Πέμπτη, 29 Σεπτεμβρίου, 2022

ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ – Σύντομα σε λειτουργία οι μονάδες εμβολιασμού φοιτητών

Με ανακοίνωσή της η Πρυτανεία κάνει γνωστές όλες τις εξελίξεις και ενέργειες αντιμετώπισης της πανδημίας, από την έναρξη της ακαδημαϊκής χρονιάς μέχρι σήμερα

Η Πρυτανεία του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, με ανακοίνωσή της, έκανε γνωστές όλες τις εξελίξεις και ενέργειες αντιμετώπισης της πανδημίας, από την έναρξη της ακαδημαϊκής χρονιάς μέχρι σήμερα.
Ειδικότερα, και σύμφωνα με την ανακοίνωση, το Πρυτανικό Συμβούλιο συνεδριάζει καθ’ όλη την περίοδο της πανδημίας από κοινού με την Συντονιστική Επιτροπή Covid-19, ενώ όπως σημειώνεται σε κάθε Τμήμα έχει ορισθεί υπεύθυνος ή συντονιστική επιτροπή για θέματα Covid-19, για την παρακολούθηση και εφαρμογή των μέτρων προστασίας της Υγείας.
Το Πρυτανικό Συμβούλιο στη Συνεδρία της 12ης Οκτωβρίου και η Σύγκλητος στις Συνεδρίες της 23ης και της 30ης Σεπτεμβρίου έχουν προβεί στην έκδοση ειδικών πρωτοκόλλων, συμπληρωματικά προς την ΚΥΑ που δημοσιεύθηκε στο ΦΕΚ 4577/Β/3-10-2021 για την επανέναρξη της δια ζώσης εκπαιδευτικής λειτουργίας στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων από 4 Οκτωβρίου 2021.
Έτσι, υπενθυμίζεται πως η Σύγκλητος στη συνεδρία της 14ης Οκτωβρίου αποφάσισε και προχώρησε στην πρόσληψη 34 ατόμων βοηθητικού προσωπικού για τη συνδρομή των Τμημάτων, σύμφωνα με την απόφαση του ΥΠΑΙΘ για χρονικό διάστημα 3,5 μηνών. Το προσωπικό που έχει ήδη προσληφθεί, σύμφωνα με την απαιτούμενη πρόσκληση ενδιαφέροντος από το Τμήμα Προμηθειών, θα είναι στη διάθεση των Τμημάτων, ανά κτηριακό συγκρότημα, από 1η Νοεμβρίου 2021.
Ακόμη, έχει εκδοθεί ειδικό πρωτόκολλο για την αντιμετώπιση πιθανού περιστατικού Covid-19, επιβεβαιωμένου κρούσματος και στενών επαφών, το οποίο έχει επικαιροποιηθεί με απόφαση του Πρυτανικού Συμβουλίου και έχει κοινοποιηθεί στους Υπεύθυνους Διαχείρισης της Covid-19 όλων των Τμημάτων.
Επίσης τονίζεται πως το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων είναι, ίσως, το μόνο Πανεπιστήμιο που συνεχίζει τους δειγματοληπτικούς ελέγχους με rapid test σε όλη την πανεπιστημιακή κοινότητα, δύο φορές εβδομαδιαίως, σε συνεργασία με τον ΕΟΔΥ.
Έτσι, έχει ζητηθεί και έχει εγκριθεί σε συνεργασία με τo ΓΠΝ Ιωαννίνων, και τα Νοσοκομεία Άρτας και Πρέβεζας η ειδική γραμμή εμβολιασμού των φοιτητών.
Τονίζεται δε, πως σύντομα, σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας της 6ης ΥΠΕ, θα λειτουργήσουν εντός των Πανεπιστημιουπόλεων Ιωαννίνων, Άρτας και Πρέβεζας ειδικές μονάδες εμβολιασμού φοιτητών.
Έχει αποφασισθεί η υλοποίηση ενημερωτικής καμπάνιας για τον εμβολιασμό όλων των μελών της πανεπιστημιακής κοινότητας και ιδιαίτερα των φοιτητών.
«Με την ευκαιρία το Πρυτανικό Συμβούλιο ευχαριστεί θερμά τα μέλη της Συντονιστικής Επιτροπής Covid-19 και τους υπεύθυνους – συντονιστές Διαχείρισης της Covid-19 όλων των Τμημάτων για τη σημαντική συνδρομή τους στον περιορισμό και την αντιμετώπιση της πανδημίας. Επίσης, ευχαριστεί θερμά την τοπική υπηρεσία ΕΟΔΥ και τη Διεύθυνση Υγείας της Περιφέρειας Ηπείρου για την πολύτιμη  συνδρομή τους», καταλήγει η ανακοίνωση.

Επιμέλεια: Βασίλης Λούπας

ΔΗΜΟΦΙΛΗ