Τρίτη, 28 Μαρτίου, 2023

«Πρέπει να μάθουμε να ζούμε με την πανδημία»

Εμβολιασμός και πρόληψη είναι τα «κλειδιά» για να συνεχίσει ο κόσμος την μετάβαση στην κανονικότητα, σύμφωνα με τον Καθηγητή Παθολογίας, Χρ. Μηλιώνη, που ζήτησε να μην υπάρχει πανικός αλλά ούτε και εφησυχασμός

 

 

 

Σε πορεία… επιστροφής στην κανονικότητα βρίσκεται η χώρα, μετά την μεγάλη περίοδο της έξαρσης της πανδημίας και παρά το γεγονός πως πλέον κυριαρχούν οι μεταλλάξεις του κορωνοϊού.

Ο Καθηγητής Παθολογίας Χαράλαμπος Μηλιώνης ρωτήθηκε χθες για την κατάσταση και την πορεία της πανδημίας και ξεκαθάρισε ότι όλο το προηγούμενο διάστημα οι γιατροί προσπαθούσαν να ενημερώσουν το κοινό.

Ο κ. Μηλιώνης είναι ξεκάθαρος: δεν πρέπει να κυριαρχεί ούτε ο πανικός αλλά ούτε και ο εφησυχασμός. Στην ουσία πρέπει να μάθουμε να ζούμε με την πανδημία ενώ ο εμβολιασμός είναι πάντα ψηλά στην ιατρική ατζέντα. Εμβολιασμός και πρόληψη είναι τα «κλειδιά» για να συνεχίσει ο κόσμος την μετάβαση στην κανονικότητα που τόσο πολύ χρειαζόμαστε όλοι.

Την ίδια ώρα τα δημόσια συστήματα Υγείας μετά από μια πολύ δύσκολη διετία επανέρχονται στους ρυθμούς τους. Η Μονάδα Ειδικών Λοιμώξεων του ΠΓΝΙ λειτουργεί ελεγχόμενα και χωρίς πίεση και αυτό από μόνο του είναι ικανό για να δείξει την σταδιακή αποκλιμάκωση της κατάστασης.

«Δεν πρέπει να εφησυχάζουμε. Αυτή τη στιγμή στην Ελλάδα κάθε βδομάδα 100 άνθρωποι χάνονται από τον κορωνοϊό ή από εμπλοκή από τον κορωνοϊό, που σημαίνει ότι οι αριθμοί είναι αμείλικτοι…», είπε για να συνεχίσει καλώντας τους πολίτες να μάθουν να ζουν με το πρόβλημα « Πρέπει να μάθουμε να ζούμε με το πρόβλημα, να ενημερωνόμαστε, να μπαίνουμε στη διαδικασία του εμβολιασμού και της πρόληψης. Το πρόβλημα είναι εδώ και συνεχίζουμε να το αντιμετωπίζουμε» κατέληξε.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ