Τετάρτη, 5 Οκτωβρίου, 2022

Ραντεβού σε ένα μήνα για τον εμβολιασμό στα Γιάννενα

Αναμένεται πάντως επαναλειτουργία των εμβολιαστικών γραμμών

 

Από τη Δευτέρα άνοιξε η πλατφόρμα για τον προγραμματισμό ραντεβού για την αναμνηστική δόση στην ηλικιακή κατηγορία 30-59 ετών, όμως τουλάχιστον σε τοπικό επίπεδο, η διαθεσιμότητα των ραντεβού είναι εξαιρετικά περιορισμένη.

Εν αναμονή των ανακοινώσεων και των πιθανών αλλαγών από το υπ. Υγείας στο εμβολιαστικό πρόγραμμα με την επαναλειτουργία κάποιων εμβολιαστικών γραμμών, που έκλεισαν το τελευταίο δίμηνο, λόγω της μειωμένης συμμετοχής, όσοι προσπαθούν να κλείσουν ραντεβού στα Ιωάννινα, θα πρέπει να περιμένουν πλέον από ένα 10ήμερο στην καλύτερη περίπτωση και αυτή σε κάποιο περιφερειακό Κέντρο Υγείας μέχρι και ένα μήνα για να εμβολιαστούν στην πόλη των Ιωαννίνων.

Οι εμβολιασμοί πραγματοποιούνται τον τελευταίο μήνα με το σταγονόμετρο και είναι χαρακτηριστικό, ότι τη Δευτέρα σε όλο το νομό Ιωαννίνων έγιναν μόλις… επτά εμβολιασμοί πολιτών!

Οι εμβολιασμοί δεν πραγματοποιούνται καθημερινά, καθώς οι εμβολιαστικές γραμμές στα νοσοκομεία υποτυπωδώς λειτουργούν, (είναι χαρακτηριστικό, ότι την Παρασκευή στο ΠΓΝΙ έγινε ένας εμβολιασμός), αλλά σε συγκεκριμένες ημέρες.

Στο Κέντρο Υγείας Ιωαννίνων οι εμβολιασμοί γίνονται κάθε Τρίτη, όμως χθες το μεσημέρι το κοντινότερο ραντεβού ήταν για τις 26 Ιουλίου και έπειτα για τις 2 Αυγούστου.

Στα περιφερειακά Κέντρα Υγείας, Βουτσαρά, Πραμάντων, Δερβιζιάνων και Μετσόβου οι εμβολιασμοί γίνονται κάθε Πέμπτη, με τα πλησιέστερα ραντεβού χθες, να προσδιορίζονται ελάχιστα για τις 7 Ιουλίου και λίγα περισσότερα για τις 14 Ιουλίου.

Το μεγάλο ερώτημα έχει να κάνει με τη λειτουργία του mega Εμβολιαστικού στους Αμπελόκηπους, καθώς έχει παρέλθει η χρονική περίοδος που παραχωρήθηκε από την 6η ΥΠΕ για τη μετατροπή του σε εμβολιαστικό κέντρο, υποτίθεται, ότι οι εμβολιασμοί γίνονται κάθε Παρασκευή, πλην όμως στην πλατφόρμα δεν παρέχεται η δυνατότητα του προγραμματισμού για τον εμβολιασμό πολιτών.

Ραγδαία αύξηση των κρουσμάτων, 166 στα Γιάννενα

Επιβεβαιώθηκαν οι εκτιμήσεις των επιδημιολόγων για την άφιξη του έκτου κύματος της πανδημίας, του κορωνοϊού εν μέσω του θέρους, με τη χθεσινή έκθεση του ΕΟΔΥ να φέρνει στο προσκήνιο 20.084 νέες μολύνσεις στην επικράτεια.

Οι διασωληνωμένοι ανέρχονται σε 95 ενώ σημειώθηκαν 16 νέοι θάνατοι.

Στην Ήπειρο το τελευταίο 24ωρο επιβεβαιώθηκαν 341 νέα κρούσματα.

Νομός Άρτας 63

Νομός Θεσπρωτίας 44

Νομός Ιωαννίνων 166

Νομός Πρέβεζας 68

Η αύξηση των κρουσμάτων και η επιβάρυνση της επιδημιολογικής εικόνας καταγράφεται επίσης και στο ιικό φορτίο της πόλης των Ιωαννίνων. Σύμφωνα με τα στοιχεία που δημοσιοποίησε ο ΕΟΔΥ, την τελευταία εβδομάδα, 20-26/06/2022 η εβδομαδιαία μέση τιμή του ιικού φορτίου των αστικών λυμάτων εμφάνισε αύξηση της τάξης του 35% σε σχέση με την προηγούμενη εβδομάδα.

Έκκληση προς τους πολίτες ώστε να είναι προσεκτικοί ειδικά όταν βρίσκονται σε χώρους με μεγάλο συνωστισμό απηύθυνε χθες η αντιπεριφερειάρχης Αγνή Νάκου, συστήνοντας την χρήση της προστατευτικής μάσκας, ειδικά σε τέτοιες περιπτώσεις και γενικότερα στους κλειστούς χώρους.

«Ο καθένας από εμάς θα πρέπει να προστατεύσει τον εαυτό του και όλους τους κοντινούς του. Συστήνω την χρήση μάσκας όταν μπαίνουμε σε κλειστούς χώρους ενώ θα πρέπει να είμαστε προσεκτικοί γενικά» ανέφερε η κα. Νάκου.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ