Κυριακή, 28 Μαΐου, 2023

Π.Ε. ΠΡΕΒΕΖΑΣ – 4,6 εκ. ευρώ για σημαντικά έργα υποδομών

«Πράσινο φως» από την Οικονομική Επιτροπή σε αναπτυξιακά έργα με κυριότερο την κατασκευή της κύριας διαδρομής δικτύου ποδηλατοδρόμων (Ιόνια Διαδρομή) – Αποφάσεις και για νέα έργα πολιτισμού και βελτίωσης του οδικού δικτύου

 

Έναν κατάλογο με σημαντικά έργα υποδομών, συνολικού προϋπολογισμού 4,6 εκ. ευρώ, που αφορούν την Περιφερειακή Ενότητα Πρέβεζας περιλαμβάνουν οι αποφάσεις που έλαβε η Οικονομική Επιτροπή της Περιφέρειας Ηπείρου, στη συνεδρίαση της Τετάρτης.

Το μεγαλύτερο σε προϋπολογισμό, αλλά και ως αναπτυξιακή υποδομή, είναι το έργο κατασκευής της Κύριας Διαδρομής δικτύου ποδηλατοδρόμων (Ιόνια Διαδρομή), για το οποίο εγκρίθηκε η δημοπράτηση με προϋπολογισμό 3.661.904,95 ευρώ. Συνάρτηση του συγκεκριμένου έργου είναι και η δημοπράτηση του έργου «Λύσεις καινοτομίας κύριας διαδρομής ποδηλατοδρόμου Π.Ε. Πρέβεζας (Ιόνια Διαδρομή) με προϋπολογισμό 266.476 ευρώ.

Εκτός αυτών αναδείχτηκε ο ανάδοχος του έργου «Ασφαλτόστρωση – διαγράμμιση τμήματος της 2ης και 4ης επαρχιακής οδού καθώς και της εθνικής οδού 19 Αρχαγγέλου – Νεράιδας», προϋπολογισμού 350.000 ευρώ, ενώ εγκρίθηκε η δημοπράτηση των έργων:

– Αποκατάσταση βατότητας οδού περιοχής Αγίου Γεωργίου Πρέβεζας, προϋπολογισμού 99.200 ευρώ.

– Αποκατάσταση βατότητας προς παραγωγικές μονάδες περιοχής Κερασώνα Πρέβεζας, προϋπολογισμού 148.800 ευρώ.

– Τεχνική υποστήριξη κατά τη φάση εκπόνησης μελετών (αρχιτεκτονικά, στατικά και Η/Μ) και των τευχών δημοπράτησης για το Κάστρο του Αγίου Ανδρέα Πρέβεζας, προϋπολογισμού  74.400 ευρώ.

Όπως είπε κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης, ο Περιφερειάρχης, Αλέξανδρος Καχριμάνης, η συγκεκριμένη μελέτη, αφορά τα κτίρια Διοίκησης, ενώ για το υπόλοιπο τμήμα του Κάστρου θα απαιτηθεί νέα μελέτη, σύμφωνα με τις υποδείξεις του ΚΑΣ.

Το αντλιοστάσιο Βίγλας ΓΟΕΒ Άρτας

Παράλληλα, ένα ακόμη έργο βελτίωσης των αγροτικών υποδομών στην Π.Ε. Άρτας μπαίνει σε τροχιά υλοποίησης.

Πρόκειται για την  αναβάθμιση του αντλιοστασίου Βίγλας ΓΟΕΒ πεδιάδας Άρτας, συνολικού προϋπολογισμού 1.054.000 ευρώ, του οποίου η Οικονομική Επιτροπή, στη συνεδρίαση της Τετάρτης, ανέδειξε ως ανάδοχο τον Κων. Τσιρώνη.

Έργα πολιτισμού

Ακόμη, η Οικονομική Επιτροπή έλαβε αποφάσεις για τρία έργα συντήρησης – αποκατάστασης ιερών ναών και συγκεκριμένα:

Ανάδειξε τους αναδόχους για τα έργα:

– Αποκατάσταση Ιερού Ναού Αγίας Τριάδας (Εικονίσματα) Μεγάλου Γαρδικίου, προϋπολογισμού 80.000 ευρώ με ΦΠΑ. Ανάδοχος: Γ. Ζιώγος και ΣΙΑ Ο.Ε..

– Επισκευή στέγης Ι.Ν. Αγ. Γεωργίου Πηγής Κόνιτσας, προϋπολογισμού 40.000 ευρώ με ΦΠΑ. Ανάδοχος: Γ. Ντάφλης.

Εγκρίθηκε επίσης η διαδικασία για την υλοποίηση του έργου «Συντήρηση – αποκατάσταση Ιερού Ναού Αγίας Παρασκευής Χουλιαράδων, προϋπολογισμού 110.000 ευρώ.

Βελτίωση του οδικού δικτύου

Εν τω μεταξύ, στη συνεδρίαση της Τετάρτης, η Οικονομική Επιτροπή, ενέκρινε τις διαδικασίες δημοπράτησης των παρακάτω έργων:

– Βελτίωση Ε.Ο. Ιωαννίνων – Άρτας, προϋπολογισμού 248.000 ευρώ.

– Αποκατάσταση ασφαλτοτάπητα κατά μήκος του επαρχιακού δικτύου προς Συρράκο, προϋπολογισμού 250.000 ευρώ.

– Άμεση αντιμετώπιση κατολίσθησης εντός του οικισμού Λάβδανης επί του επαρχιακού δικτύου, προϋπολογισμού 120.000 ευρώ.

– Αποκατάσταση κατολίσθησης και προστασία οικία στην Τ.Κ. Μαυρονόρος Πωγωνίου, προϋπολογισμού 74.400 ευρώ.

 

Βασίλης Λούπας

ΔΗΜΟΦΙΛΗ