Πέμπτη, 23 Μαρτίου, 2023

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ – «Η Πολιτεία να στηρίξει τις οικογένειες των θυμάτων»

Ενός λεπτού σιγή και ψήφισμα από το Σώμα για την τραγωδία στα Τέμπη

 

Ενός λεπτού σιγή τηρήθηκε, πριν την έναρξη της συνεδρίασης της Πέμπτης, του Περιφερειακού Συμβουλίου Ηπείρου, για τα θύματα του σιδηροδρομικού δυστυχήματος στα Τέμπη και για τον αείμνηστο Δήμαρχο Ιωαννίνων, Μωυσή Ελισάφ.

Παράλληλα το Σώμα ενέκρινε και ψήφισμα, κατά πλειοψηφία, στο οποίο αρχικά αναφέρεται πως το «Περιφερειακό Συμβούλιο Ηπείρου, εκφράζει την οδύνη του για την τραγική απώλεια των δεκάδων ανθρώπινων ζωών στο τραγικό σιδηροδρομικό δυστύχημα των Τεμπών. Εκφράζει τα θερμά συλλυπητήριά του στις οικογένειες των θυμάτων».

Το Σώμα ζητά από την Πολιτεία να στηρίξει με κάθε τρόπο τις οικογένειές τους, αλλά και την άμεση διερεύνηση σε βάθος των αιτιών που προκάλεσαν και δεν απέτρεψαν την τραγωδία και την απόδοση ευθυνών σε κάθε επίπεδο. Επίσης, ζητά τον εντοπισμό και την αντιμετώπιση σε ταχύτατο χρόνο  των μηχανισμών και των γραφειοκρατικών διαδικασιών που προκάλεσαν και προκαλούν καθυστερήσεις σε δράσεις εκσυγχρονισμού των υποδομών και της λειτουργίας των Δημόσιων Δομών.

«Ενώνει τη φωνή του με την Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων, υπογραμμίζοντας ότι η τραγωδία δεν προσφέρεται για πολιτική εκμετάλλευση και ότι η διαλεύκανσή της μπορεί και θα  γίνει μόνο από την Ελληνική Δικαιοσύνη. Η Περιφέρεια Ηπείρου, παρά την τραγωδία, μένει σταθερή στο αίτημά της για σύγχρονη και ασφαλή σιδηροδρομική σύνδεση με την υπόλοιπη χώρα», καταλήγει.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ