Πέμπτη, 8 Ιουνίου, 2023

ΚΑΡΔΑΜΙΤΣΙΑ – 80.000 ευρώ για την αναβάθμιση των κοινόχρηστων χώρων

Τη σύμβαση με τον ανάδοχο υπέγραψε ο Δήμαρχος Ιωαννίνων, Μωυσής Ελισάφ, για ένα έργο που περιλαμβάνει και την κατασκευή πλατείας – Προχωρά και η κατεδάφιση ετοιμόρροπων κτιρίων σε δρόμους της πόλης

 

Τη σύμβαση με τον ανάδοχο για την αναβάθμιση κοινόχρηστων χώρων στην πολεοδομική ενότητα Καρδαμιτσίων υπέγραψε χθες, Δευτέρα, ο Δήμαρχος Ιωαννίνων, Μωυσής Ελισάφ.

Το συγκεκριμένο έργο περιλαμβάνει παρεμβάσεις στο οικοδομικό τετράγωνο όπου προβλέπεται η κατασκευή της πλατείας.

Στο πλαίσιο της συγκεκριμένης εργολαβίας θα αντικατασταθεί τμήμα της περίφραξης του οικοδομικού τετραγώνου που είναι κατασκευασμένο από σκυρόδεμα και παρουσιάζει έντονες ρηγματώσεις και αποσάθρωση σε μεγάλα τμήματα καθώς και καθαρισμός του χώρου από εναποθέσεις υλικών εκσκαφών και κατεδαφίσεων. Θα κατασκευασθεί καινούργια περίφραξη από αργολιθοδομή.

Ό προϋπολογισμός του έργου ανέρχεται σε 80.000 ευρώ με ΦΠΑ και χρηματοδοτείται από εισφορά.

Επίσης χθες υπογράφηκε η σύμβαση με τον ανάδοχο για την κατεδάφιση ρυμοτομούμενων και την άρση επικινδυνότητας ετοιμόρροπων κτιρίων με προϋπολογισμό 60.000 ευρώ.

Η συγκεκριμένη εργολαβία περιλαμβάνει στην άρση της επικινδυνότητας κτιρίου που βρίσκεται στην συμβολή των οδών Κουντουριώτη και Ευθυμίου στα Ιωάννινα, σύμφωνα με το «πρωτόκολλο επικινδύνως ετοιμορρόπου» που συντάχθηκε από την Διεύθυνση Περιβάλλοντος και Πολεοδομίας και την τριμελή επιτροπή επικινδύνως ετοιμορρόπων.

Την κατεδάφιση κτίσματος που βρίσκεται σε κοινόχρηστο χώρο και συγκεκριμένα εντός του εύρους της αδιάνοιχτης οδού Αδμήτου, στο τμήμα μεταξύ των οδών ΚΑ΄ Φεβρουαρίου και Σολωμού περιοχής Καλούτσιανης Ιωαννίνων.

Την κατεδάφιση απαλλοτριωμένης οικοδομής που βρίσκεται στη συμβολή των οδών Αλκέτα και Ρώμα στα Ιωάννινα.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ