Κυριακή, 23 Ιανουαρίου, 2022

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΗΠΕΙΡΟΥ – 500.000 ευρώ για τη μεταφορά του υπολείμματος

Το υπουργείο Ανάπτυξης με την απόφασή του αυτή δείχνει ξεκάθαρα με ποιον τάσσεται στην αντιπαράθεση Περιφέρειας – Αναγκαστικού Συνδέσμου

 

Η Περιφέρεια Ηπείρου στα πλαίσια των υποχρεώσεων που έχει αναλάβει με τη Σύμβαση Σύμπραξης για τη μεταφορά του υπολείμματος από τη Μονάδα Επεξεργασίας Απορριμμάτων (ΜΕΑ) στους κατά τόπους Χώρους Υγειονομικής Ταφής Υπολείμματος (ΧΥΤΥ), χρηματοδοτήθηκε εκ νέου από το Ελληνικό Δημόσιο (Υπ. Ανάπτυξης) για τη μεταφορά του με το ποσό των 500.000 ευρώ, μετά από αίτημα της Περιφερειακής Αρχής.

«Το ποσό αυτό συνδυαστικά και με την έκπτωση που πέτυχε η Περιφέρεια για τη μεταφορά  (πάνω από 30%) καλύπτει το σχετικό κόστος για αρκετά μεγάλο χρόνο, απαλλάσσοντας αντίστοιχα τους Δήμους της Ηπείρου, με τελικούς αποδέκτες τους πολίτες της Ηπείρου, από τα τέλη μεταφοράς του για το συγκεκριμένο διάστημα», αναφέρεται σε ανακοίνωση της Περιφέρειας.

Αναλύοντας κανείς τη συγκεκριμένη απόφαση, θα μπορούσε αρχικά να αναφέρει πως αυτή, έρχεται σε μία χρονική περίοδο όπου όλοι οι Δήμοι βρίσκονται αντιμέτωποι με τον βραχνά των ανταποδοτικών τελών και αναπόφευκτες αυξήσεις.

Με την «απαλλαγή» τους από αυτόν τον βραχνά είναι πλέον λογικό να… ξανασκεφτούν σοβαρά το να στηρίξουν τον διαγωνισμό του Αναγκαστικού Συνδέσμου, καθώς από τη μία θα έχουν να επιλέξουν το σχεδόν μηδενικό κόστος που διασφάλισε η Περιφέρεια και από την άλλη το υψηλό κόστος όπως θα προκύπτει από τον διαγωνισμό του Συνδέσμου.

Ταυτόχρονα όμως φαίνεται πως με την συγκεκριμένη χρηματοδότηση, η Κυβέρνηση και το υπουργείο Ανάπτυξης, δίνουν κάλυψη στους χειρισμούς της Περιφέρειας και στέλνουν, το δικό τους ξεκάθαρο μήνυμα.

 

Επιμέλεια: Βασίλης Λούπας

ΔΗΜΟΦΙΛΗ