Πέμπτη, 23 Μαρτίου, 2023

ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ – Συνεχής η προσπάθεια για αύξηση των εμβολιασμών

Σύσταση για rapid test στους πιστούς για την είσοδο στις εκκλησίες, από την Ιερά Σύνοδο – Ο έλεγχος θα γίνεται από τα Εκκλησιαστικά Συμβούλια

 

Έκκληση στους πιστούς που δεν έχουν εμβολιαστεί, να προσέρχονται στους ναού έχοντας υποβληθεί σε rapid test ή μοριακό απηύθυνε η Ιερά Σύνοδος.

Συγκεκριμένα, με εγκύκλιό της καλεί όλους τους πιστούς και τον κλήρο «να τηρεί επακριβώς άπαντα τα μέτρα προστασίας», στέλνοντας μήνυμα σε όσους πιστούς δεν έχουν εμβολιαστεί ακόμα να προσέρχονται στους ιερούς ναούς αφότου έχουν υποβληθεί σε διαγνωστικό τεστ (rapid ή pcr).

Παράλληλα, προτρέπει τους πολίτες να εμβολιαστούν. Τονίζει επίσης την υποχρέωση των ιερέων, ψαλτών, νεωκόρων κλπ να υποβάλλονται σε δύο τεστ την εβδομάδα (rapid ή pcr). Ο έλεγχος θα γίνεται από τα Εκκλησιαστικά Συμβούλια.

Η εγκύκλιος εκδόθηκε ύστερα από επικοινωνία του γραφείου του Πρωθυπουργού με την Ιεραρχία της Εκκλησίας και μετά την κριτική που ασκήθηκε για την εξαίρεση της εκκλησίας από τα νέα μέτρα. Η Ιεραρχία της Εκκλησίας ανταποκρίθηκε αμέσως κι έστειλε τη σχετική εγκύκλιο για τη διενέργεια τεστ, προκειμένου να μην υπάρχει διχασμός στους πολίτες.

Την ίδια στιγμή, για μία κατάσταση που δεν είναι πολύ διαφορετική από ό,τι ισχύει εδώ και έναν και πλέον χρόνο σε όλες τις εκκλησίες στη χώρα έκανε λόγο ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ιωαννίνων κ.κ. Μάξιμος  σε χθεσινές του δηλώσεις τονίζοντας πως η προσπάθεια να πειστούν όλοι όσοι δεν έχουν εμβολιαστεί είναι συνεχής.

«Τα μέτρα συνεχίζουν να ισχύουν και να εφαρμόζονται, απλώς η Σύνοδος συναισθανόμενη τη δύσκολη κατάσταση έκανε μία σύσταση προς τους ανεμβολίαστους να έχουν κάνει τεστ πριν εισέλθουν στους ναούς και να τηρούν τα μέτρα. Έχουμε τεράστια ευθύνη να διαφυλάξουμε τη ζωή των συνανθρώπων. Στη Μητρόπολη Ιωαννίνων το ποσοστό των εμβολιασμένων ιερέων είναι 85% και για τους υπόλοιπους τηρείται ό,τι προβλέπεται σε σχέση με τη διενέργεια των τεστ. Θεωρώ γενικότερα ότι στα Γιάννενα με εξαίρεση ίσως το πρώτο διάστημα που υπήρξαν κάποια προβλήματα, οι αντιδράσεις και από τους ιερείς αλλά και από τους πολίτες ήταν ελάχιστες», ανέφερε μεταξύ άλλων.

Μαθητές της Ριζαρείου Εκκλησιαστικής Σχολής

Από την άλλη, το πρωί της Παρασκευής στο μεταξύ μία ομάδα 40 περίπου μαθητών της Ριζαρείου Εκκλησιαστικής Σχολής, που πραγματοποιούν εκδρομή στην περιοχή των Ιωαννίνων, επισκέφθηκαν το Μητροπολίτη Ιωαννίνων.

Ο κ.κ. Μάξιμος τους υποδέχθηκε μιλώντας μεταξύ άλλων και για τις ρίζες των αδελφών Ριζάρη από την ευρύτερη περιοχή της Ηπείρου, αλλά και για τους Ηπειρώτες ευεργέτες.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ