Δευτέρα, 26 Σεπτεμβρίου, 2022

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ – Εγρήγορση, προσοχή και αυστηρή τήρηση των μέτρων

Κανένας εφησυχασμός από τους τοπικούς φορείς στη διαχείριση της πανδημίας – Δράση ενημέρωσης στο Κέντρο Φιλοξενίας Προσφύγων στον Κατσικά, σε συνεργασία της Διοίκησης της δομής, της ΕΛ.ΑΣ. και του Δήμου Ιωαννιτών – 26 νέα κρούσματα χθες στην Π.Ε. Ιωαννίνων

Μια απαραίτητη και σημαντική δράση ενημέρωσης, έλαβε χώρα χθες στο Κέντρο Φιλοξενίας Προσφύγων και Μεταναστών και στην ευρύτερη περιοχή του Κατσικά, σε συνεργασία της Διοίκησης της δομής, της Ελληνικής Αστυνομίας και του Δήμου Ιωαννιτών.
Αφορμή στάθηκε η πρόσφατη συρροή κρουσμάτων στη δομή, με τα ενεργά κρούσματα αυτή τη στιγμή να έχουν ξεπεράσει τα 160 και τη δομή να έχει τεθεί σε αναστολή λειτουργίας, με αυστηρή επιτήρηση και έλεγχο για την είσοδο και έξοδο από αυτήν.
Παρών από την πλευρά του δήμου Ιωαννιτών στη δράση ενημέρωσης ο αντιδήμαρχος Ι. Αϊβατίδης που τόνισε, ότι αντίστοιχες δράσεις θα συνεχιστούν και τις επόμενες ημέρες.
«Ο δήμος με τις υπηρεσίες του συμβάλλει στην καλύτερη ενημέρωση η οποία είναι απαραίτητη ώστε να περιοριστεί κάθε εστία της πανδημίας. Η τήρηση των μέτρων είναι προϋπόθεση ώστε να υπάρξει αποκλιμάκωση» σημείωσε ο κ. Αϊβατίδης, ο οποίος ευχαρίστησε τόσο τον διοικητή της δομής, όσο και την Αστυνομική Διεύθυνση Ιωαννίνων για την συνεργασία που υπάρχει.
Rapid test στο παλιό δημαρχείο
Παράλληλα, το πρωί της Πέμπτης στο μεταξύ, στο πλαίσιο της προσπάθειας επιτήρησης και αποτύπωσης της επιδημιολογικής εικόνας της περιοχής στον Κατσικά, πραγματοποιήθηκε μία ανοιχτή δράση των Κινητών Μονάδων Υγείας του ΕΟΔΥ με rapid test στον γενικό πληθυσμό.
Ο αντιδήμαρχος με αρμοδιότητα μεταξύ άλλων και την ΔΕ Παμβώτιδας Βασίλης Βλέτσας με αφορμή τη συρροή κρουσμάτων στη δομή φιλοξενίας προσφύγων τόνισε, πως η κατάσταση είναι ελεγχόμενη, όμως είναι δεδομένο, ότι υπάρχει ανησυχία στον γενικό πληθυσμό για τυχόν διασπορά στην κοινότητα.
«Είμαστε σε εγρήγορση και αυξημένη επιφυλακή, όμως υπάρχει άριστη συνεργασία με τη διοίκηση της δομής και την Ελληνική Αστυνομία, ώστε να περιοριστεί το ενδεχόμενο διασποράς του ιού και εκτός της δομής, κάτι που φαίνεται, ότι μέχρι στιγμής το έχουμε επιτύχει», ανέφερε ο κ. Βλέτσας.
Στη δομή φιλοξενίας στον Κατσικά διαμένουν 1164 πρόσφυγες και μετανάστες, με τα ενεργά κρούσματα να έχουν ξεπεράσει τα 160, τουλάχιστον μέχρι χθες το πρωί.

Τα χθεσινά κρούσματα

Εξάλλου, στους 540 «έπεσε» ο αριθμός των διασωληνωμένων, σύμφωνα με την ανακοίνωση του ΕΟΔΥ την Πέμπτη.
Παράλληλα, 39 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους το τελευταίο 24ωρο από τον κορωνοϊό, με τον συνολικό αριθμό των νεκρών να φτάνει τους 11.955. Τα νέα κρούσματα που εντοπίστηκαν είναι 1.905 έπειτα από 48.437 τεστ, ενώ έγιναν 206 εισαγωγές και δόθηκαν 303 εξιτήρια.
Τέλος, σε ότι αφορά την Ήπειρο, ο ΕΟΔΥ, χθες ανακοίνωσε, 36 νέα κρούσματα. Από αυτά τα 26 εντοπίστηκαν στην Π.Ε. Ιωαννίνων, ένα νέο κρούσμα στην Π.Ε. Άρτας, τρία στην Π.Ε. Θεσπρωτίας και έξι νέα κρούσματα βρέθηκαν στην Π.Ε. Πρέβεζας.

Επιμέλεια: Βασίλης Λούπας

ΔΗΜΟΦΙΛΗ