Κυριακή, 23 Ιανουαρίου, 2022

ΛΕΥΤΕΡΗΣ ΑΥΓΕΝΑΚΗΣ – Επίσκεψη στο ΠΕΑΚΙ και συγχαρητήρια για τα έργα αναβάθμισης

Ο υφυπουργός Αθλητισμού, Λευτέρης Αυγενάκης, επισκέφθηκε χθες το Πανηπειρωτικό Εθνικό Αθλητικό Κέντρο Ιωαννίνων, όπου επιθεώρησε τα έργα αναβάθμισης που έχουν γίνει σε όλους τους χώρους, δίνοντας συγχαρητήρια για την πρόοδό τους.

Ο κ. Αυγενάκης σε ανάρτησή του στα social media συνεχάρη τον πρόεδρο του ΠΕΑΚΙ, Παντελή Κολόκα και την επιτροπή διοίκησής του.

Ειδικότερα, η προσπάθεια βελτίωσης των αθλητικών εγκαταστάσεων και υποδομών στους χώρους της ΓΓΑ που διαχειρίζεται το ΠΕΑΚΙ στα Γιάννενα, δεν εξαντλείται στη μεταφορά του Κλειστού Ξιφασκίας, αλλά περιλαμβάνει μία σειρά άλλων πρωτοβουλιών, πολλές από τις οποίες τέθηκαν στο επίκεντρο της επίσκεψης και της συνάντησης του Λευτ. Αυγενάκη με την Ε.Δ του ΠΕΑΚΙ και την Επιτροπή Λειτουργίας του Νέου Κλειστού Γυμναστηρίου.

Μετά τη μεταφορά του Κλειστού Ξιφασκίας που θα τοποθετηθεί με βάση τις μελέτες που έχουν ήδη γίνει εντός του Πανηπειρωτικού, το επόμενο μεγάλο στοίχημα για τη βελτίωση και αναβάθμιση των εγκαταστάσεων είναι η παραχώρηση των 25 στρεμμάτων που διαθέτει σε όμορο ακίνητο με το ΠΕΑΚΙ, ο δήμος Ιωαννιτών.

Στην περιοδεία που έκανε ο κ. Αυγενάκης βρέθηκε στο χώρο και λίγο αργότερα αναφέρθηκε στην πρωτοβουλία που προτίθεται να αναλάβει, ώστε ο δήμος Ιωαννιτών να συναινέσει και να παραχωρήσει την έκταση στη ΓΓΑ.

Απώτερος στόχος είναι, όπως ανέφερε, η δημιουργία ενός νέου πυρήνα αθλητικών υποδομών για αστικά αθλήματα, όπως το parkour, το skateboard, η αναρρίχηση ή ακόμη και η τοξοβολία.

Ο κ. Αυγενάκης απένειμε τα εύσημα στην Ε.Δ του ΠΕΑΚΙ για την εξαιρετική δουλειά των τελευταίων ετών, που έχει αποφέρει εντυπωσιακά αποτελέσματα στη βελτίωση και αναβάθμιση των υποδομών.

Για μία εικόνα που αλλάζει στον αθλητικό τομέα στη χώρα, έκανε λόγο η βουλευτής Ιωαννίνων Μαρία Κεφάλα, ενώ ο πρόεδρος του ΠΕΑΚΙ Παν. Κολόκας εμφανίστηκε συγκρατημένα αισιόδοξος ότι η εικόνα της πόλης στον τομέα των αθλητικών υποδομών, θα αλλάξει σύντομα προς το καλύτερο.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ