Κυριακή, 28 Μαΐου, 2023

ΚΛΕΙΣΤΟ ΞΙΦΑΣΚΙΑΣ – Υπό εξέταση οι εναλλακτικές επιλογές χωροθέτησης

Στόχος της Περιφέρειας και της ΓΓΑ η καλύτερη δυνατή αξιοποίηση και της εγκατάστασης και του χώρου, στον οποίο θα χωροθετηθεί το Μεγάλο Κλειστό που θα αποκτήσει η πόλη τα επόμενα χρόνια

 

Στο «μικροσκόπιο» των ειδικών και των ανθρώπων που γνωρίζουν από τόσο μεγάλα project, βρίσκονται οι εναλλακτικές επιλογές χωροθέτησης στα Γιάννενα, του Κλειστού της Ξιφασκίας, το οποίο αποσυναρμολογείται και ήδη μεγάλα τμήματά του, έχουν φτάσει στην πρωτεύουσα της Ηπείρου.

Υπενθυμίζουμε πως η αρχική σκέψη ήταν η τοποθέτηση του Κλειστού της Ξιφασκίας στις εγκαταστάσεις του ΠΕΑΚΙ στην Ανατολή. Μια πρόταση που εξακολουθεί να βρίσκεται στο προσκήνιο, παράλληλα όμως και με την πρόταση εκείνη που αναφέρεται στην χωροθέτηση του Κλειστού στις εγκαταστάσεις της πρώην Γεωργικής Σχολής στα όρια Ανατολής –  Κατσικά.

Σε ότι αφορά τη συγκεκριμένη έκταση των 1.000 στρεμμάτων, ήδη σε αυτήν έχει γίνει η μεταφορά των τμημάτων που φτάνουν στα Γιάννενα από το Ελληνικό, ενώ έχουν ξεκινήσει και κάποιες εργασίες διαμόρφωσης της έκτασης της πρώην Γεωργικής Σχολής, που εκτείνονται μέχρι τα όρια του παραλίμνιου πεζόδρομου – ποδηλατόδρομου.

Σε χθεσινό ρεπορτάζ του Ioannina TV, τονίσθηκε πως από τους πρωτεργάτες, μαζί με τον περιφερειάρχη Αλέξανδρο Καχριμάνη, της ιδέας για τη διεκδίκηση και τη μεταφορά του Κλειστού Ξιφασκίας από το Ελληνικό στα Ιωάννινα, ήταν και ο πρόεδρος της Επιτροπής Διοίκησης του ΠΕΑΚΙ, Παντελής Κολόκας.

Ο κ. Κολόκας μιλώντας στο Ioannina TV, επιβεβαίωσε ότι η προτεινόμενη θέση στην πρώην Γεωργική Σχολή εξετάζεται σοβαρά και αναλύεται με βάση όλες τις παραμέτρους.

«Κοιτάμε αυτές τι ημέρες τα θέματα νομιμότητας, βιωσιμότητας και σκοπιμότητας, τη φέρουσα ικανότητα της περιοχής να υποδεχθεί τόσο μεγάλες εγκαταστάσεις και φυσικά και παραμέτρους που προέκυψαν πρόσφατα, με τις θετικές εξελίξεις, για τον μεγάλο δακτύλιο της πόλης, που περνά δίπλα στις εγκαταστάσεις αυτές και συνδέει την παραλίμνια περιοχή με το ΠΕΑΚΙ στον κόμβο της Ανατολής. Θεωρώ, ότι σύντομα θα έχουμε καταλήξει στην καλύτερη δυνατή απόφαση και επιλογή, που πρέπει να ληφθεί με γνώμονα την καλύτερη δυνατή αξιοποίηση και της εγκατάστασης και του χώρου, στον οποίο θα χωροθετηθεί», ανέφερε μεταξύ άλλων ο κ. Κολόκας.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ