Κυριακή, 28 Μαΐου, 2023

ΚΛΕΙΣΤΟ ΞΙΦΑΣΚΙΑΣ – Ξεκίνησε η αποσυναρμολόγηση, οδεύει προς Ιωάννινα

Η σχετική ανακοίνωση έγινε από τον Περιφερειάρχη, Αλ. Καχριμάνη

Την ανακοίνωση της έναρξης αποσυναρμολόγησης του Kλειστού της Ξιφασκίας στο Ελληνικό, έκανε χθες, με ανάρτησή του στα social media, ο Περιφερειάρχης Ηπείρου, Αλέξανδρος Καχριμάνης.

Πρόκειται για ένα από τα μεγαλύτερα project που θα γίνουν στα Γιάννενα τα επόμενα χρόνια, με απώτερο σκοπό την δημιουργία ενός μεγάλου πολυχώρου και κυρίως την απόκτηση ενός Μεγάλου Κλειστού Γυμναστηρίου, που τόσο πολύ περιμένουν εδώ και χρόνια οι κάτοικοι των Ιωαννίνων.

Υπενθυμίζεται ότι το Κλειστό θα μεταφερθεί στα Ιωάννινα, με προγραμματική σύμβαση που υπεγράφη με τη Γ.Γ. Αθλητισμού και το ΠΕΑΚΙ.

Το έργο προβλέπει την αποξήλωση της αίθουσας πολλαπλών χρήσεων από τον χώρο του πρώην Αεροδρομίου Ελληνικού, ο οποίος ήδη έχει παραχωρηθεί στην  εταιρεία «Lamda Development», την αποσυναρμολόγησή της σε λειτουργικά μέρη, καθώς και την ταξινόμηση και καταγραφή τους, προϋπολογισμού 1.227.600 ευρώ, που βαρύνει το Περιφερειακό Ταμείο Ανάπτυξης Ηπείρου (ΠΤΑΗ), το οποίο θα καρπώνεται τους μελλοντικούς πόρους από τη χρήση της εγκατάστασης, ενώ η μεταφορά των υλικών στα Ιωάννινα και η επανασυναρμολόγησή τους θα γίνει με φροντίδα της Περιφέρειας Ιωαννίνων.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ