Δευτέρα, 26 Σεπτεμβρίου, 2022

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΗΠΕΙΡΟΥ – Αναπτυξιακά ζητήματα στη συνάντηση Πέτσα – Καχριμάνη

Δέσμευση του αναπληρωτή υπουργού Εσωτερικών για ανακοινώσεις για νέα έργα, εντός των επόμενων 15 ημερών

 

Αναπτυξιακά θέματα που αφορούν τις αρμοδιότητες του Υπουργείου Εσωτερικών εξετάστηκαν κατά την χθεσινή επίσκεψη του αναπληρωτή υπουργού Εσωτερικών, Στέλιου Πέτσα, στην Περιφέρεια Ηπείρου.

Ο Περιφερειάρχης Ηπείρου, Αλέξανδρος Καχριμάνης τον ενημέρωσε και για τρέχοντα μείζονα διαπεριφερειακά ζητήματα, με τον αναπληρωτή υπουργό να επικεντρώνεται στα χρηματοδοτικά προγράμματα που βρίσκονται σε εξέλιξη, για τα οποία θα υπάρξει επίσκεψη του Περιφερειάρχη στο Υπουργείο προκειμένου να εξεταστούν σε συνεργασία με τις τεχνικές υπηρεσίες.

Μετά το τέλος της συνάντησης, ο Περιφερειάρχης Ηπείρου, Αλ. Καχριμάνης σε δηλώσεις του ανέφερε τα εξής: «Σήμερα είχα την χαρά να έχω επίσκεψη εγώ και οι συνεργάτες μου από τον κ. Πέτσα. Συζητήσαμε θέματα της αρμοδιότητάς του και θέματα που αφορούν γενικότερα την Ήπειρο. Τον ευχαριστώ για τη συνεργασία. Ήταν μια άψογη συνεργασία, η οποία θα δώσει και αποτελέσματα».

Ο αναπληρωτής Υπουργός Εσωτερικών, Στ. Πέτσας δήλωσε μεταξύ άλλων: «Πράγματι συζητήσαμε θέματα που αφορούν την Περιφέρεια, με έμφαση στα αναπτυξιακά ζητήματα που έχουμε μπροστά μας, είτε αφορούν δράσεις αστικής αναζωογόνησης, είτε θέματα οδοποιίας. Και πιστεύω ότι μετά την επίσκεψη του Περιφερειάρχη στο γραφείο μου τις επόμενες ημέρες, να μπορέσουμε να δρομολογήσουμε κάποια πράγματα και να μπορέσουμε να είμαστε έτοιμοι για ανακοινώσεις τις ερχόμενες δεκαπέντε ημέρες. Είμαστε πιστεύω σε ένα καλό δρόμο για δύο σημαντικά θέματα που αφορούν την περιφέρεια, να τα δρομολογήσουμε. Ανακοινώσεις λοιπόν σε λίγες ημέρες».

Στη σύσκεψη συμμετείχαν αντιπεριφερειάρχες, ο Εκτελεστικός Γραμματέας της Περιφέρειας, Δημήτρης Σιώλος και η βουλευτής Μαρία Κεφάλα.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ