Δευτέρα, 5 Ιουνίου, 2023

ΚΕΘΕΑ ΗΠΕΙΡΟΣ – Αύξηση αιτημάτων προς τις δομές, εν μέσω πανδημίας

Επιτυχημένη η χθεσινή ανοιχτή δράση περιβαλλοντικού χαρακτήρα, στο πάρκο στα Λιθαρίτσια

Η αναμενόμενη επιβεβαίωση, ότι την περίοδο της πανδημίας και κυρίως του εγκλεισμού με τα συνεχή lockdown, έφερε και αύξηση του αριθμού όσων αντιμετωπίζουν πλέον εξαρτήσεις διαφόρων μορφών, ήρθε και αποδεικνύεται με την προσέλευση και τη σταδιακή αύξηση των αιτημάτων προς τις δομές του ΚΕΘΕΑ.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, το ΚΕΘΕΑ Ήπειρος παρά τα μέτρα και τους αυστηρούς περιορισμούς διατήρησε ανοιχτές τις δομές του καθ’ όλη τη διάρκεια των απαγορεύσεων και των μέτρων, όπως ανέφερε ο Κώστας Μάντζος, υπεύθυνος έρευνας και εκπαίδευσης, για να κρατηθεί ανοιχτός ο δίαυλος της επικοινωνίας με τους πολίτες και την τοπική κοινωνία, ωστόσο αυτό που προκύπτει, είναι η αύξηση των αιτημάτων για παροχή βοήθειας και ένταξης στα θεραπευτικά προγράμματα.

«Οι δομές του ΚΕΘΕΑ ήταν πάντα ανοιχτές, δεν έκλεισαν ποτέ, παρά τις δυσκολίες που υπήρχαν, γιατί το σημαντικό είναι να διατηρήσουμε ανοιχτούς τους διαύλους επικοινωνίας και επαφών με τους πολίτες. Τα αιτήματα δεν αυξήθηκαν, όμως αυτό που πλέον παρατηρούμε και διαπιστώνουμε, είναι, ότι η πανδημία και οι συνθήκες του εγκλεισμού λειτούργησαν ως μία καλή δικαιολογία αναβολής της απόφασης να έρθουν στις δομές μας και να ζητήσουν βοήθεια. Έτσι, έχουμε κάποιες ενδείξεις και περιμένουμε ένα νέο κύμα ατόμων, που μπήκαν στην εξάρτηση την περίοδο της πανδημίας», ανέφερε ο κ. Μάντζος.

Σημαντική πρωτοβουλία

Παράλληλα, τα μέλη των δομών του ΚΕΘΕΑ Ήπειρος, σε συνεργασία με τον Σύλλογο Οικογενειών των μελών του ΚΕΘΑ, το Κέντρο Προστασίας Παιδιού, τον Φορέα Διαχείρισης της Παμβώτιδας, τον δήμο Ιωαννιτών και τον Ερυθρό Σταυρό, διοργάνωσαν την Τετάρτη μία ανοιχτή δράση περιβαλλοντικού χαρακτήρα, στο πάρκο στα Λιθαρίτσια.

Μία δράση που εντάσσεται στο πλαίσιο των εκδηλώσεων για την Παγκόσμια Ημέρα κατά των Ναρκωτικών, που έχει οριστεί η 26η Ιουνίου, αλλά υπηρετεί και στέλνει παράλληλα και ένα ισχυρό μήνυμα προστασίας του περιβάλλοντος, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος, στις 5 Ιουνίου.

Την επόμενη Παρασκευή 25 Ιουνίου θα πραγματοποιηθεί η καθιερωμένη ποδηλατοδρομία και θα ακολουθήσει συναυλία με τον Γ. Γάκη, ενώ ανάλογες εκδηλώσεις θα πραγματοποιηθούν και στις άλλες πόλεις της Ηπείρου και των Ιονίων Νήσων, όπου λειτουργούν δομές του ΚΕΘΕΑ Ήπειρος.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ