Δευτέρα, 5 Ιουνίου, 2023

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΗΠΕΙΡΟΥ – Στρατηγική επιλογή η προώθηση τουρισμού και τοπικών προϊόντων

Έμμεση απάντηση Καχριμάνη σε «Ορίζοντες Ηπείρου» για τον συνδυασμό τουρισμού και πρωτογενούς παραγωγής

 

Ο περιφερειάρχης Ηπείρου Αλέξανδρος Καχριμάνης, κατά τη συζήτηση θεμάτων συμμετοχής της περιφέρειας Ηπείρου σε προγράμματα τουριστικής προβολής, στη συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής υπογράμμισε, ότι πάγια θέση της περιφέρειας είναι η στρατηγική συνεργασία του τουρισμού με τον πρωτογενή τομέα.

Η επιλογή αυτή επικροτήθηκε – υπογράμμισε – τόσο από τον σημερινό υπουργό Τουρισμού κ. Χ. Θεοχάρη, όσο και από την προκάτοχο του κ. Ελ. Κουντουρά, οι οποίοι είχαν απονείμει τα εύσημα στην περιφέρεια Ηπείρου για την προσέγγιση που ακολουθεί στη συνδυαστική προώθηση του τουρισμού και των τοπικών ποιοτικών προϊόντων, πρακτική που ακολουθεί πλέον και το υπουργείο Τουρισμού. «Δύο υπουργοί, δύο διαφορετικών κυβερνήσεων έχουν την ίδια άποψη, τον ίδιο σχεδιασμό με την περιφέρεια Ηπείρου και δεν μπορεί να ακούμε για… μπερδεμένα θέματα», υπογράμμισε.

Η Οικονομική Επιτροπή ενέκρινε μεταξύ άλλων πιστώσεις για συμμετοχή της περιφέρειας Ηπείρου σε πρόγραμμα προβολής των Ε.Ο.Τ. Ιταλίας και Ρουμανίας, στη διαδικτυακή καμπάνια της HERMES EXPO και στη διαδικτυακή έκθεση IMTM 2021.

Ανάδοχος για το αλιευτικό καταφύγιο Μύτικα

Η κατακύρωση του διαγωνισμού για τη βελτίωση και εκσυγχρονισμού του αλιευτικού καταφυγίου Μύτικα του δήμου Πρέβεζας, είναι μια από τις σημαντικότερες αποφάσεις που έλαβε στη χθεσινή της συνεδρίαση η Οικονομική Επιτροπή. Οριστικός ανάδοχος αναδείχτηκε η εταιρεία SICAP Α.Τ.Ε., με τον προϋπολογισμό του έργου να ανέρχεται σε 2.875.000 ευρώ. Τις επόμενες ημέρες θα προωθηθούν οι διαδικασίες για την υπογραφή της σύμβασης και την έναρξη των εργασιών.

Οι αποφάσεις της Ο.Ε. περιλαμβάνουν επίσης κατακυρώσεις και άλλων διαγωνισμών, ανάδειξη προσωρινών αναδόχων καθώς και εγκρίσεις  σύναψης  προγραμματικών συμβάσεων με δήμους:

Αναλυτικά:

Κατακυρώθηκαν οι διαγωνισμοί για τα έργα:

«Βελτίωση Ε.Ο. Άρτας – Πατρών έως όρια Ηπείρου», προϋπολογισμού € 300.000. Ανάδοχος ΜΑΚΗΣ Α.Τ.Ε.Ε.

«Ασφαλτοστρώσεις – αντιστηρίξεις – καθαρισμοί υπαρχόντων τεχνικών και κατασκευή νέων στο οδικό δίκτυο αρμοδιότητας Π.Ε. Πρέβεζας», προϋπολογισμού € 235.000. Ανάδοχος Ηλίας Κατσιμπόκης.

«Συντήρηση-βελτίωση επαρχιακής οδού 13 Διάσελλο-Σκουληκαριά», προϋπολογισμού € 110.000,00 με ΦΠΑ.

Αναδείχτηκαν προσωρινοί ανάδοχοι για τα έργα:

«Βελτίωση οδού Περάνθη – Κομπότι», προϋπολογισμού € 1.310.000. Ανάδοχος «ΕΓΝΑΤΙΑ Α.Τ.Ε.Β.Ε.

«Βελτίωση βατότητας οδού από οικισμό «Αλώνι – Χιώνι» Καταρράκτη έως Ορειβατικό Καταφύγιο Καταρράκτη», προϋπολογισμού € 1.120.000. Ανάδοχος «ΚΞΙΑ ΦΟΥΚΑΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΚΩΣΤΑΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ».

«Βελτίωση – συντήρηση επαρχιακού πεδινού δικτύου ΠΕ Άρτας για το έτος 2021», προϋπολογισμού € 220.000. Ανάδοχος Δημήτριος Φούκας.

«Συντήρηση – βελτίωση – επέκταση ηλεκτροφωτισμού οδικού δικτύου ΠΕ Άρτας», προϋπολογισμού € 40.000. Ανάδοχος. «Ι. Κάλλιας & ΣΙΑ ΕΕ».

«Βελτίωση βατότητας στο οδικό δίκτυο του Δήμου Ζηρού αρμοδιότητας Π.Ε. Πρέβεζας», προϋπολογισμού € 69.000. Ανάδοχος Κων. Κώστας.

«Άρση καταπτώσεων – αντιστηρίξεις – βελτίωση βατότητας και ασφάλειας στην 5η Ε.Ο.», προϋπολογισμού € ,70.000. Ανάδοχος Κωνστ. Κώστας.

«Βελτίωση – συντήρηση επαρχιακού ορεινού δικτύου ΠΕ Άρτας για το έτος 2021», προϋπολογισμού € 300.000. Ανάδοχος Δημήτριος Φούκας.

Καθαρισμός – άρση προσχώσεων στους ποταμούς Κομποτέικο και Άννινο», προϋπολογισμού € 118.000. Ανάδοχος Λάμπρος Ε. Γεωργούλας.

Η Ο.Ε. ενέκρινε επίσης τις διαδικασίες για την υλοποίηση των έργων:

«Προμήθεια, μεταφορά και εγκατάσταση λυόμενου κοντέινερ για τις ανάγκες του Γενικού Νοσοκομείου Πρέβεζας  στο πλαίσιο αντιμετώπισης της πανδημίας του  COVID-19», προϋπολογισμού € 43.400.

«Αποκατάσταση βατότητας περιοχής Καναλίων Σκουληκαριάς», προϋπολογισμού € 74.400.

«Αποκατάσταση βατότητας στην επαρχιακή οδό Αμφιθέας – Λογγάδων», προϋπολογισμού € 74.400.

«Βελτίωση στην οδό Χρυσοβίτσα – Σίτσαινα», προϋπολογισμού € 65.720.

Νέες προγραμματικές συμβάσεις

Τέλος, ενέκρινε τη σύναψη προγραμματικών συμβάσεων της περιφέρειας Ηπείρου για την υλοποίηση των εξής έργων:

Με το Υπουργείο Πολιτισμού και το Δήμο Πάργας για την «Προμήθεια υλικών για τον τεχνικό φωτισμό στο νησάκι Παναγιάς του Δ.Δ. Πάργας», προϋπολογισμού 24.800 €.

Με το Δήμο Ζαγορίου για «Εργασίες διαμόρφωσης περιβάλλοντος χώρου στο “Πέρα Γεφύρι” της Σκάλας Βραδέτου», προϋπολογισμού 32.000 €.

Με τον Δήμο Κόνιτσας για την «Επισκευή Α’ και Β’ παιδικού σταθμού Δήμου Κόνιτσας», προϋπολογισμού 98.981,80 € και την εκπόνηση «Μελέτης οριοθέτησης ποταμού Αώου και αρχιτεκτονική ανάπλαση παρόχθιας περιοχής Κοινότητας Κόνιτσας», προϋπολογισμού 1.208.460,69 €.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ