Παρασκευή, 24 Μαρτίου, 2023

ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ – Στην αφετηρία η συζήτηση για το ρόλο του στο Πάρκο Τεχνολογίας

Στην αφετηρία βρίσκεται ο διάλογος που πρόκειται να γίνει, μεταξύ του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων και της Περιφέρειας Ηπείρου, για το ρόλο που θα έχει το εκπαιδευτικό ίδρυμα της Ηπείρου, στο Πάρκο Υψηλής Τεχνολογίας και Έρευνας.

Πριν από λίγες ημέρες, ο Περιφερειάρχης Ηπείρου, Αλέξανδρος Καχριμάνης, είχε ανακοινώσει πως η συμμετοχή του Πανεπιστημίου, που θα έχει δικούς τους χώρους στο Πάρκο, έγινε μεν δεκτή με ικανοποίηση από τη διοίκηση του ιδρύματος, από την άλλη όμως, όπως ανέφερε την Τετάρτη ο Πρύτανης, Τριαντάφυλλος Αλμπάνης δεν είναι ακόμη σαφής, ο ρόλος και ο τρόπος συμμετοχής του Πανεπιστημίου στο Πάρκο.

Σε χθεσινές του δηλώσεις, ο πρύτανης του Πανεπιστημίου χαρακτήρισε ιδιαίτερα σημαντική και ενδιαφέρουσα την ανακοίνωση και πρόθεση της Περιφέρειας Ηπείρου, γιατί το Πανεπιστήμιο είναι σε αναζήτηση χώρων για τα νέα ερευνητικά Ινστιτούτα ενώ πρόσθεσε, ότι ενδιαφέρεται και για τη συμμετοχή στη διοίκηση του φορέα λειτουργίας του Πάρκου.

Χωρίς να έχουν καν συζητηθεί περισσότερες λεπτομέρειες για όλα αυτά, ο κ. Αλμπάνης σημείωσε πως το Πανεπιστήμιο έχει απόλυτη ανάγκη την ενίσχυση του εξοπλισμού του, ενώ εκτός από τις τεχνολογίες αιχμής, πρόσθεσε, ότι θα προσπαθήσει και ενδιαφέρεται γι’ αυτό, να δώσει βαρύτητα και σε τομείς όπως η βιοϊατρική, ο αγροδιατροφικός τομέας, ο πολιτισμός μέσω των προγραμμάτων απεικόνισης και καταγραφής που ήδη υλοποιούνται από το πρόγραμμα της «Περιφερειακής Αριστείας».

«Ευελπιστούμε ότι θα είναι ένα χώρος με τις καλύτερες δυνατές συνθήκες και για τους μεταδιδακτορικούς φοιτητές και τους υποψήφιους διδάκτορες και τους μεταπτυχιακούς. Η συζήτηση όμως μόλις τώρα ξεκινά με την Περιφέρεια και σύντομα πιστεύω θα είμαστε σε θέση να πούμε πιο συγκεκριμένα και τεκμηριωμένα πράγματα», ανέφερε.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ