Κυριακή, 5 Δεκεμβρίου, 2021

ΛΥΚΕΙΟ ΕΛΕΟΥΣΑΣ – Σοβαρές ζημιές κατά τη διάρκεια της κατάληψης

Εικόνες που μόνο… σχολείο δεν θύμιζαν αντίκρισαν οι εκπαιδευτικοί, οι γονείς και η διεύθυνση του Λυκείου Ελεούσας, το πρωί της Παρασκευής, όταν και μπήκαν στην σχολική μονάδα, μετά την ολοκλήρωση της κατάληψης, που βρισκόταν σε εξέλιξη από την περασμένη Παρασκευή.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του Ioannina TV, η κατάσταση στο Λύκειο της Ελεούσας είναι απογοητευτική και απελπιστική και θα χρειαστούν αρκετές ημέρες για να αποκατασταθούν οι ζημιές και να επιστρέψουν στη διά ζώσης εκπαίδευση οι μαθητές και οι εκπαιδευτικοί, όμως αυτό είναι το ελάχιστο θα μπορούσε να πει κάποιος, όπως ανέφερε και ο διευθυντής του σχολείου, Νίκος Παππάς.

Πριν από ένα χρόνο, στο ίδιο Λύκειο, είχαν καταγραφεί και πάλι τεράστιες ζημιές στο εσωτερικό του μετά από κατάληψη, με τη διεύθυνση του Λυκείου να υποβάλλει μήνυση κατ’ αγνώστων, ενώ στην Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ιωαννίνων είχαν δοθεί και ονόματα ατόμων, που συμμετείχαν στην κατάληψη και ήταν υπεύθυνοι για την διατήρηση του σχολείου σε καλή κατάσταση. Όπως επισήμανε όμως ο κ. Παππάς ουδέποτε ενημερώθηκε για την εξέλιξη της διαδικασίας αυτής.

«Και ήρθαμε σήμερα και είδαμε μία εικόνα που φαινομενικά δείχνει μικρότερη από πέρυσι, σίγουρα όμως το κόστος της αποκατάστασης των ζημιών, είναι πολύ μεγαλύτερο. Προβληματίζομαι από τη βαναυσότητα της καταστροφής του πολιτισμού, που δεν είναι εύκολο να επανέλθει. Κάθε χρόνο λέμε τα ίδια και την επόμενη χρονιά η κατάσταση είναι χειρότερη. Δυστυχώς ούτε οι μαθητές, ούτε και οι γονείς φαίνεται να αναλογίζονται ότι το ίδιο σχολείο θα υποδεχθεί αύριο τα παιδιά τους και τα εγγόνια τους. Προσπαθήσαμε να κάνουμε κάτι διαφορετικό στο σχολείο και στις υποδομές του τα τελευταία χρόνια, αλλά φαίνεται, ότι δεν το θέλουν. Αν θέλουν μόνον έναν πίνακα, μία καρέκλα και ένα γραφείο, θα το κάνουμε, αλλά αυτό είναι επιστροφή στο παρελθόν», ανέφερε ο κ. Παππάς.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ