Πέμπτη, 23 Σεπτεμβρίου, 2021

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ – Προβληματισμός για το μέλλον της «Σχεδίας»

Εκτενής συζήτηση για το Κέντρο  Πρόληψης των Εξαρτήσεων «Σχεδία», μετά από πρόταση της παράταξης «Λαϊκή Συσπείρωση», έγινε στο Περιφερειακό Συμβούλιο Ηπείρου.

Κατά τη διάρκεια της συζήτησης τοποθετήθηκαν οι Περιφερειακοί Σύμβουλοι που μετέχουν στο Δ.Σ. της «Σχεδία» Β. Γοργόλης (ως εκπρόσωπος της Περιφέρειας) Μ. Κιτσανού (ως εκπρόσωπος του Ιατρικού Συλλόγου) και η Ανθή Μάστακα ως εκπρόσωπος του  Δικηγορικού Συλλόγου.

Όπως τονίστηκε έχει προκληθεί μια «νοσηρή κατάσταση» η οποία οφείλεται στην προσωπική αντιδικία του Προέδρου με τον Επιστημονικό Υπεύθυνο.  Κατά τη διάρκεια της συζήτησης έγινε γνωστό ότι επίκειται η λειτουργία παραρτήματος του ΟΚΑΝΑ στα Ιωάννινα.

Ο κ. Γοργόλης αναφέρθηκε διεξοδικά στην αντιπαράθεση των δύο, με την επισήμανση ότι μέχρι το 2019είχαν αγαστή συνεργασία, ενώ όπως είπε ότι υπάρχει ένα μεγάλο αποθεματικό. «Μπήκαμε στο Δ.Σ. όταν η «φωτιά είχε ανάψει», μετά από παραιτήσεις προηγούμενων μελών.  Υπήρχε κόντρα του Προέδρου με μέλη Δ.Σ. που δεν ενημερωνόταν. Στο πρώτο Δ.Σ. που συμμετείχα έγινε καταγγελία για χρήση θεραπευτικού προγράμματος. Η απόφαση για να ξεκινήσουν οι διαδικασίες διερεύνησης της καταγγελίας, προήλθε  από μένα, όταν ζητήθηκε να απευθυνθούμε στον ΟΚΑΝΑ και εξουσιοδοτήθηκε να πάει ο Πρόεδρος».

Ο Περιφερειάρχης Ηπείρου, Αλέξανδρος Καχριμάνης, όπως επιβεβαίωσε και η Μ. Κιτσανού στη «Σχεδία» εφαρμόζονταν και θεραπευτικό πρόγραμμα.

Ο Περιφερειάρχης επικαλέστηκε μάλιστα συζήτηση που είχε γίνει στο πρώην Νομαρχιακό Συμβούλιο Ιωαννίνων, αλλά και τους επίσημους απολογισμούς της στην οποία γίνεται σαφής αναφορά σε θεραπευτικό πρόγραμμα. Πρόσθεσε ακόμη  ότι η Περιφέρεια Ηπείρου καταβάλλει το μεγαλύτερο ποσό για τη ΣΧΕΔΙΑ, έχοντας εξοφλήσει τις υποχρεώσεις της μέχρι το 2019.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ