Τρίτη, 6 Δεκεμβρίου, 2022

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ – Ξαφνική παραίτηση Παργανά, μετά τη θυελλώδη συνεδρίαση

Η παραίτηση του πρόεδρου του Σώματος ξάφνιασε τους επικεφαλής των παρατάξεων και τον Περιφερειάρχη Ηπείρου

 

Την παραίτησή του, χωρίς κανείς το περιμένει, από τη θέση του πρόεδρου του Περιφερειακού Συμβουλίου Ηπείρου, ανακοίνωσε χθες στο Σώμα, ο Σταύρος Παργανάς, μετά τη θυελλώδη συνεδρίαση της προηγούμενης εβδομάδας.

Σε κάθε περίπτωση η παραίτηση Παργανά αιφνιδίασε το Περιφερειακό Συμβούλιο αλλά και τον Περιφερειάρχη Αλέξανδρο Καχριμάνη και όπως φάνηκε ήταν απόρροια των όσων διαδραματίστηκαν στην προηγούμενη συνεδρίαση με τις βαριές εκφράσεις που αντάλλαξαν οι Α. Καχριμάνης και Σπ. Ριζόπουλος.

Χθες, ο Σταύρος Παργανάς ανέμενε την ολοκλήρωση της συνεδρίασης ώστε να προχωρήσει στη δήλωση παραίτησης.

Όπως ανέφερε, μεταξύ άλλων: «Είμαι βαθύτατα απογοητευμένος και προσβεβλημένος για όσα έγιναν στην προηγούμενη συνεδρίαση. Οι πολιτικοί άντρες οφείλουν να αναλαμβάνουν την ευθύνη και να ζητήσουν οι πρωταγωνιστές συγγνώμη, τόσο από τα μέλη όσο και από τους πολίτες. Η αλαζονεία δεν έχει θέση στις συνεδριάσεις του περιφερειακού συμβουλίου. Οι πολιτικές μου αρχές δεν μου επιτρέπουν να συνεχίσω. Υποβάλλω στο σώμα την παραίτησή μου από το αξίωμα. Αναλαμβάνω την ευθύνη που μου αναλογεί για την άθλια συμπεριφορά μεταξύ μελών του περιφερειακού συμβουλίου. Η ευθύνη μου αυτή δε συνίσταται στο ότι δεν τους έκλεισα άμεσα τα μικρόφωνα, αλλά στο ότι μέχρι σήμερα δεν τους ενέπνευσα την ορθή πολιτική συμπεριφορά. Παραμένω μέλος του περιφερειακού συμβουλίου. Ζητώ να με συγχωρέσετε για πράξεις ή παραλείψεις μου».

Η δήλωση του κ. Παργανά αιφνιδίασε το σώμα και διαφάνηκε ότι για την εξέλιξη αυτή δεν ήταν ενημερωμένος ούτε ο Περιφερειάρχης.

Ο Περιφερειάρχης Ηπείρου, στο άκουσμα της παραίτησης και λαμβάνοντας τον λόγο, είπε πως η προηγούμενη συνεδρίαση και η έκρηξη που υπήρξε ήταν μία άτυχη στιγμή, ζήτησε συγνώμη για όσα έγιναν και απευθυνόμενος στον Σταύρο Παργανά του απηύθυνε την παράκληση να παραμείνει στα καθήκοντά του μέχρι το κλείσιμο της θητείας του.

Ο Σπύρος Ριζόπουλος πρωταγωνιστής επίσης στο θερμό επεισόδιο ζήτησε κι αυτός με την σειρά του συγνώμη αναγνωρίζοντας ότι ήταν μία κακή στιγμή του Περιφερειακού Συμβουλίου και συμπλήρωσε ότι ο Σταύρος Παργανάς πρέπει να παραμείνει στη θέση του.

Εκπρόσωποι και των υπόλοιπων παρατάξεων ζήτησαν από τον Σταύρο Παργανά να αναθεωρήσει την απόφασή του ενώ επισημάνθηκε ότι το Περιφερειακό Συμβούλιο θα πρέπει να αναβαθμίσει την λειτουργία του.

Τονίστηκε ότι η ευθύνη για όσα έγιναν στην προηγούμενη συνεδρίαση δεν ανήκει αποκλειστικά στον Πρόεδρο αλλά αποτελεί μία αφορμή ώστε το Περιφερειακό Συμβούλιο να αναζητήσει τον δρόμο του και να τον βρει.

Επικεφαλής και περιφερειακοί σύμβουλοι εξέφρασαν την εμπιστοσύνη τους στον Σταύρο Παργανά ζητώντας να παραμείνει στα καθήκοντά του.

Ο Περιφερειάρχης για δεύτερη φορά του ζήτησε να ανακαλέσει την παραίτηση καθώς το σύνολο του σώματος τον εμπιστεύεται.

«Δεν ήταν απόφαση εν θερμώ… Κάνοντας αυτή την κίνηση προσφέρω μεγαλύτερη υπηρεσία στο Περιφερειακό Συμβούλιο. Ευχαριστώ για τα καλά σας λόγια, αλλά η απόφασή μου είναι οριστική κι αμετάκλητη. Ενσυνείδητη επιλογή» απάντησε ο Σταύρος Παργανάς ο οποίος ευχαρίστησε όλους και για την εμπιστοσύνη και για όσα ανέφεραν για το πρόσωπό του.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ