Πέμπτη, 29 Σεπτεμβρίου, 2022

ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ «ΧΑΤΖΗΚΩΣΤΑ» – «Εργαλεία» αναβάθμισης το ΕΣΠΑ και ο νέος Οργανισμός

Κανένα θέμα υποβάθμισης του νοσοκομείου δεν τίθεται, από τη στιγμή που η Διοίκηση προχωρά σε τροποποίηση του Οργανισμού, σε ανανέωση του ιατροτεχνολογικού εξοπλισμού μέσω ΕΣΠΑ και σε προσλήψεις από το πρόγραμμα απασχόλησης μακροχρόνια ανέργων του ΟΑΕΔ

 

Με συγκεκριμένο σχεδιασμό και με παρεμβάσεις και έργα που θα συμβάλουν στην αναβάθμιση των υπηρεσιών υγείας προς τους ασθενείς, προχωρά η διοίκηση του Νοσοκομείου «Χατζηκώστα».

Ο Διοικητής του νοσοκομείου, Σπύρος Δερδεμέζης, σε δηλώσεις του την Τρίτη, αναφέρθηκε τόσο στην τροποποίηση του Οργανισμού λειτουργίας του Νοσοκομείου, όσο και σε μια σειρά ενεργειών που αφορούν στην προμήθεια ιατροτεχνολογικού εξοπλισμού ύψους 1.9 εκ. ευρώ αλλά και την αξιοποίηση ακίνητης περιουσίας που έχει το Νοσοκομείο.

Μέσα από τις πράξεις και τα έργα, ο κ. Δερδεμέζης βάζει τέλος στα σενάρια περί «συνένωσης» του Νοσοκομείου εξηγώντας ότι ουδέποτε υπήρξε τέτοιο θέμα.

«Είμαστε το δεύτερο μεγαλύτερο νοσοκομείο στη βορειοδυτική Ελλάδα και καλύπτουμε ασθενείς απ’ όλα τα γεωγραφικά πλάτη της περιφέρειας. Αν αναλογιστείτε ότι έχουμε 200 ασθενείς που νοσηλεύονται κάθε μέρα, θα ήταν πολύ δύσκολο όλοι αυτοί να απορροφηθούν σε ένα άλλο νοσοκομείο»,  απάντησε ο κ. Δερδεμέζης σε σχετικό ερώτημα.

Σημαντικές αλλαγές

Παράλληλα, σύμφωνα με τον κ. Δερδεμέζη, η τροποποίηση του Οργανισμού αποτέλεσε διαχρονικό αίτημα πολλών διοικήσεων.

Όπως υπογράμμισε χρειάστηκε χρόνος και προσπάθεια ώστε να ενσωματωθούν στον νέο οργανισμό η Ουρολογική και η Παιδιατρική Κλινική ενώ ενσωματώθηκε και το Πολυδύναμο Κέντρο.

«Πέραν της ένταξης των δυο Κλινικών είχαμε και την ενοποίηση των τμημάτων του Αξονικού, Μαγνητικού και των Απεικονίσεων. Έτσι, δημιουργείται ένα ενιαίο Ακτινοδιαγνωστικό Τμήμα. Με τον νέο οργανισμό αυξάνονται οι κλίνες από 350 σε 359 και αυτό σημαίνει και αυξημένη χρηματοδότηση. Το Χατζηκώστα μπαίνει στη νέα εποχή, έχοντας τον καταστατικό του χάρτη σε λειτουργία» υπογράμμισε ο κ. Δερδεμέζης.

Ιατροτεχνολογικός εξοπλισμός

Επίσης στο «Χατζηκώστα», προχωρά η προσπάθεια ανανέωσης του ιατροτεχνολογικού εξοπλισμού του Νοσοκομείου μέσω της κατάθεσης πρότασης ύψους 1,9 εκ. ευρώ στο ΕΣΠΑ.

Με τα χρήματα αυτά αναμένεται να προμηθευτεί το νοσηλευτικό ίδρυμα νέο αξονικό τομογράφο ψηφιακό μαστογράφο, χειρουργικά τραπέζια και ειδικούς προβολείς καθώς έναν χειρουργικό πύργο.  Η πρόταση, σύμφωνα με τον κ. Δερδεμέζη έχει υποβληθεί στην 6η Υγειονομική Περιφέρεια και στην Ειδική Υπηρεσία Διαχείρισης της Περιφέρειας Ηπείρου, και βρίσκεται στο τελικό στάδιο για την έγκρισή της.

Προσλήψεις

Ιδιαίτερη αναφορά έκανε ο κ. Δερδεμέζης στην πρόσληψη εννέα ατόμων μέσα από το πρόγραμμα απασχόλησης μακροχρόνια ανέργων ηλικίας 55-67 ετών του ΟΑΕΔ. Ο διοικητής στάθηκε στην μεγάλη αποδοχή που είχε η πρόσληψη αυτών των εργαζομένων και η ενσωμάτωσή τους στο ήδη υπάρχον προσωπικό.

Προανήγγελλε και τις προσλήψεις που έχει ανακοινώσει το υπουργείο και αφορούν σε νοσηλευτικό και ιατρικό προσωπικό «επίκειται η προκήρυξη για 4.000 νοσηλευτές, με την κατανομή να προβλέπει 20 θέσεις για το «Χατζηκώστα, ενώ περιμένουμε και την προκήρυξη ιατρικού προσωπικού» σημείωσε.

Η ακίνητη περιουσία

Τέλος, το διοικητικό συμβούλιο αποφάσισε να προχωρήσει στην υπογραφή σύμβασης για τη μίσθωση γραφείων στην οδό Ναπ. Ζέρβα, τα οποία είναι αναξιοποίητα.

Επίσης, «τρέχει» και η προθεσμία για την κατάθεση προσφορών για την δημοπράτηση του νέου κυλικείου, στην είσοδο του νοσοκομείου, που θα συνοδεύεται με διαμόρφωση του κόμβου και άλλες παρεμβάσεις, προϋπολογισμού 800.00 ευρώ.

Στο τέλος του μήνα αναμένεται να βγει και ο  διαγωνισμός μίσθωσης για το ερειπωμένο ακίνητο της οδού Μουλαϊμίδου. Όπως ανέφερε ο κ. Δερδεμέζης όλα γίνονται  σε συνεργασία με την Υπηρεσία Νεωτέρων Μνημείων.

«Είμαστε σε συνεργασία με την Υπηρεσία για την αποκατάσταση του κτιρίου, το οποίο έχει κριθεί διατηρητέο. Μέσα από την διαδικασία της μίσθωσης θα δοθεί η δυνατότητα δόμησης άλλων 160 τ.μ., που σημαίνει ότι θα προκύψει ένα νέο κτήριο 270 τ.μ.».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ