Σάββατο, 25 Μαρτίου, 2023

ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΗΜΑ ΑΛΛΑΓΗΣ – Στόχος η επαναφορά της έδρας στο νομό Ιωαννίνων

Σε μια νέα περίοδο βαδίζει το ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής, ενόψει των επερχόμενων εθνικών εκλογών, με στόχο να κάνει ένα νέο άνοιγμα στην κοινωνία.
Την ίδια στιγμή, η Νομαρχιακή Επιτροπή Ιωαννίνων, είναι η πρώτη στην Ήπειρο, που ανοίγει τον κύκλο των εκδηλώσεων και πολιτικών συζητήσεων για την τρέχουσα επικαιρότητα, κυρίως όμως για να επικοινωνήσει τις προτάσεις του κόμματος προς την κοινωνία.
Από τα Γιάννενα, την Κυριακή ο γραμματέας της Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής, Ανδρέας Σπυρόπουλος, ανέφερε πως η πρόθεση του ΠΑΣΟΚ σε κεντρικό επίπεδο, είναι μέχρι τα μέσα Νοεμβρίου να έχουν ανακοινωθεί τα πρώτα ονόματα των ψηφοδελτίων, τα οποία όμως θα «κλείσουν», όταν ανακοινωθεί και η ημερομηνία διεξαγωγής των εκλογών.
Οριοθέτησε ως στόχο όμως, τουλάχιστον για το νομό Ιωαννίνων, την επαναφορά της έδρας που είχε το ΠΑΣΟΚ, κάτι για το οποίο φάνηκε σίγουρος. Ο κ. Σπυρόπουλος σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε στα γραφεία του κόμματος αναφέρθηκε στο πρόγραμμα διακυβέρνησης της χώρας και επιτέθηκε στην Κυβέρνηση και τον ΣΥΡΙΖΑ αντίστοιχα, λέγοντας πως δεν υπάρχουν τα εχέγγυα συνεργασίας.
Για την αυτοδιοίκηση
Για τις αυτοδιοικητικές εκλογές, ο κ. Σπυρόπουλος ανέφερε πως το ΠΑΣΟΚ θα επιμείνει σε επιλογές στήριξης, μακριά όμως από τη λογική των χρισμάτων, την οποία χαρακτήρισε παρωχημένη.
«Η λογική αυτή των χρισμάτων δεν αποτυπώνει τις σύγχρονες συνθήκες. Είναι μία παλαιοκομματική αντίληψη, την οποία δεν ασπαζόμαστε και δεν πρόκειται να την ακολουθήσουμε. Η σκέψη μας είναι να στηρίξουμε υποψήφιους δημάρχους και περιφερειάρχες, που θα είναι σε θέση να λύσουν προβλήματα των τοπικών κοινωνιών. Δυστυχώς, η τοπική αυτοδιοίκηση σε πολλές περιπτώσεις έχει συνδεθεί με μία ρουσφετολογική λογική, για την κάλυψη δήθεν αναγκών. Θα κάνουμε τις καλύτερες δυνατές επιλογές και στην Ήπειρο, απέναντι στις δυνάμεις της συντήρησης και του καθεστωτισμού, που επικρατεί στην Ήπειρο», ανέφερε ο κ. Σπυρόπουλος.
Για την ενεργειακή κρίση
Παράλληλα, ομιλητής στην εκδήλωση εκτός από τον κ. Σπυρόπουλο, που μίλησε περισσότερο πολιτικά, ήταν ο υπεύθυνος του Τομέα Ενέργειας του ΠΑΣΟΚ, Χ. Δούκας, που ανέλυσε την πρόταση του κόμματος για την αντιμετώπιση της ενεργειακής κρίσης και για το πώς οι επιπτώσεις στα νοικοκυριά θα μπορούσαν να είναι πολύ μικρότερες από τις υπάρχουσες.
«Η φορολόγηση των υπερκερδών των παραγωγών και των παρόχων ενέργειας είναι απαραίτητη. Το ΠΑΣΟΚ ήταν το πρώτο που μίλησε για την επιβολή πλαφόν στη λιανική τιμή, ώστε να μην πληρώνουν μόνον οι πολίτες την κρίση, αλλά και οι μεγάλες εταιρείες, που κερδίζουν εδώ και ένα χρόνο πολλά περισσότερα από όσα κέρδιζαν τα προηγούμενα χρόνια. Η χώρα μπορεί να είναι ενεργειακά ασφαλής, άρα και εθνικά ασφαλής, όταν απεξαρτηθεί από την εισαγωγή ορυκτών καυσίμων. Γι’ αυτό η χώρα θα πρέπει να ενισχύσει την ενεργειακή της αυτάρκεια, με τον λιγνίτη σε πρώτη φάση και στη συνέχεια με τις ΑΠΕ. Μέχρι τότε όμως, θα πληρώνουμε πολύ ακριβά το ρεύμα», ανέφερε μεταξύ άλλων ο κ. Δούκας.
Τους παριστάμενους στην κατάμεστη αίθουσα του ξενοδοχείου Grand Serai, υποδέχθηκε ο γραμματέας της ΝΕ του ΠΑΣΟΚ Βασίλης Γαρδίκος.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ