Κυριακή, 5 Δεκεμβρίου, 2021

ΠΑΘΟΛΟΓΙΑ – Μια νέα εποχή σηματοδοτεί το συνέδριο των Ιωαννίνων

Ένα ιδιαίτερα σημαντικό συνέδριο που αφορά τις σύγχρονες θεραπευτικές προσεγγίσεις στην Παθολογία, ολοκληρώνεται σήμερα στα Ιωάννινα, συνέδριο το οποίο, σύμφωνα με την Οργανωτική Επιτροπή, αποτελεί μια πρώτη προσπάθεια αναθέρμανσης του ενδιαφέροντος των επιστημόνων αλλά και των πολιτών για τις επιστημονικές εκδηλώσεις και τη θεματολογία τους, για τα σύγχρονα θέματα της Παθολογίας.

Το συνέδριο διοργανώνεται από την Α’ Παθολογική Κλινική του ΠΓΝΙ και την Ιατρική Εταιρεία Ιωαννίνων και μεταξύ των ομιλητών συγκαταλέγονται καταξιωμένοι ιατροί και επιστήμονες από διάφορα πανεπιστημιακά και νοσοκομειακά ιδρύματα της χώρας και ειδικοί σε θέματα που αφορούν ποικίλα γνωστικά πεδία, που καλύπτουν όλο το εύρος της Εσωτερικής Παθολογίας και των ειδικοτήτων της.

Όπως ανέφερε ο καθηγητής Παθολογίας και πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής του συνεδρίου Χαρ. Μηλιώνης στις δύσκολες συνθήκες λόγω πανδημίας, είναι επιτακτική η ανάγκη να αποκατασταθούν η επικοινωνία, η διάδραση, η ανταλλαγή γνώσεων και απόψεων και η συσπείρωση στην αναβάθμιση της ιατρικής εκπαίδευσης.

«Το συνέδριο φιλοδοξεί να αποτελεί ένα σηματοδότη μιας καινούριας εποχής για την Παθολογία και ταυτόχρονα μιας επιστροφής στη ολιστική διαχείριση των ανθρώπων που ασθενούν. Αυτός είναι και ο λόγος που η θεματολογία του περιλαμβάνει το σύνολο των ειδικοτήτων της Παθολογίας, για να αναθερμάνουμε επιπλέον και το ενδιαφέρον του κοινού για νοσήματα που ίσως τα έχουν αμελήσει», σημείωσε ο κ. Μηλιώνης.

Στο συνέδριο υπάρχουν εισηγήσεις για όλες τις ειδικότητες, όπως είναι οι: Αιματολογία, Γαστρεντερολογία, Γενική Ιατρική, Ενδοκρινολογία, Εντατική Θεραπεία, Επείγουσα Ιατρική, Καρδιολογία, Λοιμωξιολογία, Νεφρολογία, Ογκολογία, Πνευμονολογία, Ρευματολογία από την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας ως την εξειδικευμένη διαχείριση στην 3/βάθμια φροντίδα.

Το συνέδριο ξεκίνησε με το Κλινικό Φροντιστήριο «Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας» από ιατρούς και συνεργάτες του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ιωαννίνων.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ