Πέμπτη, 23 Μαρτίου, 2023

ΠΑΛΙΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ – Άνοιξε για τα καλά ο δρόμος για την αξιοποίησή του

– Η Οικονομική Επιτροπή του Δήμου Ιωαννιτών αποδέχθηκε τη διάθεση πίστωσης 12,5 εκ. ευρώ από την Περιφέρεια για την κατασκευή του διοικητικού κέντρου – Επόμενο βήμα η υπογραφή της σύμβασης με τον ανάδοχο

 

Ένα ακόμη σημαντικό βήμα για την αξιοποίηση του Παλιού Πανεπιστημίου στην οδό Δομπόλη, και την μετατροπή του σε διοικητικό κέντρο έγινε την Τρίτη, κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης της Οικονομικής Επιτροπής του Δήμου Ιωαννιτών.

Ειδικότερα, η Οικονομική Επιτροπή, προχώρησε στην αποδοχή της διάθεσης πίστωσης 12,5 εκατομμυρίων ευρώ από την Περιφέρεια Ηπείρου για το έργο «κατασκευή διοικητικού κέντρου με αίθουσα πολλαπλών χρήσεων στο κτίριο της Δομπόλη».

Η ένταξη του έργου έγινε από τον Περιφερειάρχη Αλέξανδρο Καχριμάνη και για τον Δήμο Ιωαννιτών αποτελεί μία σημαντική εξέλιξη καθώς ανοίγει πλέον τον δρόμο για την υπογραφή της σύμβασης.

Σημειώνεται ότι το έργο έχει δημοπρατηθεί με το σύστημα μελέτη – κατασκευή ενώ η σύμβαση έχει εγκριθεί ήδη από το Ελεγκτικό Συνέδριο.

Ο Πρόεδρος της Οικονομικής Επιτροπής Γιώργος Αρλέτος, στην τοποθέτησή του έκανε λόγο για το αποτέλεσμα αφενός μίας προσωπικής επιτυχίας σε πολιτικό επίπεδο του εκλιπόντος δημάρχου Μωυσή Ελισάφ που πέτυχε την παραχώρηση του κτιρίου στον δήμο Ιωαννιτών, αλλά και της άριστης συνεργασίας μεταξύ του δήμου Ιωαννιτών και της Περιφέρειας Ηπείρου.

«Η παραχώρηση του κτιρίου του παλιού πανεπιστημίου στην πόλη ήταν μία προσωπική επιτυχία του εκλιπόντος δημάρχου Μωυσή Ελισάφ. Σήμερα (σ.σ χθες) ανοίγει ο δρόμος για την υπογραφή της σύμβασης ώστε τα Γιάννενα να αποκτήσουν ένα σύγχρονο διοικητικό κέντρο. Οι δεσμεύσεις της Δημοτικής Αρχής γίνονται πράξη. Η πόλη θα κερδίσει την επανάχρηση ενός ιστορικού κτιρίου ενώ ο δήμος θα απαλλαγεί από μισθώματα που καταβάλλει για την στέγαση των υπηρεσιών του» ανέφερε ο κ. Αρλέτος απευθύνοντας ευχαριστίες προς όλους όσοι εργάστηκαν ώστε η διαδικασία να ολοκληρωθεί σε διάστημα μικρότερο του ενός έτους.

Στη διαδικασία της συζήτησης ο Βασίλης Κοσμάς από την παράταξη «Ιωάννινα 2023» εξέφρασε τις ενστάσεις της παράταξης και για τη χρήση – αξιοποίηση του κτιρίου, καθώς δεν έχει γίνει μία λεπτομερής καταγραφή των υφιστάμενων κτιρίων και υποδομών που διαθέτει ο δήμος, αλλά και για το ποσοστό έκπτωσης του αναδόχου, το οποίο χαρακτήρισε ως «προσβολή» για την ιστορία και το μέγεθος του δήμου Ιωαννιτών.

Για το ποσοστό έκπτωσης της προσφοράς του αναδόχου επιφυλάξεις διατύπωσε και ο Στεφ. Μάντζιος από την παράταξη «Ανεξάρτητη Δημοτική Πρωτοπορία», που ψήφισε όμως θετικά. Θέση στο ζήτημα πήρε και ο αντιδήμαρχος Ιωάν. Αϊβατίδης που στάθηκε και αυτός στην προσωπική, όπως τη χαρακτήρισε, επιτυχία του εκλιπόντος Μ. Ελισάφ στην παραχώρηση του κτιρίου για την αξιοποίησή του από τον δήμο Ιωαννιτών.

 

Επιμέλεια: Βασίλης Λούπας

ΔΗΜΟΦΙΛΗ