Πέμπτη, 23 Μαρτίου, 2023

ΚΛΕΙΣΤΟ ΞΙΦΑΣΚΙΑΣ – «Κλείδωσε» η χωροθέτηση του στον Κατσικά

Λ. Αυγενάκης: «Ολοκληρώνεται η μελέτη για τον συνολικό προϋπολογισμό ενός μεγάλου και σημαντικού έργου»

 

Με ταχείς ρυθμούς προχωρούν οι διαδικασίες για την κατασκευή του Κλειστού της Ξιφασκίας στον Κατσικά, μετά και την – σχεδόν – ολοκλήρωση της μεταφοράς των υλικών από το Ελληνικό.

Μια ακόμη είδηση που αποδεικνύει τα προαναφερόμενα προέκυψε από την προχθεσινή επίσκεψη στα Γιάννενα του υφυπουργού Αθλητισμού, Λευτέρη Αυγενάκη, ο οποίος είχε και ολιγόλεπτη συνάντηση για το θέμα αυτό με τον Περιφερειάρχη Ηπείρου, Αλέξανδρο Καχριμάνη.

Όπως λοιπόν φάνηκε και από τη συνάντηση Αυγενάκη – Καχριμάνη, οριστική και αμετάκλητη θα πρέπει να θεωρείται η χωροθέτηση του Κλειστού Ξιφασκίας στο χώρο που έχει αποφασίσει η περιφερειακή αρχή, δίπλα στο αγρόκτημα Κατσικά.

Μάλιστα ο αρμόδιος υφυπουργός Αθλητισμού, που στάθηκε αρωγός από την πρώτη στιγμή για την εξασφάλιση της παραχώρησης της εγκατάστασης έκανε λόγο για ειλημμένη απόφαση χωροθέτησης.

Ειδικότερα, στο περιθώριο της ολιγόωρης επίσκεψης του στα Ιωάννινα, με αφορμή την προβολή για τον Ποδηλατικό Γύρο που τερματίζει στα Ιωάννινα την Πρωτομαγιά, ο Λευτέρης Αυγενάκης ρωτήθηκε για την παραχώρηση και εγκατάσταση του Κλειστού Ξιφασκίας και στάθηκε περισσότερο στο ότι είναι η πρώτη ολυμπιακή εγκατάσταση που αξιοποιείται 18 χρόνια μετά τους Ολυμπιακούς Αγώνες της Αθήνας.

«Γι’ αυτό βέβαια δεν ξέρω αν πρέπει να χαίρομαι ή να λυπάμαι», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Αυγενάκης, που νωρίτερα σημείωσε, πως ό,τι έχει συμφωνηθεί μεταξύ Κυβέρνησης, συναρμόδιων υπουργείων και περιφέρειας Ηπείρου τηρείται στο ακέραιο.

«Δουλέψαμε και δουλεύουμε μεθοδικά σε συνεργασία με την περιφέρεια, με τον περιφερειάρχη κ. Καχριμάνη που το έχει πάρει προσωπικά και πλέον προχωρά με γρήγορο ρυθμό ώστε σύντομα να περάσουμε στην επόμενη φάση. Ήδη έχει μεταφερθεί και χωροθετηθεί, και ολοκληρώνεται η μελέτη για τον συνολικό προϋπολογισμό ενός μεγάλου και σημαντικού έργου, όχι μόνο για την περιοχή των Ιωαννίνων, αλλά και ευρύτερα. Είναι το πρώτο άλλωστε από τα ολυμπιακά ακίνητα της χώρας, που αξιοποιείται 18 χρόνια μετά και αυτό έχει ξεχωριστή σημασία», ανέφερε ο κ. Αυγενάκης.

 

Βασίλης Λούπας

ΔΗΜΟΦΙΛΗ