Τρίτη, 19 Οκτωβρίου, 2021

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΗΠΕΙΡΟΥ – Στα ταμεία της 6,3 εκ. ευρώ για τον δρόμο Πλάκα – Πράμαντα

Πράξη έγινε η υλοποίηση της πολιτικής δέσμευσης και της πίστωσης κονδυλίου 6,3 εκ. ευρώ προς την Περιφέρεια Ηπείρου από το υπουργείο Υποδομών, με την παρέμβαση και του Προέδρου της Βουλής των Ελλήνων Κωνσταντίνου Τασούλα, με σκοπό τη βελτίωση του οδικού άξονα από τα Πηγάδια, μέχρι τη γέφυρα της Πλάκας και από εκεί μέχρι τα Πράμαντα.

Η πίστωση εγκρίθηκε και τα χρήματα βρίσκονται στη διάθεση της περιφέρειας Ηπείρου, όπως ανέφερε χθες σε δηλώσεις του ο Περιφερειάρχης, Αλέξανδρος Καχριμάνης, λέγοντας χαρακτηριστικά πως… «πολλοί μας έταξαν, άλλοι το έδωσαν», υπονοώντας την προηγούμενη κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, που επίσης είχε δεσμευτεί για την διάθεση της πίστωσης, πλην όμως χρήματα δεν έφτασαν ποτέ.

Ο οδικός άξονας ήδη βρίσκεται υπό μελέτη για τις αναγκαίες τεχνικές παρεμβάσεις που πρέπει να γίνουν ειδικά στη θέση «Μηλιές», όπου εδώ και χρόνια οι κατολισθήσεις και οι καταπτώσεις είναι σχεδόν αδύνατο να αντιμετωπιστούν και κυρίως δημιουργούν τεράστια επικινδυνότητα για όσους χρησιμοποιούν τον συγκεκριμένο δρόμο.

«Εμείς, ως περιφέρεια προχωράμε με τον τεχνικό σύμβουλο και τις τεχνικές υπηρεσίες τη μελέτη βελτίωσης του δρόμου ως τη γέφυρα τα Πλάκας και όπως έγινε και στο «Μαυρολάγκαδο», θα κάνουμε ό,τι δεν έγινε τόσα χρόνια. Σύντομα, θα είμαστε έτοιμοι να το προχωρήσουμε και αυτό το έργο, που άλλοι το έταξαν και άλλοι το έδωσαν», κατέληξε ο κ. Καχριμάνης.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ