Τρίτη, 28 Μαρτίου, 2023

ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΗΠΕΙΡΟΥ – Προειδοποίηση και από το «112» για την επιδείνωση του καιρού

Από τη Διεύθυνση Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Ηπείρου κοινοποιήθηκε προς τους Δήμους και όλους τους συναρμόδιους φορείς το έκτακτο δελτίο επικίνδυνων καιρικών φαινομένων που εξέδωσε η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία.

Στόχος της ενημέρωσης από την πλευρά της Πολιτικής Προστασίας Ηπείρου, όπως σημειώνεται, είναι να λάβουν γνώση οι δήμοι της περιφέρειας και φυσικά να λάβουν και όλα τα απαραίτητα προληπτικά μέτρα.

Μάλιστα χθες το απόγευμα στους κατοίκους της Ηπείρου «χτύπησε» στα κινητά τους τηλέφωνα και η σχετική προειδοποίηση από το «112».

Υπενθυμίζουμε πως το νέο σύστημα κακοκαιρίας με την ονομασία «Eva», δημιουργεί βαρομετρικό χαμηλό στη βόρεια Ιταλία, το οποίο θα κινηθεί νοτιοανατολικά και θα προκαλέσει επιδείνωση του καιρού σε όλη σχεδόν τη χώρα.

Έτσι, από σήμερα το πρωί έως και τις βραδινές ώρες της Κυριακής θα εκδηλωθούν κατά τόπους επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα που θα έχουν ως κύρια χαρακτηριστικά τα μεγάλα ύψη βροχής, τοπικά τις μεγάλες ραγδαιότητες και τη μεγάλη συχνότητα κεραυνών.

Τα φαινόμενα σήμερα Σάββατο θα είναι επικίνδυνα και θα επηρεάσουν, το πρωί το βόρειο Ιόνιο και την Ήπειρο, από το μεσημέρι το νότιο Ιόνιο, τη δυτική Στερεά και τη δυτική Πελοπόννησο και από το βράδυ τα φαινόμενα θα επεκταθούν στην ανατολική Πελοπόννησο, την κεντρική Στερεά, την ανατολική Θεσσαλία, τη δυτική και κεντρική Μακεδονία και κατά τη διάρκεια της νύχτας την ανατολική Στερεά (συμπεριλαμβανομένης της Αττικής), σε όλη τη Θεσσαλία και την Εύβοια.

Την Κυριακή ισχυρές βροχές και καταιγίδες θα εκδηλώνονται μέχρι το μεσημέρι στο Ιόνιο και μέχρι το απόγευμα στην ηπειρωτική χώρα.

 

Βασίλης Λούπας

ΔΗΜΟΦΙΛΗ