Πέμπτη, 23 Μαρτίου, 2023

«Μεγαλώνει» το Χατζηκώστα

Αυξάνει ο αριθμός κλινών με τον νέο Οργανισμό, δίνοντας τη δυνατότητα για αύξηση του ετήσιου προϋπολογισμού

Τις τελικές υπογραφές αναμένει η διοίκηση του νοσοκομείου Χατζηκώστα, για το νέο Οργανισμό του νοσοκομείου, που αυξάνει τον συνολικό αριθμό των κλινών, βάζοντας τέλος και σε μία «ανορθογραφία» ετών. Για άγνωστους λόγους δύο κομβικής σημασίας Κλινικές, Η Παιδιατρική και η Ουρολογική δεν περιλαμβάνονταν στον Οργανισμό του Χατζηκώστα που είχε εγκριθεί το 2012, κάτι που διορθώνεται τώρα, με τον συνολικό αριθμό των κλινών να ανέρχεται σε 359, όπως ανέφερε ο διοικητής του νοσοκομείου Σπυρ. Δερδεμέζης.
«Το 2012 είχε εγκριθεί ο προηγούμενος Οργανισμός λειτουργίας του Χατζηκώστα. Βρισκόμαστε  στην τελευταία φάση καθώς έχουν  υπογραφεί τα σχετικά έγγραφα εκτός από την αναπληρώτρια υπουργό Υγείας, από τον υπουργό Εσωτερικών και ακολουθεί η υπογραφή του υπουργού Οικονομικών. Ο αριθμός των κλινών με την ενσωμάτωση του Πολυδύναμου αλλά και των δύο κλινικών που ήταν εκτός ανέρχεται στις 359» ανέφερε ο κ. Δερδεμέζης.
Επίσης, σημείωσε πως το Χατζηκώστα αναμένεται να πάρει περισσότερες από 20 θέσεις Νοσηλευτών ΠΕ και ΤΕ, που θα αυξήσουν περαιτέρω τις δυνατότητες καθημερινής λειτουργίας των τμημάτων.
Αναφορικά με άλλα κενά επισήμανε ότι το μεγαλύτερο πρόβλημα εντοπίζεται στο διοικητικό προσωπικό, καθώς ουσιαστικά οι περισσότεροι ετοιμάζονται για συνταξιοδότηση ενώ αναφορικά με το ιατρικό προσωπικό τα πράγματα είναι σαφώς καλύτερα. «Είναι ένα νοσοκομείο που έχει πολλούς για συνταξιοδότηση και υπάρχουν διοικητικά κενά. Εκτιμώ ότι η επόμενη προκήρυξη θα αφορά ιατρικό προσωπικό και διοικητικό».

Δεύτερη ομάδα στο Detox

Ολοκληρώθηκε στο μεταξύ, η πρώτη φάση νοσηλείας των τεσσάρων ατόμων στο Κέντρο Detox του Νοσοκομείου Χατζηκώστα, ενώ ήδη έχει εισαχθεί μια νέα ομάδα που αποτελείται από τρία άτομα.
Ο κ. Δερδεμέζης αναφέρθηκε στην λειτουργία της δομής λέγοντας ότι στοχεύει στην εξυπηρέτηση του γενικού πληθυσμού από όλη την Ελληνική Επικράτεια, καθώς αποτελεί μοναδικό κέντρο Detox.
«Ξεκινήσαμε με τις ομάδες εξάρτησης από το αλκοόλ και στο επόμενο διάστημα και μετά από συζήτηση με τους ανθρώπους του Κέντρου θα ξεκινήσουμε και το πρόγραμμα για τις εξαρτήσεις από ουσίες», σημείωσε ο διοικητής του «Χατζηκώστα».
Ο κ. Δερδεμέζης επισήμανε επίσης, ότι με την ολοκλήρωση της ενδονοσοκομειακής νοσηλείας, οι ασθενείς είναι σε θέση, απαλλαγμένοι από τα στερητικά συμπτώματα, να λάβουν εξιτήριο και να συνεχίσουν παρακολούθηση, ως εξωτερικοί ασθενείς σε τακτική βάση, με ραντεβού.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ