Παρασκευή, 12 Αυγούστου, 2022

ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ – Νέα δίμηνη παράταση στη θητεία του Πρύτανη

Με νέα διάταξη της υπουργού Παιδείας μετατίθεται εκ νέου το χρονικό διάστημα για την ανάδειξη των νέων Πρυτανικών Αρχών και στο ΑΕΙ της Ηπείρου

Με διάταξη της υπουργού Παιδείας Ν. Κεραμέως η οποία κατατέθηκε, προς ψήφιση στη Βουλή, σε Σχέδιο Νόμου του υπουργείου Υγείας, μετατίθεται ύστερα από τις 31 Αυγούστου 2022 το χρονικό διάστημα κατά το οποίο δύναται να εκδοθούν προκηρύξεις εκλογών για την ανάδειξη πρυτανικών αρχών και κοσμητόρων σχολών στα ΑΕΙ.
Επίσης  προβλέπεται ότι η θητεία των υπηρετουσών Πρυτανικών Αρχών και των υπηρετούντων Κοσμητόρων των Σχολών των Α.Ε.Ι. που λήγει την 31η Αυγούστου παρατείνεται έως την ημερομηνία ολοκλήρωσης της διαδικασίας ανάδειξης των νέων μονομελών οργάνων και για χρονικό διάστημα που δεν δύναται να υπερβεί την 28η.2.2023.
Ουσιαστικά λοιπόν με τη νέα ρύθμιση που θα κατατεθεί άμεσα από το υπουργείο Παιδείας σε νομοσχέδιο άλλου υπουργείου της κυβέρνησης, η απαγόρευση στα ΑΕΙ να προκηρύξουν εκλογές (που έληγε στο τέλος Ιουνίου) παρατείνεται ως τις 31 Αυγούστου και οι θητείες των νυν διοικήσεων των πανεπιστημίων ως τον Φεβρουάριο του 2023.
Σύμφωνα με τη νέα διάταξη η θητεία των σημερινών Πρυτανικών Αρχών του Πανεπιστημίου και του Πρύτανη, Τριαντάφυλλου Αλμπάνη, μπορεί να παραταθεί μέχρι και τις 28 Φεβρουαρίου 2023.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ