Κυριακή, 23 Ιανουαρίου, 2022

ΠΑΡΑΛΙΜΝΙΑ ΠΕΡΙΟΧΗ – Προβλήματα σε επιχειρήσεις από τους ισχυρούς ανέμους

Προβλήματα στις επιχειρήσεις εστίασης στον Mώλο, που είδαν τμήμα του εξοπλισμού τους, να έχει υποστεί σημαντικές φθορές, άφησαν πίσω τους οι ισχυροί άνεμοι, που για δεύτερη ημέρα έπληξαν χθες το Λεκανοπέδιο Ιωαννίνων.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του Ioannina TV, ομπρέλες, σόμπες υγραερίου, τραπέζια και καρέκλες καταστράφηκαν ή υπέστησαν σημαντικές φθορές από τη μανία των ανέμων, ενώ ζημιές προκλήθηκαν και σε τμήμα του κιγκλιδώματος στο μόλο, που υποχώρησε και χρειάστηκε να δεθεί πρόχειρα σε πρώτη φάση, για να μην υπάρξει κίνδυνος για κάποιον διερχόμενο περιπατητή.

Η διέλευση από την παραλίμνια περιοχή ήταν από τα ξημερώματα της Τετάρτης μία δύσκολη και επικίνδυνη υπόθεση και για τους πεζούς και για τους εποχούμενους, αφού κλαδιά διαφόρων μεγεθών έσπαγαν από τα δένδρα έπεφταν προς κάθε κατεύθυνση, ενώ οι άνεμοι ξερίζωσαν και ένα δένδρο στην περιοχή του Μάτσικα.

Η συγκοινωνία με το Νησί για δεύτερη μέρα δεν ήταν εφικτή, όπως ανέφερε ο πρόεδρος της Κοινότητας Άρης Λιούμπος, λόγω των ισχυρών ανέμων και οι μετακινήσεις των κατοίκων γινόταν με βάρκες μόνο από την πλευρά της Δραμπάτοβας. Για αρκετές ώρες ο οικισμός στο Νησί έμεινε χωρίς ρεύμα, μετά από πτώση δένδρου σε κολόνα της ΔΕΗ, με συνεργεία του ΔΕΔΔΗΕ να αποκαθιστούν το πρωί της Τετάρτης τη βλάβη.

Στα ορεινά του νομού, οι χιονοπτώσεις έκαναν την εμφάνισή τους, χωρίς ιδιαίτερα μεγάλη ένταση πάντως, με τον δήμαρχο Ζαγορίου Γ. Σουκουβέλο να τονίζει, ότι με τη βοήθεια της Πολιτικής Προστασίας, αποχιονιστικά μηχανήματα κινήθηκαν στο επαρχιακό οδικό δίκτυο και αποκατέστησαν τη βατότητα, ωστόσο οι οδηγοί που επιλέγουν να κινηθούν σε αυτούς τους δρόμους, θα πρέπει να κάνουν χρήση των αντιολισθητικών αλυσίδων ή εάν δεν απαιτείται, να τις έχουν οπωσδήποτε στα αυτοκίνητά τους.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ