Τετάρτη, 5 Οκτωβρίου, 2022

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΗΠΕΙΡΟΥ – Πρόσκληση στους δημάρχους για τους ΣΜΑ

Για την ερχόμενης Δευτέρα προγραμματίστηκε η συνάντηση του Αλ. Καχριμάνη με τους αιρετούς και τον ΦΟΔΣΑ – Οριστικοί ανάδοχοι για τον εκσυγχρονισμό των Ιαματικών λουτρών Καβασίλων και για την αναβάθμιση του ηλεκτροφωτισμού στην Πρέβεζα

 

Μια σημαντική εξέλιξη αναφορικά με το μείζον ζήτημα της διαχείρισης των απορριμμάτων, ανακοίνωσε ο Περιφερειάρχης Ηπείρου, Αλέξανδρος Καρχιμάνης, κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης της Οικονομικής Επιτροπής, το πρωί της Πέμπτης.

Συγκεκριμένα ο κ. Καρχιμάνης, έκανε γνωστό πως απεύθυνε πρόσκληση σε προς τους Δημάρχους και το ΦΟΔΣΑ Ηπείρου, προκειμένου να συζητηθεί το ζήτημα της δοκιμαστικής λειτουργίας των Σταθμών Μεταφόρτωσης Απορριμμάτων (ΣΜΑ), καθώς και οι άλλες εκκρεμότητες που υπάρχουν.

Η συνάντηση έχει προγραμματιστεί για την ερχόμενη Δευτέρα, στην αίθουσα του Περιφερειακού Συμβουλίου.

Παράλληλα, σημαντικά θέματα και αποφάσεις για αναπτυξιακά κυρίως έργα πάρθηκαν κατά την συνεδρίαση της Πέμπτης, της Οικονομικής Επιτροπής.

Ειδικότερα η Οικονομική Επιτροπή της Περιφέρειας Ηπείρου, ενέκρινε τη δημοπράτηση των έργων διευθέτησης του ρέματος Ξηροποτάμου Ηγουμενίτσας, ένα έργο με προϋπολογισμό 4.180.000 ευρώ.

Το ρέμα βρίσκεται εντός εγκεκριμένου σχεδίου της πόλης, ήτοι από το ύψος της περιφερειακής οδού Ηγουμενίτσας και προς τα κατάντη, μέχρι την πρόσφατη διευθετημένη κοίτη που κατασκευάστηκε για το έργο βελτίωσης της κεντρικής οδού 40 Μαρτύρων και των παρόδων αυτής. Το συγκεκριμένο ρέμα έχει περιληφθεί στο Σχέδιο Διαχείρισης Κινδύνων Πλημμύρας των Λεκανών Απορροής Ποταμών του Υδατικού Διαμερίσματος Ηπείρου.

Τα Ιαματικά Λουτρά Καβασίλων

Την ίδια στιγμή, με την ανάδειξη του οριστικού αναδόχου από την Οικονομική Επιτροπή της Περιφέρειας Ηπείρου ολοκληρώθηκαν οι διαγωνιστικές διαδικασίες για την επέκταση και τον εκσυγχρονισμό των Ιαματικών λουτρών Καβασίλων Κόνιτσας και μετά τον προβλεπόμενο έλεγχο και την υπογραφή της σύμβασης θα ξεκινήσουν οι εργασίες.

Το έργο είναι προϋπολογισμού 1.500.000 ευρώ και θα το υλοποιήσει η «Δαίδαλος ΑΤΕΒΕ».

Ο ηλεκτροφωτισμός του Δήμου Πρέβεζας

Ακόμη, η Οικονομική Επιτροπή στη χθεσινή της συνεδρίαση κατακύρωσε το αποτέλεσμα του ηλεκτρονικού διαγωνισμού για το έργο «Παροχή υπηρεσιών αναβάθμισης της ενεργειακής απόδοσης του συστήματος και των υποδομών του οδικού και αστικού φωτισμού του Δήμου Πρέβεζας».

Το έργο θα υλοποιήσει η «Ένωση Εταιρειών ΙΝΤΡΑΚΑΤ- ΟΜΕΧΟΜ Μονοπρόσωπη Α.Ε.»

Επίσης, στη χθεσινή της συνεδρίαση η Οικονομική Επιτροπή ανέδειξε και τους οριστικούς αναδόχους των έργων:

– Συνδρομή στην κατασκευή τεχνικών έργων (επένδυση πρανών, διαβάσεις κλπ) στραγγιστικού – αρδευτικού δικτύου Π.Ε. Άρτας για το έτος 2022, προϋπολογισμού 128.000 ευρώ. Ανάδοχος: Σωτ. Σφήκας.
– Αποκατάσταση βατότητας και στήριξη βάθρων γέφυρας του επαρχιακού οδικού δικτύου προς Λάιστα, προϋπολογισμού 64.480 ευρώ.  Ανάδοχος Σπυρίδων Αγγ. Ράπτης.
– Συντήρηση τοιχογραφιών Ι.Μ. Γενεσίου της Θεοτόκου Σιστρουνίου, προϋπολογισμού 150.000 ευρώ. Ανάδοχος: Χαράλαμπος Αποστολίδης.
Άλλες αποφάσεις

Με άλλη απόφασή της η Οικονομική Επιτροπή ανέδειξε την Κωνσταντινίδης Κατασκευαστική, ως προσωρινή ανάδοχο του έργου: «Αποκατάσταση βατότητας στην επαρχιακή οδό Μπαλντούμα – Μικρή Γότιστα – Μεγάλη Γότιστα – Κράψη».

Επίσης, ολοκληρώθηκε η πρώτη φάση του διαγωνισμού για την προμήθεια εξοπλισμού του Γενικού Νοσοκομείου Πρέβεζας συνολικού προϋπολογισμού 148.000 ευρώ.

Η χρηματοδότηση, όπως είπε ο κ. Καχριμάνης, προέρχεται από το πρόγραμμα Interreg N/A Ελλάδα- Ιταλία 2014- 2020 και μετά την τροποποίηση που έγινε από δική του παρέμβαση.  Ανάδοχοι για τον επιμέρους εξοπλισμό αναδείχτηκαν οι εταιρίες:

– Για τον φορητό αναπνευστήρα (δύο τεμάχια) η εταιρία: Draeger Hellas.
– Για τον Καρδιολογικό υπέρηχο, η εταιρεία Παπαποστόλου Ν. Α.Ε.
– Για τον Ακτινολογικό Υπέρηχο, η εταιρεία GE Healthcare.
Νέα έργα

Από την Οικονομική Επιτροπή εγκρίθηκαν ακόμη οι διαδικασίες για την υλοποίηση των παρακάτω έργων:

– Άμεση αποκατάσταση βατότητας περιοχής Αγίου Γεωργίου στην επ. οδό Καταρράκτη- Βουργαρέλι, προϋπολογισμού 65.720 ευρώ.
– Διαμόρφωση δρόμου προσπέλασης στην περιοχή Μεσούρα Τ.Κ. Μιχαλιτσίου, προϋπολογισμού 165.000 ευρώ.
– Προμήθεια και εγκατάσταση ηλεκτρονικών καρτών άρδευσης ΤΟΕΒ Μπόιδα – Μαυρής προϋπολογισμού 490.000 ευρώ.
– Ασφαλτοστρώσεις, βελτιώσεις, συντηρήσεις οδικών τμημάτων σε περιοχές του Δήμου Πάργας, προϋπολογισμού 217.500 ευρώ.
– Αποκατάσταση βατότητας περιοχής Δρυόφυτου Πρέβεζας, προϋπολογισμού 74.400 ευρώ.
Προγραμματικές συμβάσεις:

Τέλος, η Οικονομική Επιτροπή, ενέκρινε τη σύναψη των εξής προγραμματικών συμβάσεων:

– Με το υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής για την υλοποίηση του έργου «Εργασίες διαμόρφωσης γραφειακών χώρων, χώρου VTS και κρατητηρίων εντός κτιρίου Τ2 λιμένα Ηγουμενίτσας», προϋπολογισμού 400.000 ευρώ.
– Με τον Δήμο Κεντρικών Τζουμέρκων για την υλοποίηση του έργου αντιμετώπισης λειψυδρίας τους θερινούς μήνες», προϋπολογισμού 69.835 ευρώ.

 

Βασίλης Λούπας

ΔΗΜΟΦΙΛΗ