Τρίτη, 30 Νοεμβρίου, 2021

ΚΙΝΗΜΑ ΑΛΛΑΓΗΣ – Μαζική η συμμετοχή στην ομιλία Ανδρουλάκη

«Σας ζητώ να μου δώσετε τη δύναμη, να με εμπιστευθείτε. Σας εγγυώμαι ότι έχω όλη την πολιτική αυτονομία που χρειάζεται για να συγκρουστώ με τα μικρά και με τα μεγάλα συμφέροντα που κρατάνε την Ελλάδα πίσω»

Τα παραπάνω ανέφερε από τα Γιάννενα ο υποψήφιος πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής, Νίκος Ανδρουλάκης, ο οποίος μίλησε σε μια κατάμεστη αίθουσα, την Κυριακή, το πρωί.

Εξαπέλυσε σκληρή κριτική στην κυβέρνηση της «γραβάτας» ενώ ξεκαθάρισε ότι δεν είναι στις προθέσεις του να κάνει το ΚΙΝΑΛ δεκανίκι κανενός κόμματος.

Στόχος τους όπως είπε να γίνει ξανά μεγάλη και ισχυρή η δημοκρατική παράταξη και να γίνει το ΠΑΣΟΚ ξανά κόμμα εξουσίας «νιώθουμε την ανάγκη να υπάρξει ξανά μια ισχυρή δημοκρατική παράταξη. Να πουμε όχι στον λαϊκισμό είτε προέρχεται από την κυβέρνηση της γραβάτας, είτε από κυβέρνηση χωρίς γραβάτα».

Ο κ. Ανδρουλάκης τόνισε πως υπάρχει αγωνία για το μέλλον και πρόσθεσε: “Νιώθουμε την ανάγκη να υπάρξει ξανά μια ισχυρή Δημοκρατική Παράταξη, απάντηση σε όλα αυτά που βιώνει ο ελληνικός λαός: το πελατειακό κράτος, την ατολμία, τον λαϊκισμό, τη δημαγωγία, το διχασμό που είναι πληγή για τον ελληνικό λαό. Είτε αυτά προέρχονται από την κυβέρνηση της γραβάτας, είτε από κυβέρνηση χωρίς γραβάτα. Διότι είναι ίδιες οι πρακτικές, με το ίδιο αποτέλεσμα”, ανέφερε και συνέχισε:

«Ακόμα και στην πανδημία έβαλαν το πολιτικό κόστος πάνω από την ανθρώπινη ζωή». Στον αντίποδα της κριτικής του, υπογράμμισε πως η σοσιαλδημοκρατία , με την σημερινή μικρή της επιρροή, όπως εκφράζεται από το ΚΙΝΑΛ, «βάζει πάνω το δημόσιο συμφέρον και όχι τα ψηφαλάκια», ανέφερε.

Ο Νίκος Ανδρουλάκης αφού τόνισε πως η αναγκαιότητα της ύπαρξης του ΚΙΝΑΛ είναι “να σπάσουμε ένα δικομματισμό άγονο, που το μόνο που κάνει, είναι να διασπείρει τοξικότητα στο δημόσιο λόγο”, επισήμανε: «Θα συνεχίσω την παρακαταθήκη της Φώφης και για την ενότητα και για την πολιτική αυτονομία».

Στις πρώτες θέσεις στην αίθουσα όπου μιλούσε ο υποψήφιος πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ ήταν μεταξύ άλλων ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Ιωαννίνων Δημήτρης Δημητρίου, ο πρόεδρος του Τμήματος Ηπείρου του ΤΕΕ Γιάννης Λυκοτραφίτης, ο επικεφαλής της «Ενότητας Πολιτών» και πρώην δήμαρχος Θωμάς Μπέγκας, ο Δήμαρχος Πωγωνίου Κώστας Καψάλης, ο αντιδήμαρχος του Δήμου Ιωαννιτών Φώτης Βάββας, οι δημοτικοί σύμβουλοι του Δήμου Ιωαννιτών Θ. Γιωτίτσας, Στ. Ζούμπας, Βάσω Μέγα, Μ. Χρυσοστόμου, Αλέκα Βακαλοπούλου, ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης του Δήμου Ζίτσας Βασίλης Γαρδίκος, ο πρώην Υπουργός και για χρόνια στέλεχος του ΠΑΣΟΚ Βαγγέλης Αργύρης, ο υποψήφιος βουλευτής Ιωαννίνων με το ΚΙΝΑΛ Κώστας Γάτσιος όπως και το μέλος της ΚΕ Σωτήρης Ζαρπαλάς, ο πρόεδρος του ΑΠΣΙ «Πίνδος» Ανδρέας Δημητρίου και ο πρόεδρος του ΓΑΣ Ιωαννίνων “Ένωση Αγροτών” και περιφερειακός σύμβουλος, Χάρης Λιούρης.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ