Πέμπτη, 8 Ιουνίου, 2023

ΠΡΟΤΥΠΟ ΓΥΜΝΑΣΙΟ – Παράσταση διαμαρτυρίας εν αναμονή των ενεργειών του Δήμου

Σε παράσταση διαμαρτυρίας προχώρησε το μεσημέρι της Τετάρτης, ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του Πρότυπου Γυμνασίου Ζωσιμαίας Σχολής Ιωαννίνων και το δεκαπενταμελές των μαθητών, ζητώντας να προχωρήσουν οι απαραίτητες εργασίες στο σχολικό κτήριο και στον αίθριο χώρο μετά και το ατύχημα του 15χρονου μαθητή προ μηνών.
Ο πρόεδρος του 15μελούς Παύλος Αλεξίου, ζήτησε να τοποθετηθεί και πάλι ο αθλητικός εξοπλισμός ο οποίος και αφαιρέθηκε μετά το ατύχημα που είχε γίνει και να φτιαχτεί η περίφραξη. Ο εξοπλισμός αφαιρέθηκε λίγο διάστημα μετά το ατύχημα του μαθητή και κανείς από τους μαθητές δεν γνωρίζει τον λόγο.
Ο πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων, Νικηφόρος Παπαχρήστος, επικεντρώθηκε μεταξύ άλλων στην ανάγκη να ασχοληθεί η πολιτεία με όλες τις σχολικές υποδομές ενώ ζήτησε να υπάρξει συνεννόηση και λύση στο θέμα των οικοδομικών αδειών και του ιδιοκτησιακού. Ερωτηθείς για το αποτέλεσμα της συζήτησης που υπήρξε με τον δήμαρχο, ο κ. Παπαχρήστος αναφέρθηκε στην δέσμευση του κ. Παπαγεωργίου να γίνουν οι παρεμβάσεις για την περίφραξη του σχολείου στην διάρκεια των θερινών μηνών.
Από την πλευρά του ο δήμαρχος Ιωαννίνων, Δημήτρης Παπαγεωργίου, ξεκαθάρισε ότι το ζήτημα της ασφάλειας είναι άμεση προτεραιότητα για τη δημοτική αρχή και προσωπικό του στοίχημα.
«Η σχολική στέγη του Δήμου Ιωαννιτών απαρτίζεται από 141 σχολεία και υπάρχουν διάφορα θέματα, με τις οικοδομικές άδειες. Ήδη τρέχει ένα πρόγραμμα αντισεισμικού ελέγχου και πυρασφάλειας πέρα από τα έργα που ξεκινούν άμεσα σε μια σειρά από σχολεία της πόλης», είπε ο κ. Παπαγεωργίου και συνέχισε λέγοντας ότι η έλλειψη οικοδομικών αδειών δημιουργεί πολλά προβλήματα στην υλοποίηση έργων.
Αναφορικά με την αφαίρεση και την απομάκρυνση του αθλητικού εξοπλισμού, ο κ. Παπαγεωργίου εξήγησε ότι αφαιρέθηκε γιατί αυτό επέβαλε ένα πρόγραμμα πιστοποίησης που είχε ξεκινήσει ο αείμνηστος Μωυσής Ελισάφ.
Σύμφωνα με το δήμαρχο, από τον έλεγχο διαπιστώθηκε ότι τα αθλητικά όργανα δεν ήταν κατάλληλα και επίσης βρισκόταν σε χώρο που δεν ανήκει στο δήμο αλλά είναι ιδιοκτησίας της Εκκλησίας εξηγώντας ότι η απόφαση τοποθέτησης νέων αθλητικών οργάνων «απαιτείται συνεννόηση με τον μητροπολίτη».
Η ανακοίνωση του Συλλόγου
Παράλληλα, σε δελτίο Τύπου του Συλλόγου Γονέων επισημαίνεται πως ζητήθηκε από τον Δήμαρχο εντός του καλοκαιριού να γίνουν οι απαραίτητες εργασίες έτσι ώστε να καταστεί η περίφραξη του σχολείου ασφαλής και να αντικατασταθούν οι μπασκέτες και τα τέρματα.
Ακόμη, υπογραμμίζεται πως ο Σύλλογος εξέφρασε την έντονη απογοήτευσή του για το γεγονός ότι η αφαίρεση έγινε δύο χρόνια μετά τον σχετικό έλεγχο και δη την άνοιξη του 2023. Γεγονός που σημαίνει ότι για δύο ολόκληρα χρόνια ο αθλητικός αυτός εξοπλισμός χρησιμοποιείτο ενώ ήταν ακατάλληλος και αυτό το γνώριζαν οι υπηρεσίες του Δήμου.
Ο Σύλλογος ζήτησε να γίνουν άμεσα οι συζητήσεις για την παραχώρηση του χώρου από τη Μητρόπολη, δεδομένου ότι έτσι κι αλλιώς υπάρχει χρόνια εν τοις πράγμασι παραχώρηση χωρίς ανταλλάγματα. Ακόμη, ο Σύλλογος εξέφρασε τη βεβαιότητά του ότι η Μητρόπολη, ως εκ της αποστολής της, θα συνεργαστεί με τον Δήμαρχο για το καλό των παιδιών της πόλης, χωρίς να ζητήσει ανταλλάγματα.
Σχετικά με τις άδειες και πιστοποιήσεις αντισεισμικής ικανότητας και πυροπροστασίας, ο Δήμαρχος απάντησε ότι πρόκειται να δρομολογηθούν στο επόμενο χρονικό διάστημα και ότι εξακολουθούν να αποτελούν προτεραιότητα για τον ίδιο και τη Δημοτική Αρχή, χωρίς όμως να παρουσιάσει συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα. Η συνάντηση ολοκληρώθηκε με την έκφραση της βούλησης του Συλλόγου να παρακολουθήσει στενά τα θέματα που αφορούν το σχολείο και να επανέλθει αν αυτό απαιτηθεί.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ