Παρασκευή, 30 Ιουλίου, 2021

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΗΠΕΙΡΟΥ – Πρώτες συμφωνίες για εξαγωγή ηπειρωτικών προϊόντων

Ουσιαστικά τα αποτελέσματα της επίσκεψης στην περιοχή της επιχειρηματικής αποστολής από τη Γερμανία

 

Με ουσιαστικά αποτελέσματα και στους τρεις τομείς ενδιαφέροντος, ολοκληρώθηκε η επίσκεψη στην Ήπειρο της επιχειρηματικής αποστολής από τη Γερμανία που είχε επικεφαλής τον συμπατριώτη μας Δήμαρχο του Schwerte, Δημήτριο Αξούργο και τη Γενική Πρόξενο της Ελλάδος στο Ντίσελντορφ, Μαρία Παπακωνσταντίνου.

Τα μέλη της αποστολής επισκέφθηκαν τουριστικές περιοχές, παραγωγικές μονάδες του ενδιαφέροντος τους και εγκαταστάσεις παραγωγής βιοαερίου.

Αποτέλεσμα των επισκέψεων και των οργανωμένων συναντήσεων που έγιναν, είναι η σύναψη των πρώτων συμφωνιών για εξαγωγή ηπειρωτικών προϊόντων στη Γερμανία καθώς και η διερεύνηση της δυνατότητας συνεργασιών με άλλους παραγωγούς, διαδικασία η οποία θα εξελιχθεί στη συνέχεια με απευθείας επικοινωνίες.

Τα μέλη της αποστολής ευχαρίστησαν την Περιφέρεια Ηπείρου για τη φιλοξενία και τη διοργάνωση του προγράμματος των επισκέψεων και συναντήσεων, (την επιμέλεια των οποίων είχε η  υπεύθυνη προώθησης τοπικών προϊόντων της Περιφέρειας Ηπείρου, Σοφία Φούκη), ενώ η Γενική Πρόξενος της Ελλάδος στο Ντίσελντορφ, Μαρία Παπακωνσταντίνου τόνισε ότι έγινε μια πολύ καλή αρχή, εκφράζοντας τη βεβαιότητα ότι θα υπάρξει και συνέχεια προς όφελος των δύο περιοχών.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ