Πέμπτη, 29 Σεπτεμβρίου, 2022

Μεγάλη ένταση στα θέματα της ΔΕΥΑΙ

Τι απαντά η επιχείρηση στις καταγγελίες για ανεπάρκεια διαχείρισης του προβλήματος με την επάρκεια του νερού

Στη συνεδρίαση του δημ. συμβουλίου της Τετάρτης, οι δημ. σύμβουλοι της «Ενότητας Πολιτών» Γιώργος Βίνης, Μάκης Χρυσοστόμου και Γιάννης Λιόντος αναφέρθηκαν στη ΔΕΥΑΙ με τον πρώτο, απευθυνόμενο στον πρόεδρο του Δ.Σ. της Επιχείρησης, Άρη Μπαρτζώκα, να επισημαίνει ότι τρία χρόνια στο τιμόνι της και δεν ξέρει ακόμα τι φταίει και υπάρχει πρόβλημα υδροδότησης στην πόλη.
«Στο τέλος της θητείας μόλις ένα 10% στην Π.Ε. Παμβώτιδας είχε πρόβλημα με το νερό και σήμερα υπάρχουν περιοχές που κάθε μέρα από το μεσημέρι και μετά μένουν χωρίς ύδρευση», είπε αρχικά, ενώ πρόσθεσε ότι για το θέμα των υπερωριών που αποφασίστηκε να δοθεί σε υπαλλήλους είναι πλέον ολοφάνερο ότι έγινε προσπάθεια να καλυφτούν τα χρήματα που εκείνοι έχασαν λόγω της απόφασης των δικαστηρίων.
Απαντώντας στην αναφορά του κ. Μπαρτζώκα ότι για τη λύση του προβλήματος υδροδότησης στην περιοχή των Μαρμάρων υιοθετήθηκε μια ιδέα που ακούστηκε από έναν μηχανικό, ο κ. Βίνης τόνισε ότι δεν μπορεί η ΔΕΥΑΙ να βασίζεται σε τυχαίες λύσεις.
Το ίδιο υπογράμμισε και ο Γιάννης Λιόντος, λέγοντας ότι δεν χρειάζεται να είναι κανείς μηχανικός για να διοικεί τη ΔΕΥΑΙ και να ξέρει ότι οι όποιες τεχνικές λύσεις δεν μπορεί να βασίζονται στη λογική «μας είπε κάποιος μια ιδέα και μας φάνηκε καλή», αλλά μέσα από ολοκληρωμένες μελέτες.
Από την πλευρά του ο Μάκης Χρυσοστόμου θύμισε στον κ. Μπαρτζώκα ότι ως αντιπρόεδρος της ΔΕΥΑΙ του είχε παραδώσει στο τέλος της θητείας του ένα πλήρη φάκελο με τις εκκρεμότητες της Επιχείρησης, τονίζοντας του ότι το μεγαλύτερο πρόβλημα είναι η τροφοδοσία του δήμου με νερό.
Ο κ. Μπαρτζώκας τόνισε, ότι οι ποσότητες νερού δεν είναι ανεξάντλητες και ειδικά μετά από διαστήματα ανομβρίας και υψηλών θερμοκρασιών παρουσιάζονται προβλήματα.
Η ΔΕΥΑΙ από την πλευρά της προχωρά σε σειρά παρεμβάσεων τόσο στις γεωτρήσεις της Αγίας Μαρίνας όσο και στην Κρύα, όμως η διάνοιξη νέων γεωτρήσεων είναι μία επίπονη και χρονοβόρα διαδικασία.
«Οι διακοπές νερού δεν είναι περισσότερες από το παρελθόν» σημείωσε ο κ. Μπαρτζώκας, ο οποίος αναγνώρισε το πρόβλημα στα υψηλά σημεία του Κατσικά, ενώ σχετικά με το έργο που έγινε στα Μάρμαρα διευκρίνισε, ότι έλυσε το πρόβλημα του οικισμού. Έγινε με απόφαση του ΔΣ και με τη μορφή του κατεπείγοντος.
Ο αντιπρόεδρος της επιχείρησης Στέφανος Μάντζιος στην τοποθέτησή του σημείωσε, ότι θα δοθούν οι υπερωρίες που είναι νόμιμες και υπογράμμισε ότι οι δημοτικοί σύμβουλοι δεν θα πρέπει να βάζουν την ΔΕΥΑΙ απέναντι.
Για το έργο στα Μάρμαρα υπήρξαν επικρίσεις από δημοτικούς συμβούλους οι οποίοι ισχυρίστηκαν ότι κατασκευάστηκε για να εξυπηρετηθούν συγκεκριμένοι κάτοικοι του χωριού. Ο δήμαρχος απάντησε σε υψηλούς τόνους, υπογραμμίζοντας ότι το έργο απαντά στην ανάγκη που υπήρχε σε δεκάδες σπίτια και δρομολογήθηκε μετά από αυτοψία που έγινε στην περιοχή παρουσία και του ιδίου.
«Δώσαμε νερό σε 150 κατοίκους των Μαρμάρων αλλά ειπώθηκε ότι δώσαμε νερό σε ψηφοφόρους μας. Είναι μία ακόμη θλιβερή συκοφαντία. Ματαιοπονείτε και θα το καταλάβετε πολύ σύντομα» είπε χαρακτηριστικά ο δήμαρχος.
Ο αντιδήμαρχος έργων Γιώργος Αρλέτος διευκρίνισε ότι οι εργασίες στο δίκτυο ύδρευσης Μαρμάρων έγιναν καθ΄ υπόδειξη της υπηρεσίας της ΔΕΥΑΙ.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ