Σάββατο, 20 Αυγούστου, 2022

ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ – Έργα που αλλάζουν την όψη της Ηπείρου

Ο Πρωθυπουργός από τα Γιάννενα, αναφέρθηκε στον άξονα Ιωάννινα – Κακαβιά, κάνοντας λόγο για έναν δρόμο με  πολύ μεγάλη εθνική και γεωπολιτική σημασία, πέραν της εξυπηρέτησης των κατοίκων της Ηπείρου – Αναβάλλεται το συνέδριο της Νέας Δημοκρατίας

 

«Η Ελλάδα μετατρέπεται με την πολύ σημαντική δουλειά που γίνεται από το υπουργείο Μεταφορών και Υποδομών σε ένα μεγάλο εργοτάξιο και αντιμετωπίζουμε εκκρεμότητες οι οποίες μας έρχονται από το παρελθόν αλλά, ταυτόχρονα, σχεδιάζουμε και τα νέα μεγάλα έργα του μέλλοντος», υπογράμμισε από τα Ιωάννινα ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, κατά την επίσκεψή του στην περιφέρεια Ηπείρου.

Ο πρωθυπουργός τόνισε πως «η δυνατότητα να σχεδιάζουμε και να υλοποιούμε, είναι αυτό το οποίο μας κάνει να ξεχωρίζουμε, ως κυβέρνηση και να μπορούμε να διεκδικούμε την διαρκή εμπιστοσύνη των πολιτών», ανέφερε.

Τον πρωθυπουργό στα Ιωάννινα συνοδεύουν υπουργοί, ο πρόεδρος της Βουλής καθώς και βουλευτές του κόμματος της Ν.Δ., ενώ στην περιφέρεια Ηπείρου τον υποδέχτηκε ο περιφερειάρχης Αλέξανδρος Καχριμάνης.

«Σήμερα δεν μιλάμε με Fake news, μιλάμε για πραγματικά έργα τα οποία υλοποιούνται και τα οποία αλλάζουν ουσιαστικά την όψη της Ηπείρου», επισήμανε ο Κυριάκος Μητσοτάκης κατά την σύντομη ομιλία του και παρέθεσε μία σειρά σημαντικών έργων στην περιοχή.

Ειδικότερα, αναφέρθηκε στον αυτοκινητόδρομο Ιωάννινα – Κακαβιά, έργο το οποίο εκκρεμούσε περισσότερο από μία 10ετία και όπως ανέφερε, ζήτησε από τους αρμόδιους υπουργούς να βρουν μια πρακτική και εφαρμόσιμη λύση.

«Βρέθηκε η λύση σε συνεργασία με την Περιφέρεια ώστε το έργο να είναι επιλέξιμο για ευρωπαϊκή χρηματοδότηση. Θα είναι ένας σύγχρονος, γρήγορος, ασφαλής αυτοκινητόδρομος ο οποίος θα ενώσει τα Γιάννενα με την Κακκαβιά, τα Δυτικά Βαλκάνια, ένας δρόμος ο οποίος έχει πολύ μεγάλη εθνική και γεωπολιτική σημασία, πέραν της εξυπηρέτησης των κατοίκων της Ηπείρου», είπε.

Παράλληλα, ο πρωθυπουργός έκανε αναφορά στον αυτοκινητόδρομο Ε65, ένα έργο το οποίο θα ενώσει την Αθήνα και την Νότια Ελλάδα με την Δυτική Μακεδονία και την Ήπειρο για να επικοινωνούν και θύμισε πως το βόρειο τμήμα του αυτοκινητόδρομου, «ήταν κολλημένο στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή με πάρα πολύ μεγάλες δυσκολίες προς την απεμπλοκή του και την υλοποίηση του. Διαπραγματευτήκαμε σκληρά με την Επιτροπή, τα πρώτα εργοτάξια έχουν ήδη στηθεί και είμαι σίγουρος, πως το χρονοδιάγραμμα για την υλοποίηση αυτού του σημαντικού δρόμου θα τηρηθούν απόλυτα».

Προστασία του πρωτογενή τομέα

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, υπογράμμισε το ενδιαφέρον του για τον Πρωτογενή Τομέα, την Κτηνοτροφία και δη την ορεινή. Αναφέρθηκε μάλιστα στην συνάντηση που είχε παλαιότερα στην Σαμαρίνα και τότε είχε δεσμευτεί πως ως κυβέρνηση θα πράξει τα πάντα, προκειμένου, όπως είπε, «να εξαλείψουμε τα κυκλώματα παράνομων εισαγωγών και νομιμοποιήσεων προϊόντων τα οποία βαφτίζονται ελληνικά και τα οποία κρατούσαν εκ των πραγμάτων, χαμηλές τις τιμές των ελληνικών προϊόντων και ταυτόχρονα να προστατεύουμε όλα εκείνα που έχουν ξεχωριστή ταυτότητα και καθεστώς προστασίας, ώστε να μπορούν να παίρνουν τις τιμές που τους αξίζουν για την ποιότητα».

Ο πρωθυπουργός στην συνέχεια επισήμανε: «Και ναι, νομίζω πως οι τιμές του πρόβειου γάλακτος, είναι η απόδειξη πως η πολιτική που ακολουθούμε έχει επιτυχία και τελικά, είναι αυτές που κρατούν τους κτηνοτρόφους στα βουνά μας και είναι αυτές, που δίνουν προοπτική στην νέα γενιά, ότι αυτή η δραστηριότητα, τόσο ταυτισμένη με την ιστορία της περιοχής, θα μπορεί να συνεχίζεται και να αποφέρει καλά εισοδήματα σε όσους ακολουθήσουν αυτό το δύσκολο, αλλά πολύ όμορφο ταυτόχρονα επάγγελμα.

Επίσης, αναφέρθηκε στην ψήφιση του νομοσχεδίου για της σταβλικές εγκαταστάσεις, το οποίο όπως είπε, λύνει χρόνιες εκκρεμότητες για τους κτηνοτρόφους.

Αναβάλλεται το συνέδριο της Ν.Δ.

Εν τω μεταξύ, ο Πρωθυπουργός μιλώντας στις εργασίες του προσυνεδρίου της Ν.Δ. στα Ιωάννινα, εισηγήθηκε τη μετάθεση του Συνεδρίου της ΝΔ για το πρώτο τρίμηνο του 2022 εξαιτίας του κλίματος που επικρατεί λόγω της πανδημίας.

Επίσης η πρόταση του πρωθυπουργού για νέο γραμματέα του κόμματος είναι ο πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ Παύλος Μαρινάκης.

Ο Πρωθυπουργός και Πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης ανακοίνωσε στο προσυνέδριο της ΝΔ στα Γιάννενα ότι το 14ο τακτικό συνέδριο του κόμματος που θα διεξαγόταν το επόμενο Παρασκευοσαββατοκύριακο μετατίθεται για το πρώτο τρίμηνο του νέου έτους επειδή στην παρούσα συγκυρία, όταν σε όλο τον κόσμο έχει αναζωπυρωθεί η ανησυχία λόγω και της νέας μετάλλαξης «Όμικρον», θα έστελνε το λάθος μήνυμα.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης πρότεινε ως νέο γραμματέα της Πολιτικής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας τον σημερινό πρόεδρο της ΟΝΝΕΔ Παύλο Μαρινάκη, με επιτυχημένη θητεία, δικηγόρο με ειδίκευση στο Ποινικό Δίκαιο, στέλνοντας ένα ισχυρό σήμα ανανέωσης, όχι μόνο σε επίπεδο προγραμματικού λόγου αλλά και σε επίπεδο στελεχών. Το σήμα που στέλνεται με αυτή την κίνηση είναι ότι η Νέα Δημοκρατία έχει τους νέους στην πρώτη γραμμή και ότι φέρνει στο προσκήνιο μια νέα γενιά στελεχών. Η συνεδρίαση της Πολιτικής Επιτροπής και η ψηφοφορία για την εκλογή του νέου γραμματέα θα γίνει διαδικτυακά.

Συζήτηση με νέους επαγγελματίες

Από την άλλη, συζήτηση με νέους είχε το Σάββατο, ο Πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, στα Ιωάννινα κατά τις εργασίες του Προσυνεδρίου της ΝΔ, υπό τον τίτλο «Επόμενες γενιές – Το βλέμμα στο μέλλον».

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης συζήτησε με νέους επαγγελματίες για την κατάσταση στην χώρα, τις οικονομικές ευκαιρίες και την επαγγελματική ζωή όπως αυτή έχει διαμορφωθεί από την πανδημία.

Μέσα από τον διάλογο που αναπτύχθηκε δόθηκε η δυνατότητα να αναλυθούν πολιτικές στήριξης των νέων, ανάπτυξης των νέων τεχνολογιών αλλά και του πρωτογενούς τομέα και να γίνει εκτενής αναφορά και στην πανδημία.

«Τα Γιάννινα δημιουργούν πόλους καινοτομίας και μπορούν να προσελκύσουν ανθρώπους που έχουν φύγει από την περιοχή και εργάζονται στο εξωτερικό. Οι επιχειρήσεις μας αντιλαμβάνονται ότι πρέπει να αποκτήσουν εξειδικευμένα στελέχη για να επιβιώσουν και να διακριθούν. Την καινοτομία την φέρνουν άνθρωποι και κατά κανόνα είναι οι νέοι… Η πανδημία μας έδειξε ότι μπορείς να δουλεύεις από οπουδήποτε. Γιατί όχι από τα Γιάννινα λοιπόν που διαθέτουν ποιότητα ζωής, καλές συνδέσεις, καλούς δρόμους, καλά νοσοκομεία, καλά σχολεία και πρόσβαση σε ένα μοναδικό φυσικό περιβάλλον…» είπε ο Πρωθυπουργός.

Επίσκεψη στα γραφεία της Ν.Δ.

Επίσης, τα γραφεία της Διοικούσας Επιτροπής Εκλογικής Περιφέρειας (ΔΕΕΠ) Ιωαννίνων της Νέας Δημοκρατίας επισκέφθηκε το Σάββατο, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

Εκεί τον υποδέχθηκε η πρόεδρος της ΔΕΕΠ Λένα Σταμάτη, ο πρόεδρος της Βουλής και βουλευτής Ιωαννίνων κ. Τασούλας, ο βουλευτής Ιωαννίνων κ. Αμυράς, η βουλευτής Ιωαννίνων κ. Κεφαλά, και ο βουλευτής Άρτας κ. Στύλιος.

Τον Πρωθυπουργό συνόδευσαν ο αναπληρωτής Υπουργός Εσωτερικών κ. Πέτσας, ο Υφυπουργός Αθλητισμού κ. Αυγενάκης, ο Γραμματέας της Πολιτικής Επιτροπής της ΝΔ κ. Στεργίου, ο Γραμματέας Οργανωτικού της ΝΔ κ. Κονταδάκης, ο Εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος κ. Γαϊτάνης, ο Πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ κ. Μαρινάκης και ο πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ Ιωαννίνων κ. Καλαϊτζίδης.

Απευθυνόμενος στα στελέχη της ΔΕΕΠ Ιωαννίνων, ο πρωθυπουργός και πρόεδρος της ΝΔ τόνισε, αναφερόμενος στο επικείμενο συνέδριο του κόμματος: «Κάναμε ένα ακόμα βήμα για το ψηφιακό κόμμα, όμως το ψηφιακό κόμμα δεν υποκαθιστά τις κομματικές οργανώσεις», ενώ αναφερόμενος στις προκλήσεις της τρέχουσας συγκυρίας σημείωσε ότι «βρισκόμαστε στο μισό της τετραετίας, οι εκλογές θα γίνουν στην ώρα τους, όμως αυτό δεν μπορεί να γίνει αιτία εφησυχασμού, καθώς στόχος μας είναι να τρέξουμε με ταχύτητα σε ένα μέλλον που δεν μπορεί να μας περιμένει».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ