Παρασκευή, 30 Ιουλίου, 2021

ΚΕΝΤΡΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΠΡΟΝΟΙΑΣ – Υποχρεωτικός και αναγκαίος ο εμβολιασμός

Στο επίκεντρο βρίσκονται τα τελευταία 24ωρα οι ανακοινώσεις της κυβέρνησης για τον υποχρεωτικό εμβολιασμό, σε όλους τους εργαζόμενους στις δομές φροντίδας ηλικιωμένων και στις δομές υγείας.

Η απόφαση αφορά όλο το προσωπικό – διοικητικό, υγειονομικό κτλ.- σε δημόσιες και ιδιωτικές μονάδες φροντίδας ηλικιωμένων και ΑμΕΑ, όπως και σε δημόσιες και ιδιωτικές δομές υγείας.

Οι εργαζόμενοι σε αυτές τις δομές θα πρέπει να έχουν κάνει έως τις 16 Αυγούστου την πρώτη δόση του εμβολίου, ενώ η ολοκλήρωση του εμβολιασμού θα πρέπει να γίνει σύμφωνα με τις προβλεπόμενες διαδικασίες.

Χθες, η πρόεδρος του Κέντρου Κοινωνικής Πρόνοιας Ηπείρου, Μαρία Τσολάκη ρωτήθηκε για τα ποσοστά εμβολιασμού στις δομές ευθύνης της που είναι πολλές.

Όπως ανέφερε στους ωφελούμενους ο εμβολιασμός ανέρχεται σε ποσοστό άνω του 95% ενώ στο προσωπικό των δομών το ποσοστό είναι κοντά στο 80%. Μένει ένα 20% που δεν έχει κάνει ούτε την πρώτη δόση.

Η κα. Τσολάκη τις τελευταίες ημέρες έχει διαδοχικές συζητήσεις με τους εργαζόμενους και αναμένει να δει πως θα κινηθούν όσοι δεν έχουν εμβολιαστεί τις επόμενες ημέρες.

«Είμαστε σε συζητήσεις με τους εργαζόμενους. Γνωρίζαμε εδώ και καιρό ότι υπήρχε η σκέψη της υποχρεωτικότητας στον εμβολιασμό και τώρα ήρθαν και οι σχετικές αποφάσεις» είπε.

Σύμφωνα με τις αποφάσεις της κυβέρνησης, μετά τις 16 Αυγούστου, όποιος δεν εμβολιαστεί ή δεν ολοκληρώσει τον εμβολιασμό του, θα απέχει από την εργασία του άνευ αποδοχών. Σε αυτές τις μονάδες φροντίδας πλέον και όλοι οι νεοεισερχόμενοι φιλοξενούμενοι θα πρέπει να είναι εμβολιασμένοι. «Θα πρέπει να σας τονίσω ότι οι εμβολιασμένοι γονείς ή κηδεμόνες μπορούν και επισκέπτονται κανονικά τις δομές και τους ωφελούμενους έχοντας φυσικά κάνει έλεγχο με rapid ή μοριακό. Οι μη εμβολιασμένοι δεν εισέρχονται στο χώρο και μπορούν μόνο σε εξωτερικό χώρο να συναντήσουν τον ωφελούμενο» σημείωσε η κα Τσολάκη, υπογραμμίζοντας ότι ακολουθούν τα πρωτόκολλα ασφαλείας.

Τέλος αξίζει να υπενθυμίσουμε ότι σε ό,τι αφορά τις μονάδες φροντίδας ηλικιωμένων και ΑμΕΑ, ο εμβολιασμός όλων των εργαζομένων είναι υποχρεωτικός στις εξής δομές:

Κέντρα Αποθεραπείας και Αποκατάστασης

Στέγες Υποστηριζόμενης διαβίωσης για Άτομα με Ειδικές Ανάγκες,

Στέγες Αυτόνομης Διαβίωσης Ατόμων με Ειδικές Ανάγκες,

Μονάδες Φροντίδας Ηλικιωμένων,

Θεραπευτήρια Χρονίως Πασχόντων,

Κλειστές Δομές των Κέντρων Κοινωνικής Πρόνοιας,

Ιδρύματα Περίθαλψης Χρονίως Πασχόντων,

Οικοτροφεία,

Ειδικά Ιδρύματα,

Κέντρα Ημερήσιας Φροντίδας Ηλικιωμένων,

Κέντρα Διημέρευσης Ημερήσιας Φροντίδας,

Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης παιδιών και ατόμων με αναπηρία.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ