Κυριακή, 5 Φεβρουαρίου, 2023

ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΣ «ΙΩΑΝΝΙΝΑ» – Η «Διπλωματία Πόλεων» φέρνει τουρίστες από την Σλοβακία

Σημαντικά τα οφέλη για την προσέλκυση επισκεπτών, από την επίσκεψη του Δημάρχου και αντιπροσωπείας στην Μπρατισλάβα – Συναντήσεις και με εκπροσώπους ακαδημαϊκών ιδρυμάτων για την ανάπτυξη προγραμμάτων ανταλλαγών σπουδαστών και ερευνητών

 

Με απώτερο στόχο την προσέλκυση επισκεπτών και την ενίσχυση της δικτύωσης του προορισμού «Ιωάννινα», ο Δήμος Ιωαννιτών, υλοποίησε την εξωστρεφή δράση «Διπλωματία Πόλεων», με επισκέψεις και συναντήσεις στη Σλοβακία.

Πιο συγκεκριμένα, ο Δήμος Ιωαννιτών, παρουσία του Δημάρχου, Μωυσή Ελισάφ και του Προέδρου του Επιμελητηρίου Ιωαννίνων, Δημήτρη Δημητρίου, βρέθηκε στις 27 και 28 Σεπτεμβρίου στην Μπρατισλάβα της Σλοβακίας, πραγματοποιώντας μεμονωμένες συναντήσεις  και θεματική παρουσίαση του προορισμού σε επαγγελματίες της τουριστικής βιομηχανίας που δραστηριοποιούνται με τον εξερχόμενο τουρισμό.

Ο Δήμαρχος Ιωαννίνων, συναντήθηκε με τον Διευθυντή του τμήματος τουρισμού του Υπουργείου Μεταφορών της Σλοβακίας, κ. Ondrcka, όπου συνομίλησαν για τις δυνατότητες συνεργασίας των δύο προορισμών.

Ο κ. Ondrcka παρακάθισε στη συνέχεια και στην παρουσίαση του προορισμού Ιωάννινα και στη συζήτηση που ακολούθησε με τους τουριστικούς πράκτορες της Σλοβακίας.

Ακολούθησαν πολύ σημαντικές συναντήσεις με εκπροσώπους ακαδημαϊκών και ερευνητικών ιδρυμάτων της χώρας για την ανάπτυξη προγραμμάτων ανταλλαγών σπουδαστών, ερευνητών και τεχνογνωσίας.

Συγκεκριμένα, ο δήμαρχος έγινε δεκτός στην Σλοβάκικη Ακαδημία Επιστημών, από τον Πρόεδρο του ιδρύματος κ. Sajgalik, με τον οποίο συζητήθηκε η προοπτική ανταλλαγών και συνεργειών με το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων. Μακρά συνάντηση έγινε και στην έδρα των Κλασσικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Κομένιους με την καθηγήτρια Gruskova και ομάδα Σλοβάκων Ελληνιστών για τη δυνατότητα ενίσχυσης των προσπαθειών τους να κρατήσουν την πρόσβαση στη γνώση γύρω από τη σύγχρονη Ελλάδα ανοικτή στη νέα γενιά των Σλοβάκων σπουδαστών.

Τέλος, ακολούθησε η εγκάρδια συνάντηση με τη Δήμαρχο της Παλιάς Πόλης της Μπρατισλάβας, κ. Aufrichtova, όπου διερευνήθηκε η δυνατότητα δημιουργικών και αμοιβαία επωφελών ανταλλαγών μεταξύ των δύο δήμων.

Η επίσκεψη στην πρωτεύουσα της Σλοβακίας έκλεισε στα γραφεία της Εβραϊκής Κοινότητας της Μπρατισλάβας, όπου ο δήμαρχος είχε μια ενδιαφέρουσα και γόνιμη συζήτηση με τον πρόεδρο της κοινότητας κ. Duda, τον οποίο και προσκάλεσε άμεσα να επισκεφθεί τα Γιάννενα.

Το πρόγραμμα των συναντήσεων και διαβουλεύσεων έγινε με τη συνεπιμέλεια της δραστήριας Πρεσβείας της Ελληνικής Δημοκρατίας στην Μπρατισλάβα, την οποία και ο δήμαρχος Ιωαννίνων, κ. Ελισάφ ευχαριστεί θερμά στο πρόσωπο του Πρέσβη, κ. Δημητριάδη.

 

Επιμέλεια: Βασίλης Λούπας

ΔΗΜΟΦΙΛΗ