Παρασκευή, 22 Οκτωβρίου, 2021

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΗΠΕΙΡΟΥ – Έμπρακτη στήριξη στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις

Πάνω από 2.000 επιχειρήσεις που επλήγησαν από τον covid-19, έλαβαν συνολικά πάνω από 23 εκ. ευρώ – Σε πορεία επαναδημοπράτησης τα έργα οδοφωτισμού στους Δήμους Ιωαννιτών και Πρέβεζας – 7,8 εκ. ευρώ για την κατασκευή βιολογικού καθαρισμού στην Κόνιτσα

 

Με ιδιαίτερα ικανοποιητικούς ρυθμούς προχωρά η διαδικασία της επιχορήγησης από την Περιφέρεια Ηπείρου και το ΕΣΠΑ, σε επιχειρήσεις που επλήγησαν από την πανδημία, το προηγούμενο διάστημα.
Συγκεκριμένα, ήδη μέχρι σήμερα, περισσότερες από 2.000 επιχειρήσεις που έχουν πληγεί από τον covid-19 έχουν λάβει ήδη την επιχορήγηση που τους αναλογούσε, γεγονός που ανακοίνωσε χθες, επίσημα, στην Οικονομική Επιτροπή ο Περιφερειάρχης Ηπείρου, Αλέξανδρος Καχριμάνης.
Το συνολικό ποσό που έχει εκταμιευτεί υπερβαίνει τα 23 εκατομμύρια ευρώ. Μέχρι σήμερα έχουν υποβάλλει αίτημα πληρωμής 3.600 επιχειρήσεις και απομένουν περίπου 300.
Η εξέταση των δικαιολογητικών προχωρά με γρήγορους ρυθμούς από την αρμόδια Διεύθυνση της Περιφέρειας Ηπείρου, όπως ανέφερε ο Περιφερειάρχης, καθώς από τα 3.600 αιτήματα πληρωμής, τα 2.000 έχουν διεκπεραιωθεί πλήρως και άλλα 1.200 έχουν εξεταστεί σε 2ο βαθμό και έχουν προωθηθεί για τελικό έλεγχο.
Τα led σε Γιάννενα
και Πρέβεζα
Παράλληλα, χθες η Οικονομική Επιτροπή, άναψε το «πράσινο φως», για την επαναδημοπράτηση των έργων για την παροχή υπηρεσιών αναβάθμισης της ενεργειακής απόδοσης του συστήματος των υποδομών του οδικού και αστικού  φωτισμού των Δήμων Ιωαννιτών και Πρέβεζας.
Η επαναδημοπράτηση έγινε μετά την τροποποίηση των αρχικών όρων της διακήρυξης, σύμφωνα με τις αποφάσεις της Αρχής Εξέτασης Προδικαστικών Προσφυγών.
Βιολογικός καθαρισμός
στην Κόνιτσα
Εν τω μεταξύ, ένα ακόμη έργο προστασίας του περιβάλλοντος προωθείται προς υλοποίηση.
Πρόκειται για την κατασκευή του αποχετευτικού δικτύου μαζί με εγκατάσταση επεξεργασίας λυμάτων στη Δημοτική Ενότητα Κόνιτσας.
Η Οικονομική Επιτροπή της Περιφέρειας Ηπείρου, στη χθεσινή της συνεδρίαση, ενέκρινε τη δημοπράτηση του έργου, το οποίο έχει προϋπολογισμό 7.845.154,57 ευρώ χωρίς ΦΠΑ  και είναι ενταγμένο στο Ε.Π. «Ήπειρος 2014-2020».
Κατακύρωση διαγωνισμών
Ακόμη, η Οικονομική Επιτροπή, κατακύρωσε τα αποτελέσματα των διαγωνισμών και ανέδειξε τους οριστικούς αναδόχους των έργων:
– Βελτίωση οδού πρόσβασης προς τα παράλια της Ηπείρου, προϋπολογισμού 140.000 ευρώ. Ανάδοχος Μάκης ΑΤΕΕ.
– Άμεση αποκατάσταση επαρχιακής οδού προς αρχαιολογικό χώρο Κασσιόπης και περιοχή Μυρσίνης, προϋπολογισμού 74.400 ευρώ. Ανάδοχος Εργοδομή Ηπείρου Α.Ε.
– Καθαρισμός ρείθρων επαρχιακού οδικού δικτύου Π.Ε. Άρτας, προϋπολογισμού 30.000 ευρώ. Ανάδοχος Γεώργιος Κιτσοπάνος.
– Άμεση αποκατάσταση και διευθέτηση όμβριων επαρχιακής οδού Περίβλεπτου – Δίκορφου, προϋπολογισμού 60.000 ευρώ. Ανάδοχος Κωνσταντινίδης Κατασκευαστική Ο.Ε.
Επίσης εγκρίθηκε η δημοπράτηση του έργου «Καθαρισμός συντήρηση τάφρων πεδιάδας Άρτας για το έτος 2021», προϋπολογισμού 70.000 ευρώ.
Τέλος, χθες η Οικονομική Επιτροπή της Περιφέρειας, ενέκρινε τη σύναψη δύο προγραμματικών συμβάσεων.
Την πρώτη με το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού και με το Δήμο Κόνιτσας για την υλοποίηση του έργου «Εργασίες αποκατάστασης παλαιού δημοτικού σχολείου Άνω Κλειδωνιάς», προϋπολογισμού 115.000 ευρώ.
Τη δεύτερη με το Δήμο Ζαγορίου για τη συνέχιση της λειτουργίας του μουσείου «Αγάπιος Τόλης» στους Κήπους.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ