την ΕΛ.ΑΣ.

 

 

Έκτακτη συντονιστική σύσκεψη πραγματοποιήθηκε χθες, Παρασκευή, στο κτίριο «Φάρος» της Πολιτικής Προστασίας υπό τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλη Χρυσοχοΐδη και τον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκο Χαρδαλιά.Στη σύσκεψη είχαν προσκληθεί και συμμετείχαν ο πρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ) Δημήτρης Παπαστεργίου καθώς και οι πρόεδροι των Περιφερειακών Ενώσεων Δήμων των 13 Περιφερειών της χώρας.

Αντικείμενο της σύσκεψης ήταν η διασφάλιση του καλύτερου συντονισμού όλων των δήμων για την από κοινού αντιμετώπιση κινδύνων από τα έντονα καιρικά φαινόμενα που αναμένεται να πλήξουν τη χώρα κατά τις επόμενες ημέρες.

Κατά τη συζήτηση, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη και ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων υπογράμμισαν ιδιαίτερα την ανάγκη οι δήμοι της χώρας, με ενεργοποίηση όλων των μέσων που έχουν στη διάθεσή τους και σε στενή συνεργασία με τις δυνάμεις της Ελληνικής Αστυνομίας και του Πυροσβεστικού Σώματος που έχουν ήδη τεθεί σε κατάσταση μέγιστης κινητοποίησης, να διευκολύνουν στο μέγιστο δυνατό τη διαδικασία εν εξελίξει για τον απρόσκοπτο εμβολιασμό του πληθυσμού, στο πλαίσιο της επιχείρησης «Ελευθερία».

Στο πλαίσιο αυτό, οι δήμοι της χώρας καλούνται να αξιοποιήσουν πλήρως το πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι», καθώς και κάθε άλλο πρόσφορο μέσο, ιδίως για τη μεταφορά πολιτών προς και από τα εμβολιαστικά κέντρα, εφόσον παρίσταται ανάγκη, καθώς και για τη διασφάλιση της απρόσκοπτης πρόσβασης στα κατά τόπους Νοσοκομεία, Κέντρα Υγείας και λοιπές μονάδες υγείας.

Στην Ήπειρο

Την ίδια στιγμή, σε απόλυτη ετοιμότητα βρίσκεται η Πολιτική Προστασία της Περιφέρειας Ηπείρου ώστε να αντιμετωπίσει το κύμα κακοκαιρίας που αναμένεται να σαρώσει όλη την χώρα και πιθανώς θα πλήξει από σήμερα το απόγευμα και την περιοχή μας.

Χθες, ο Προϊστάμενος της Διεύθυνσης Πολιτικής Προστασίας, Δημήτρης Μαυρογιώργος είχε αλλεπάλληλες συσκέψεις και επαφές με όλους τους δημάρχους της Ηπείρου.

Ο κ. Μαυρογιώργος σε δηλώσεις του αφού αναφέρθηκε στις προβλέψεις των καιρικών μοντέλων αλλά και  στις ενέργειες που έχουν γίνει κάλεσε τους κατοίκους να προετοιμαστούν, ώστε να περιοριστούν στο ελάχιστο οι ζημιές και οι όποιες άλλες αρνητικές επιπτώσεις.

«Η κακοκαιρία προβλέπεται  να εκδηλωθεί τις νυχτερινές ώρες του Σαββάτου και το πρωί της Κυριακής αναμένεται σφοδρή χιονόπτωση (που σε περιοχές το ύψος του χιονιού μπορεί να ξεπεράσει και το ένα μέτρο)  η οποία θα επηρεάσει  το μεγαλύτερο τμήμα της Π.Ε. Ιωαννίνων, τα ορεινά της Θεσπρωτίας και τον ορεινό όγκο των Τζουμέρκων,  ενώ χιόνια αναμένονται και στο λεκανοπέδιο των Ιωαννίνων. Από το μεσημέρι της Κυριακής, αναμένεται ραγδαία πτώση της θερμοκρασίας, ( ακόμη και δέκα βαθμούς υπό το μηδέν), με ολικό παγετό,  φαινόμενο που θα διαρκέσει τουλάχιστον μέχρι τα μέσα της ερχόμενης εβδομάδας. Έχοντας υπόψη τα ανωτέρω, θα πρέπει όλοι οι πολίτες από σήμερα να προετοιμαστούν για τη δύσκολη εβδομάδα που έρχεται» είπε ενώ παράλληλα προέτρεψε τους κατοίκους να περιορίσουν τις μετακινήσεις τους», ανέφερε μεταξύ άλλων.

Η ΠΕΔ Ηπείρου

Εξάλλου, στη σύσκεψη υπό τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, με θέμα την προετοιμασία των Δήμων της χώρας ενόψει του σφοδρού κύματος κακοκαιρίας με την ονομασία «Μήδεια» που πρόκειται να χτυπήσει τη χώρα μας τα επόμενα 24ωρα, συμμετείχε και ο Πρόεδρος της ΠΕΔ Ηπείρου, Χρήστος Ντακαλέτσης, εκπροσωπώντας τους Δήμους της περιοχής.

Τις κατευθύνσεις για τα μέτρα που καλούνται να λάβουν τις επόμενες ώρες οι Δήμοι της χώρας, έδωσε σύντομα ο Υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς.

Ο κ. Χαρδαλιάς προειδοποίησε για μια από τις σφοδρότερες κακοκαιρίες των τελευταίων ετών, ζητώντας από τους Δήμους να βρίσκονται τις επόμενες ώρες σε επιφυλακή αυξημένου συναγερμού που σημαίνει ότι ανακαλούνται οι άδειες του προσωπικού και τίθενται σε 24ωρη ετοιμότητα.

Ζήτησε επίσης από τους Δήμους, οι δομές του προγράμματος «Βοήθεια στο Σπίτι» να ενεργοποιηθούν και να λάβουν μέριμνα για ανήμπορους πολίτες που πιθανόν θα χρειαστεί να μεταφερθούν σε καλά θερμαινόμενους χώρους. Στόχος της πολιτείας και των Δήμων είναι να μην αποκλειστούν περιοχές και ασφαλώς, να μην τεθεί σε κίνδυνο καμία ανθρώπινη ζωή. Τις επόμενες ώρες και ανάλογα με τα δεδομένα, ενδέχεται να ληφθεί απόφαση για την απαγόρευση κυκλοφορίας των φορτηγών οχημάτων από το Υπουργείο.

Για την Ήπειρο, ο Πρόεδρος της ΠΕΔ, ενημέρωσε την ηγεσία του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη πως σε συνεργασία με την Περιφέρεια Ηπείρου έχουν τεθεί σε ετοιμότητα όλα τα μηχανήματα των Δήμων όσο και ιδιωτικά μηχανήματα που θα εκμισθωθούν και θα συνδράμουν όπου χρειαστεί, ενώ έχει υπάρξει και προμήθεια επαρκών ποσοτήτων αλατιού.

Ο κ. Ντακαλέτσης τέλος, ζήτησε από την ηγεσία του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη να ανασταλούν για τις επόμενες ώρες, τα εμβολιαστικά προγράμματα κατά του Covid-19, καθώς όπως είπε, θα είναι δύσκολο να μεταφερθούν με ασφάλεια ηλικιωμένοι συμπολίτες στα εμβολιαστικά κέντρα που λειτουργούν στις έδρες των τεσσάρων Περιφερειακών Ενοτήτων.

Ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας απάντησε πως από τη στιγμή που ποσότητες εμβολίων έχουν ήδη μεταφερθεί στα κατά τόπους hubs, δε μπορεί να υπάρξει αλλαγή του προγραμματισμού των εμβολιασμών. Στις περιπτώσεις που θα υπάρχει δυσκολία να μεταφερθεί κάποιος στο εμβολιαστικό κέντρο, θα πρέπει να ζητείται βοήθεια της Αστυνομίας, της Πυροσβεστικής ή του Λιμενικού αλλά και αν και τότε δεν καταστεί δυνατή η πρόσβαση του πολίτη στο εμβολιαστικό κέντρο, το ραντεβού που χάνεται θα επαναπροσδιορίζεται άμεσα.

Ο κ. Χρυσοχοΐδης ζήτησε με ένταση από τους Δήμους να κάνουν το παν τι δυνατόν για να μην ακυρωθούν εμβολιασμοί.

Τέλος, μετά από τη διατύπωση από τους προέδρους των ΠΕΔ του αιτήματος αντικατάστασης του απαρχαιωμένου εξοπλισμού των Δήμων και άμεσης πρόσληψης μόνιμων χειριστών, ο κ. Χαρδαλιάς δεσμεύτηκε πως με επείγουσες διαδικασίες, οι Δήμοι της χώρας θα μπορέσουν να προμηθευτούν το επόμενο διάστημα, μηχανήματα και εξοπλισμό για την πολιτική προστασία τους, από ένα κονδύλι της τάξεως των 120 εκ. ευρώ που θα εξασφαλιστεί από την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων.

Ο Δήμος Ιωαννιτών

Την ίδια στιγμή, σε αυξημένη ετοιμότητα και επιφυλακή για να αντιμετωπίσουν τα προβλήματα που τυχόν θα προκληθούν από τα έντονα καιρικά φαινόμενα που αναμένεται να πλήξουν την περιοχή από το απόγευμα του Σαββάτου και μέχρι το τέλος της προσεχούς εβδομάδας βρίσκεται ο δήμος Ιωαννιτών.

Η Πολιτική Προστασία του δήμου έχει τεθεί σε κατάσταση συναγερμού, έχουν ήδη δοθεί οδηγίες και έχει καταρτιστεί το πρόγραμμα των υπηρεσιών για τους υπαλλήλους που θα βρίσκονται σε επιφυλακή το σαββατοκύριακο, ενώ έχουν ήδη ειδοποιηθεί και ιδιώτες χειριστές μηχανημάτων, ώστε εάν κριθεί απαραίτητο, να είναι και αυτοί σε ετοιμότητα, ώστε να συμμετέχουν είτε στον αποχιονισμό είτε στην ρίψη αλατιού.

Για μία κατάσταση που είναι συνεχώς εξελισσόμενη και μεταβαλλόμενη, αφού τα προγνωστικά μοντέλα διαφοροποιούνται διαρκώς, χωρίς να υπάρχει βεβαιότητα για το πόσο σφοδρή θα είναι η χιονόπτωση στο λεκανοπέδιο, έκανε λόγο ο αρμόδιος αντιδήμαρχος για θέματα Πολιτικής Προστασίας Γ. Λώλης, απευθύνοντας έκκληση παράλληλα στους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί στις μετακινήσεις τους και να περιοριστούν στις άκρως απαραίτητες.

Η απόλυτη βεβαιότητα πάντως προκύπτει για τον υδράργυρο που από την Κυριακή και τη Δευτέρα θα σημειώσει κάθετη πτώση, κάτι που θα διαρκέσει όλη την εβδομάδα.

Εάν οι προβλέψεις επιβεβαιωθούν και υπάρξει ισχυρή χιονόπτωση την Κυριακή στο λεκανοπέδιο, το βράδυ της Κυριακής, με δεδομένο τον παγετό που θα επικρατεί και την επικινδυνότητα για τις μετακινήσεις, θα ληφθεί απόφαση για το αν θα λειτουργήσουν ή όχι τα σχολεία της πρωτοβάθμιας κα της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης.

«Όχι» στην αλόγιστη χρήση αλατιού

Ο δήμος έχει ήδη διαθέσει αλάτι στους προέδρους των Τοπικών Κοινοτήτων, στους οποίους μπορούν να απευθύνονται οι κάτοικοι των χωριών, όπως και στους Πολιτιστικούς Συλλόγους από τους οποίους επίσης μπορούν οι πολίτες να το προμηθεύονται.

Ο κ. Λώλης απηύθυνε έκκληση επίσης στους πολίτες να μην κάνουν αλόγιστη χρήση αλατιού, αλλά να το χρησιμοποιούν με φειδώ, γιατί η υπερβολική χρήση μπορεί να προκαλέσει φθορές στο οδόστρωμα ή στα πεζοδρόμια.

Επίσης, αλάτι για τους πολίτες θα διατίθεται στα ακόλουθα σημεία:

– στο Κεντρικό Δημαρχείο

– στο Εργοτάξιο Αγίου Νικολάου & Εργοτάξιο Κατσικά

– στο πρώην Δημαρχείο Πεδινής

– στην εκκλησία της Αγίας Σοφίας στην Ανατολή

Στην διάθεση των πολιτών είναι τα ακόλουθα τηλέφωνα της Πολιτικής Προστασίας: 2651031448 και 2651026271.

Η Αστυνομία

Επίσης, ενόψει των έντονων καιρικών φαινομένων που αναμένεται να εκδηλωθούν τις προσεχείς ημέρες σε διαφορές περιοχές της χώρας, η Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Ηπείρου συστήνει στους πολίτες να αποφεύγουν τις άσκοπες μετακινήσεις και να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί εφόσον χρειαστεί να μετακινηθούν.

Παράλληλα, υπενθυμίζονται χρήσιμες συμβουλές για ανάλογες καταστάσεις και ειδικότερα:

Οι οδηγοί:

• Να ενημερώνονται για τον καιρό και την κατάσταση του οδικού δικτύου αν πρόκειται να μετακινηθούν.

• Να φροντίζουν το όχημά τους να έχει αντιολισθητικές αλυσίδες.

• Να χρησιμοποιούν πάντα τις αντιολισθητικές αλυσίδες, όπου υπάρχουν ειδικές συνθήκες κυκλοφορίας (παγετός, κ.λπ.).

• Να φορούν πάντα τη ζώνη ασφαλείας.

• Να ελέγχουν την καλή λειτουργία των συστημάτων του αυτοκινήτου τους.

• Να φροντίζουν ώστε να είναι εφοδιασμένοι με αρκετά καύσιμα.

• Να μειώνουν ταχύτητα και να αφήνουν αρκετή απόσταση από το προπορευόμενο όχημα για να μπορούν να σταματήσουν με ασφάλεια.

• Να μη φρενάρουν απότομα γιατί υπάρχει κίνδυνος να εκτραπούν της πορείας τους. Με τον ίδιο τρόπο να λειτουργούν και όταν πρόκειται να επιταχύνουν ή να στρίψουν.

• Να έχουν αναμμένα τα φώτα πορείας για να γίνονται πιο εύκολα αντιληπτοί, ιδιαίτερα όπου δεν υπάρχει μεγάλη ορατότητα.

• Να διατηρούν τα φώτα και τους υαλοκαθαριστήρες του οχήματός τους  πάντα καθαρούς.

• Να οδηγούν με χαμηλή ταχύτητα για να έχουν τη δυνατότητα ελέγχου του οχήματός τους.

• Να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί όταν διασχίζουν γέφυρες, ανισόπεδες διαβάσεις και δρόμους που δεν είναι πολυσύχναστοι.

• Αν οδηγούν σε επαρχιακό δρόμο, να αποφεύγουν τους χιονισμένους χωματόδρομους.

• Να έχουν στο νου τους ότι ενδεχομένως να χρειαστεί πολύ μεγαλύτερος χρόνος για να ακινητοποιήσουν το όχημά τους όταν οδηγούν σε παγωμένο δρόμο.

– Εάν ακινητοποιηθεί το όχημά τους:

• Να μην προσπαθήσουν να «γκαζώσουν» για να απεγκλωβιστούν, γιατί οι τροχοί κινδυνεύουν να εισχωρήσουν ακόμα πιο βαθιά ειδικά σε πολύ χιονισμένα σημεία.

• Να μετακινήσουν δεξιά και αριστερά τους τροχούς μερικές φορές προκειμένου να διώξουν το χιόνι από τους τροχούς.

• Να ειδοποιήσουν αμέσως τις αστυνομικές Αρχές.

• Να παραμείνουν στο αυτοκίνητό τους και να ανάβουν τη μηχανή για 10 λεπτά ανά ώρα, ελέγχοντας ώστε η εξάτμιση να είναι καθαρή από χιόνια.

Οι πεζοί:

• Να περπατούν με μεγάλη προσοχή ιδιαίτερα τις πρώτες πρωινές και νυκτερινές ώρες, καθώς υπάρχει μεγάλη πιθανότητα οι δρόμοι να είναι παγωμένοι.

• Να φροντίσουν να φορούν τα κατάλληλα υποδήματα όταν πρόκειται να μετακινηθούν.

• Να  προτιμούν για τις μετακινήσεις τους τα μέσα μαζικής μεταφοράς.

• Να αποφεύγουν να περπατούν στα τμήματα των δρόμων και των πεζοδρομίων όπου υπάρχει παγετός.

Περισσότερες συμβουλές και οδηγίες για την οδική ασφάλεια λόγω κακοκαιρίας και έντονων καιρικών φαινομένων είναι διαθέσιμες σε ειδικό banner στην ιστοσελίδα της Ελληνικής Αστυνομίας και της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας.

Η Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Ηπείρου θα ενημερώνει συνεχώς για  τις συνθήκες που επικρατούν στο οδικό δίκτυο και συστήνει στους  πολίτες να ακολουθούν τις υποδείξεις των αστυνομικών της Τροχαίας.

Επιπροσθέτως, σημειώνεται ότι οποιοσδήποτε πολίτης θελήσει να εμβολιαστεί για τον κορονοϊό και χρειάζεται βοήθεια λόγω των καιρικών συνθηκών για να μεταβεί σε εμβολιαστικό κέντρο, καθώς επίσης και οποιοσδήποτε πολίτης χρειαστεί βοήθεια για να μεταβεί σε νοσοκομείο ή ιατρικό κέντρο (π.χ. νεφροπαθείς για αιμοκάθαρση κ.λπ.), μπορεί να καλέσει στο 100, ώστε οι Υπηρεσίες της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Ηπείρου να συνδράμουν στην ασφαλή μετακίνησή του.

Από τις Υπηρεσίες της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Ηπείρου στο πλαίσιο του επιχειρησιακού σχεδιασμού λαμβάνονται τα απαραίτητα μέτρα όλο το διάστημα εκδήλωσης των έντονων καιρικών φαινομένων.

Το Νοσοκομείο «Χατζηκώστα»

Επίσης και λαμβάνοντας υπόψη τις προβλέψεις της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας αναφορικά με την επικείμενη κακοκαιρία, για την καλύτερη λειτουργία του νοσοκομείου «Χατζηκώστα», η Διοίκησή του, ανακοίνωσε τα κάτωθι με ισχύ από σήμερα 13 Φεβρουαρίου:

1. Απαγορεύεται η στάθμευση των αυτοκινήτων στην δίοδο που προσεγγίζει το Τμήμα Επειγόντων περιστατικών (ΤΕΠ) του Νοσοκομείου καθώς και στην δίοδο εξόδου (καμάρες), ώστε να διευκολύνεται η κίνηση των οχημάτων της Πολιτικής Προστασίας  και των ασθενοφόρων .

2. Η περιμετρική οδός που οδηγεί στο χώρο στάθμευσης του Νοσοκομείου θα είναι προσβάσιμη μόνο για όσους χρειάζεται να προσεγγίσουν την είσοδο για την μονάδα αιμοκάθαρσης του Νοσοκομείου.

3. Παρακαλείται το προσωπικό του Νοσοκομείου, καθώς και οι επισκέπτες να περιορίσουν την πρόσβαση  των αυτοκινήτων στον χώρο στάθμευσης, που βρίσκεται όπισθεν του Νοσοκομείου  ώστε να μην εγκλωβισθούν.

4. Σε συνεργασία με το Αστικό ΚΤΕΛ Ιωαννίνων θα υπάρχουν δρομολόγια από την κεντρική πλατεία με ώρες αναχώρησης 06.30, 14.30 και 22.30 προς το Νοσοκομείο και ώρες  αναχώρησης από το Νοσοκομείο 07.10, 15.10 και 23.00.

Επιπλέον δρομολόγια εάν και εφόσον χρειαστούν θα ανακοινωθούν σε συνεργασία με την Πολιτική Προστασία της Περιφέρειας Ηπείρου.

«Το Γενικό Νοσοκομείο Ιωαννίνων «Γ. Χατζηκώστα», έχει λάβει όλα τα απαιτούμενα μέτρα σύμφωνα με το επιχειρησιακό του σχέδιο για την ασφαλή και απρόσκοπτη λειτουργία του για επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα», καταλήγει η ανακοίνωση.

Ο Δήμος Αρταίων

Τέλος μέτρα ενόψει της κακοκαιρίας, έλαβε και ο Δήμος Αρταίων. Συγκεκριμένα σύσκεψη για τον συντονισμό του έργου για τις επόμενες ημέρες, καθώς προβλέπεται νέο κύμα κακοκαιρίας, πραγματοποιήθηκε στο Δημαρχείο Άρτας. Αντικείμενο της σύσκεψης, ήταν η καλύτερη προετοιμασία του Δήμου μετά και το έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού που εκδόθηκε από την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία.

Με αφορμή το έκτακτο δελτίο επιδείνωσης του καιρού το ερχόμενο Σαββατοκύριακο, τονίστηκε η σημασία της συνεργασίας όλων των υπηρεσιών για την επίλυση των προβλημάτων που τυχόν εμφανιστούν.

Να σημειωθεί ότι η Πολιτική Προστασία του Δήμου Αρταίων συνεχίζει να βρίσκεται σε επιφυλακή για την αντιμετώπιση των καιρικών φαινομένων τόσο στα ορεινά του Δήμου Αρταίων,  όσο και μέσα στην πόλη.

Οι εργαζόμενοι και τα μηχανήματα του Δήμου Αρταίων, τα οποία είναι εφοδιασμένα με την απαραίτητη ποσότητα άλατος, ώστε να μην υπάρξουν προβλήματα με τον παγετό,  οι ιδιώτες με τα μηχανήματά τους που είναι συμβεβλημένα με τον Δήμο, οι πρόεδροι και οι τοπικοί σύμβουλοι των χωριών, η ΔΕΥΑΑ για τυχόν φθορές στα δίκτυα, η ΔΟΑΚ, οι ενεργοί πολίτες, βρίσκονται όλοι σε ετοιμότητα. Ο Δήμος είχε στη διάθεσή του ένα γκρέιντερ, τρία σκαπτικά μηχανήματα  (JCB), μια μεγάλη αλατιέρα και δύο μικρές, για την αντιμετώπιση προβλημάτων σε κάθε τοπική κοινότητα, ενώ βρίσκεται σε στενή συνεργασία με όλες τις αρμόδιες υπηρεσίες, όπως την Πυροσβεστική, την Ελληνική Αστυνομία και την Πολιτική Προστασία της Περιφέρειας Ηπείρου.

Έκτακτα μέτρα και για τους αστέγους ενόψει της επερχόμενης κακοκαιρίας, με  θερμαινόμενους χώρους, λαμβάνει ο Δήμος Αρταίων. Ειδικότερα από αύριο Σάββατό έως και την Κυριακή θα είναι ανοιχτό σε 24ωρη βάση το κτίριο του κεντρικού ΚΑΠΗ του Δήμου στην οδό Σουλίου 18.

Οι πολίτες για οτιδήποτε χρειαστούν, μπορούν να επικοινωνούν στα τηλεφωνά της πολιτικής προστασίας του Δήμου Αρταίων :6972247001,6977722076 και για έκτακτα περαστικά στο τηλέφωνο του Γραφείου Δημότη :6988226938.

 

Ρεπορτάζ: Βασίλης Λούπας

ΔΗΜΟΦΙΛΗ