Αποφάσεις για έργα βελτίωσης τμημάτων του Εθνικού Οδικού Δικτύου, συνολικού προϋπολογισμού 1.400.000 ευρώ, έλαβε στη συνεδρίαση της Πέμπτης η Περιφερειακή Επιτροπή.
Για δύο έργα, ανέδειξε τους οριστικούς αναδόχους και για πέντε έργα ενέκρινε τις διαδικασίες δημοπράτησης.
Πιο αναλυτικά από την Περιφερειακή Επιτροπή, κατακυρώθηκαν οι διαγωνισμοί για τα έργα:
– Βελτίωση παραλιακής οδού Πρέβεζας – Ηγουμενίτσας προϋπολογισμού 300.000 ευρώ. Ανάδοχος Κωνσταντίνος Κώστας.
– Βελτίωση εθνικής οδού Γέφυρα Καλογήρου – Πρέβεζας, προϋπολογισμού 300.000 ευρώ. Ανάδοχος: Μάκης Α.Τ.Ε.Ε.
Παράλληλα, όπως αποφάσισε η Περιφερειακή Επιτροπή, πρόκειται να δημοπρατηθούν και τα εξής έργα:
– Βελτίωση εθνικής οδού Ιωάννινα – όρια νομού προς Τρίκαλα, προϋπολογισμού 100.000 ευρώ.
– Βελτίωση εθνικής οδού Ιωαννίνων – Άρτας, προϋπολογισμού 200.000 ευρώ.
– Βελτίωση εθνικής οδού Ηγουμενίτσας – Μαυροματίου, προϋπολογισμού 200.000 ευρώ.
– Βελτίωση εθνικής οδού Ιωαννίνων – Κόνιτσας – όρια νομού, προϋπολογισμού 150.000 ευρώ.
– Συντήρηση – αποκατάσταση παλαιάς εθνικής οδού προς Βουνοπλαγιά, προϋπολογισμού 150.000 ευρώ.
Επίσης η Περιφερειακή Επιτροπή ενέκρινε τις διαδικασίες και για το έργο «Άμεση βελτίωση (καθαρισμός δικτύου και άρση καταπτώσεων) σύνδεσης του βοσκότοπου Γαλαρόκαμπου με τις κοινότητες που γειτνιάζουν με αυτόν (Α’ Φάση)», προϋπολογισμού 124.000 ευρώ.
Αποκατάσταση φθορών
Την ίδια στιγμή η Περιφερειακή Επιτροπή άναψε το «πράσινο φως» και για εργασίες για την αποκατάσταση φθορών του επαρχιακού οδικού δικτύου εντός του λεκανοπεδίου Ιωαννίνων.
Οι συγκεκριμένες εργασίας θα πραγματοποιηθούν το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα. Συγκεκριμένα η Περιφερειακή Επιτροπή, ανέδειξε ως οριστικό ανάδοχο του συγκεκριμένου έργου, το οποίο έχει προϋπολογισμό 223.200 ευρώ την «Κωνσταντινίδης Κατασκευαστική Ο.Ε.».
Αντιπλημμυρικά έργα στην Π.Ε. Πρέβεζας
Τέλος, τον ανάδοχο του έργου (Άγγελος Τσιμπίκης) που αφορούν συντηρήσεις αντιπλημμυρικών έργων, άρση προσχώσεων και καθαρισμοί τάφρων και ρεμάτων της Π.Ε. Πρέβεζας, ανέδειξε στη συνεδρίαση της Πέμπτης, η Περιφερειακή Επιτροπή.
Ο προϋπολογισμός του συγκεκριμένου έργου ανέρχεται σε 211.800 ευρώ.
Βασίλης Λούπας