Παρασκευή, 24 Μαρτίου, 2023

ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ – Νέα οχήματα για τις ανάγκες των δήμων της Ηπείρου

Η παράδοση των 27 νέων επιβατικών αυτοκινήτων θα γίνει το Σάββατο στα Γιάννενα, από την Περιφέρεια Ηπείρου, παρουσία του υπουργού  Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Χρήστου Στυλιανίδη

 

Με νέα επιβατικά αυτοκίνητα, που θα καλύψουν τις ανάγκες τους, προμηθεύει η Περιφέρεια Ηπείρου τους δήμους της περιοχής.

Ειδικότερα, η παράδοση στους δήμους θα γίνει το Σάββατο 15 Ιανουαρίου και ώρα 11.00 το πρωί από την Περιφέρεια Ηπείρου (πλην των πρωτευουσών των Π.Ε. που έχουν ήδη προμηθευτεί ανάλογα οχήματα μέσω άλλων προγραμμάτων) των επιβατικών  αυτοκινήτων τύπου pickup 4×4 για την ενίσχυση του μηχανισμού Πολιτικής Προστασίας, μέσω του επιχειρησιακού προγράμματος 2014-2020.

Η εκδήλωση παράδοσης των οχημάτων, 27 συνολικά ενώ άλλα δύο πολυμορφικά έχουν ήδη τεθεί σε κυκλοφορία, θα πραγματοποιηθεί το πρωί του Σαββάτου στις εγκαταστάσεις της πρώην ΔΕΣΕ, παρουσία του υπουργού  Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας Χρήστου Στυλιανίδη, του Γενικού Γραμματέα Πολιτικής Προστασίας, Βασιλείου Παπαγεωργίου και του Περιφερειάρχη Ηπείρου, Αλέξανδρου Καχριμάνη.

Εκτός από τα οχήματα 4Χ4 όμως, ο σχεδιασμός ενίσχυσης των μέσων της Πολιτικής Προστασίας περιλαμβάνει και μία σειρά ακόμη μέσων και υποδομών, με κορωνίδα τα δύο κινητά επιχειρησιακά κέντρα που θα έχουν πολλαπλές δυνατότητες για να φιλοξενήσουν και να λειτουργήσουν ως επιχειρησιακά κέντρα σε έκτακτες συνθήκες, ενώ στους δήμους και σε άλλους φορείς που μετέχουν στην Πολιτική Προστασία θα κατανεμηθούν και γεννήτριες αλλά και επιπλέον μέσα.

Η προμήθεια των οχημάτων και των άλλων μέσων και των επιχειρησιακών κέντρων, υλοποιήθηκε από την Περιφέρεια Ηπείρου που δήλωσε συμμετοχή σε ένα ανταγωνιστικό πρόγραμμα, ως η μοναδική περιφέρεια της χώρας, που κλήθηκε να παρουσιάσει μια ολοκληρωμένη πρόταση, που εγκρίθηκε και έφτασε το πλήρωμα του χρόνου για την κατανομή των μέσων.

Στις τέσσερις έδρες των ΠΕ της Ηπείρου δε θα γίνει κατανομή οχημάτων, τουλάχιστον σε αυτή τη φάση, γιατί οι δήμοι αυτοί έχουν παραλάβει οχήματα για τις ανάγκες τους μέσω άλλων προγραμμάτων.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ