Παρασκευή, 22 Οκτωβρίου, 2021

ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ – Ομαλά και με γεμάτες αίθουσες η επιστροφή των φοιτητών

Στην δια ζώσης λειτουργία μαθημάτων και εργαστηρίων επέστρεψε το Ίδρυμα με «όπλα» το αυστηρό πρωτόκολλο και το υψηλό ποσοστό εμβολιαστικής κάλυψης της φοιτητικής κοινότητας

 

Στη δια ζώσης λειτουργία μαθημάτων και εργαστηρίων, με ένα πρωτόκολλο λειτουργίας εξαιρετικά αυστηρό, αλλά και με «όπλο» το υψηλό ποσοστό εμβολιαστικής κάλυψης της φοιτητικής κοινότητας, επέστρεψε από χθες το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων.

Μάλιστα, χθες, πρώτη ημέρα επαναλειτουργίας και επιστροφής στην… καθημερινότητα, καταγράφηκαν στην πανεπιστημιούπολη των Ιωαννίνων εικόνες, που είχαν να δουν φοιτητές και καθηγητές από τις αρχές του 2020, με εκατοντάδες φοιτητές να βρίσκονται στα αμφιθέατρα και τα εργαστήρια με την έναρξη του χειμερινού εξαμήνου.

Σύμφωνα με τον Πρύτανη του Πανεπιστημίου Τριαντάφυλλο Αλμπάνη η πρώτη ημέρα λειτουργίας του Πανεπιστημίου κύλησε απόλυτα ομαλά, χωρίς διαδικαστικά προβλήματα και καθυστερήσεις με τον έλεγχο για τα πιστοποιητικά εμβολιασμού – νόσησης ή τα rapid test.

«Προς το τέλος της εβδομάδας η κατάσταση θα εξομαλυνθεί περισσότερο αφού περιμένουμε να αναλάβουν υπηρεσία και οι εργαζόμενοι που προσελήφθησαν ως πρόσθετο προσωπικό για το βοηθητικό έργο των καθηγητών και θα συνδράμουν στον έλεγχο. Το θετικό είναι όπως επιβεβαιώθηκε από τους σημερινούς ελέγχους ότι το 95% των φοιτητών έχει εμβολιαστεί ή έχει νοσήσει» σημείωσε αρχικά.

Καθοριστικό ρόλο φαίνεται πως έπαιξε και η λειτουργία των τριών εμβολιαστικών γραμμών σε Γιάννενα, Άρτα και Πρέβεζα αποκλειστικά για μέλη της πανεπιστημιακής κοινότητας.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων όπως και σε όλα τα ιδρύματα της χώρας δεν ξεκίνησαν χθες τα μαθήματα για τους φοιτητές του πρώτου εξαμήνου, κάτι που αναμένεται να γίνει από την ερχόμενη εβδομάδα με το υπουργείο Παιδείας να μην έχει αποστείλει μέχρι χθες τους πίνακες των πρωτοετών στα πανεπιστήμια.

Οι φοιτητές

Παράλληλα, η εικόνα των εκατοντάδων φοιτητών έξω από τη Λέσχη του Πανεπιστημίου ήταν δηλωτική της ανυπομονησίας και της ικανοποίησης για την επιστροφή τους στην διά ζώσης εκπαιδευτική διαδικασία. Με ελάχιστες εξαιρέσεις άλλωστε το παραδέχθηκαν και στις δηλώσεις που έκαναν στο φακό του Ioannina TV.

Τέλος, χθες, οδηγίες προς το διδακτικό προσωπικό του Ιδρύματος, απέστειλε η Πρυτανεία με ένα ακόμη πρωτόκολλο, το οποίο έχει σκοπό τον περιορισμό της διασποράς του κορωνοϊού και την προάσπιση της ασφαλούς και απρόσκοπτης εκπαιδευτικής διαδικασίας με φυσική παρουσία στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ