Πέμπτη, 23 Μαρτίου, 2023

Οι Σκανδιναβοί προβάλλουν τον προορισμό «Ιωάννινα»

Στην επίσημη ιστοσελίδα του ταξιδιωτικού κολοσσού Apollo, που τα τελευταία χρόνια έχει ανοίξει την τουριστική αγορά της Ηπείρου στις σκανδιναβικές χώρες, μέσω του αεροδρομίου, παρουσιάζεται η πόλη των Ιωαννίνων

 

 

Ένα ακόμη άνοιγμα στην τουριστική αγορά των σκανδιναβικών χωρών έχει ξεκινήσει για τον ποιοτικό προορισμό «Ιωάννινα» με την προβολή της πόλης και την αναφορά της στους προτεινόμενους προορισμούς της ταξιδιωτικής εταιρείας Apollo.

Η Apollo διοργανώνει ταξίδια σε όλον τον κόσμο και αποτελεί μία από τις μεγαλύτερες σκανδιναβικές ταξιδιωτικές εταιρείες, διακινώντας περίπου ένα εκατομμύριο επιβάτες ετησίως. Μετά τα Ζαγοροχώρια, πλέον περιλαμβάνει και τα Ιωάννινα στην επίσημη ιστοσελίδα της, παρουσιάζοντας τον προορισμό και προτείνοντας τουριστικά πακέτα

Από το 2017 που η Apollo προγραμματίζει και προσφέρει τα τουριστικά πακέτα για τις διακοπές σε χιλιάδες πολίτες στα ηπειρωτικά παράλια, με αποδράσεις στον ορεινό όγκο των Ιωαννίνων, και τέσσερα χρόνια μετά την ένταξη των Ζαγοροχωρίων ως ξεχωριστό προορισμό, ήρθε η στιγμή να προσφέρει αποκλειστικά τουριστικά πακέτα και για τον προορισμό της πόλης των Ιωαννίνων.

Όπως έκανε γνωστό σε δηλώσεις του την Τρίτη, ο πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Ιωαννίνων Στάθης Σιούτης, στην ιστοσελίδα της εταιρείας δίνονται βασικές πληροφορίες για τα «Ιωάννινα» τα αξιοθέατα και τις ιδανικές δραστηριότητες για τον επισκέπτη.

Τα Ιωάννινα παρουσιάζονται ως μια αυθεντική πλευρά της Ελλάδας με παραδοσιακή κουζίνα, νυχτερινή ζωή, φυσική ομορφιά, ιστορικά και πολιτιστικά μνημεία. Προτείνονται επισκέψεις στη λίμνη Παμβώτιδα και το νησάκι της, στο Κάστρο των Ιωαννίνων, το Σπήλαιο Περάματος, στο Αρχαίο Θέατρο της Δωδώνης, τα μουσεία της περιοχής κ.ά. Για τους πιο περιπετειώδεις επισκέπτες προτείνεται να δοκιμάσουν υδάτινα σπορ στη λίμνη Παμβώτιδα και εξορμήσεις για extreme sports στον ορεινό όγκο του νομού. Αναφέρεται ακόμη η εγγύτητα με τα όμορφα χωριά της περιοχής αλλά και με τα παράλια της Ηπείρου, για όσους θέλουν να εξερευνήσουν την περιοχή νοικιάζοντας αυτοκίνητο. Τέλος, συστήνονται ορισμένα ξενοδοχεία για διαμονή και αναφέρονται οι παροχές τους.

Πέρα από την παρουσίαση του προορισμού, δίνεται η δυνατότητα στους επισκέπτες της ιστοσελίδας να οργανώσουν το ταξίδι τους κλείνοντας πτήση και διαμονή ή να κάνουν συνδυαστικά πακέτα.

Ο κ. Σιούτης ανέφερε πως η παρουσίαση των Ιωαννίνων ως προτεινόμενος προορισμός αποτελεί σημαντικό βήμα για την αύξηση της επισκεψιμότητας στην περιοχή. «Μέχρι στιγμής είναι μικρός ο αριθμός των προτεινόμενων ξενοδοχείων για τα Ιωάννινα, όμως έχουμε επαφές με την εταιρεία Apollo και θα προσπαθήσουμε να αυξήσουμε τόσο τον αριθμό των ξενοδοχείων, όσο και τους προτεινόμενους προορισμούς εντός του νομού. Σε κάθε περίπτωση, η προώθηση αυτή των Ιωαννίνων αποτελεί σημαντική ευκαιρία, που δεν πρέπει να μείνει ανεκμετάλλευτη. Οφείλουμε να την αξιοποιήσουμε με κάθε τρόπο, ώστε μαζί με τις πτήσεις τσάρτερ, που εκτελούνται για λογαριασμό της ίδιας εταιρείας, να αυξήσουμε τις επισκέψεις τουριστών από τις σκανδιναβικές χώρες», ανέφερε μεταξύ άλλων.

Οι πτήσεις

Έτσι, ο φετινός προγραμματισμός των απευθείας πτήσεων τσάρτερ από τις σκανδιναβικές χώρες με την Apollo ξεκινά από τις 19 Μαΐου και έχει ως εξής:

– Aπό τις 19 Μαΐου και κάθε Παρασκευή οι πτήσεις από την Στοκχόλμη και το Γκέτεμποργκ της Σουηδίας. Από τις 20 Μαΐου και κάθε Σάββατο η πτήση από το Όσλο της Νορβηγίας.
– Από τις 22 Μαΐου και κάθε Δευτέρα οι πτήσεις από την Κοπεγχάγη και το Μπίλουντ της Δανίας.
Οι αεροπορικές εταιρίες που θα αναλάβουν την μεταφορά των επισκεπτών είναι η SAS και η Atlantic Airways.

Για την αεροπορική σύνδεση με Ηράκλειο

Τέλος, ο κ. Σιούτης ρωτήθηκε και για το αν υπάρχουν νεότερες εξελίξεις στην προοπτική της υλοποίησης της «άγονης γραμμής» Ιωαννίνων – Ηρακλείου, λέγοντας πως το θέμα βρίσκεται ήδη στην Κομισιόν και πως οι ενδείξεις οδηγούν σε έναρξη των πτήσεων, εφόσον δεν προκύψει κάτι διαφορετικό τον προσεχή Οκτώβριο.

 

 

ΔΗΜΟΦΙΛΗ