ΠΡΟΤΥΠΟ ΛΥΚΕΙΟ ΖΩΣΙΜΑΙΑΣ – Δέσμευση για λειτουργία του σχολείου τον Σεπτέμβριο

Χρειάστηκε να περάσουν σχεδόν τρεις μήνες, αρκετές συζητήσεις και πολλοί έλεγχοι, ώστε να φανεί, χθες, «φως στο τούνελ» για το μέλλον του κτιριακού συγκροτήματος του Πρότυπου Λυκείου της Ζωσιμαίας.

Την Τρίτη, το απόγευμα, παρουσία της υπουργού Παιδείας, Σοφίας Ζαχαράκη, ολοκληρώθηκε η σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε για το πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί με την αποκατάσταση των ζημιών στο κτίριο της Ζωσιμαίας από το σεισμό της 8ης Μαρτίου.

Στη σύσκεψη που συμμετείχαν, εκτός από την υπουργό, οι κυβερνητικοί βουλευτές Ιωαννίνων, Μ. Κεφάλα και Γ. Αμυράς, ο περιφερειάρχης Αλ. Καχριμάνης, ο δήμαρχος Θ. Μπέγκας, στελέχη των Διευθύνσεων Εκπαίδευσης και εκπροσώπων των Συλλόγων Γονέων – Κηδεμόνων του Πρότυπου Λυκείου και του Πρότυπου Γυμνασίου της Ζωσιμαίας, αποφασίστηκε να γίνει αποδεκτή η πρόταση της Περιφέρειας να αναλάβει αυτή, με τους δικούς της μηχανικούς που έχουν κάνει αυτοψία στο κτίριο, την αποκατάσταση των ζημιών, με τη δέσμευση μάλιστα από τους ίδιους, ότι ο χρόνος είναι υπεραρκετός ώστε οι εργασίες να ολοκληρωθούν εντός του καλοκαιριού και το σχολείο να λειτουργήσει κανονικά από τον ερχόμενο Σεπτέμβριο.

Στην επισήμανση του δημάρχου κ. Μπέγκα, ότι καλό θα είναι να υπάρχει και ένα εναλλακτικό σχέδιο, αναφέροντας την πιθανότητα μετεγκατάστασης στην Περίβλεπτο, η διαβεβαίωση του περιφερειάρχη ήταν πως δε θα χρειαστεί, καθώς οι παρεμβάσεις που απαιτούνται – κατά τους μηχανικούς της Περιφέρειας πάντα – θα έχουν ολοκληρωθεί σε σύντομο χρονικό διάστημα.

Μιλώντας στην Περ. Επιτροπή το πρωί της Τρίτης ο κ. Καχριμάνης αναφέρθηκε σε αυτή τη συμφωνία, κάνοντας λόγο μάλιστα για ένα απλό έργο και όχι τόσο σύνθετο όπως κάποιοι θέλουν να το παρουσιάσουν «φωτογραφίζοντας» πιθανότατα την ΚΤΥΠ που έχει μία διαφορετική τεχνική προσέγγιση της κατάστασης.

Αυτή άλλωστε, η διαφορετική προσέγγιση επί των τεχνικών ζητημάτων αντιμετώπισης των ζημιάς στο κτίριο ήταν που οδήγησε μετά και τον δευτεροβάθμιο έλεγχο στην τοποθέτηση του δημάρχου Ιωαννίνων Θ. Μπέγκα στο Δημ. Συμβούλιο όπου είπε πως το κτίριο του Πρότυπου Λυκείου δεν πρόκειται να λειτουργήσει τη νέα σχολική χρονιά.