Πέμπτη, 23 Μαρτίου, 2023

ΣΤΑΘΜΟΙ ΜΕΤΑΦΟΡΤΩΣΗΣ – Αιχμές προς τη διοίκηση του ΦΟΔΣΑ και από τον Κ. Καψάλη

Διχασμό μεταξύ των εκπροσώπων του πρώτου βαθμού της αυτοδιοίκησης και συνολικότερα ένα μεγαλύτερο ρήγμα μεταξύ α’ και β’ βαθμού, δηλαδή με την Περιφέρεια, έχουν προκαλέσει οι τελευταίες εξελίξεις με το θέμα της λειτουργίας των Σταθμών Μεταφόρτωσης και τον τρόπο που αντιμετώπισε το θέμα το Δ.Σ του Συνδέσμου Διαχείρισης.

Κατά την τελευταία συνεδρίαση προέκυψαν μάλιστα αρκετά ερωτηματικά με ένα από αυτά να σχετίζεται με το εάν και με ποιον τρόπο θα υλοποιηθεί η απόφαση για τη διενέργεια του διαγωνισμού, ενώ εκκρεμεί η προειδοποίηση της Περιφέρειας Ηπείρου για προσφυγή σε περίπτωση που δεν καλυφθούν οι δεσμευτικοί όροι τους οποίους παρουσίασε ο Αλ. Καχριμάνης πριν από λίγες ημέρες.

Μέχρι τα ερωτήματα όπως το παραπάνω να απαντηθούν, εκείνο που μένει στο προσκήνιο είναι το σκηνικό απόλυτου διχασμού στο Δ.Σ του Συνδέσμου με τους δημάρχους της Π.Ε. Ιωαννίνων να διαχωρίζουν τη θέση τους από την τακτική και τις θέσεις της πλειοψηφίας και των αιρετών από τις άλλες τρεις Π.Ε.

Εξαίρεση σε αυτό αποτελούν ο δήμαρχος Δωδώνης και πρόεδρος της ΠΕΔ Χρ. Ντακαλέτσης που κατέθεσε ωστόσο συμβιβαστική πρόταση για την άρση του αδιεξόδου και ο δήμαρχος Μετσόβου Κ. Τζαφέας που υπερψήφισε, ενώ απών ήταν ο δήμαρχος Βορ. Τζουμέρκων Γ. Σεντελές.

Χθες, σε δηλώσεις του ο Δήμαρχος Πωγωνίου, Κώστας Καψάλης, μόλις μια ημέρα μετά την έντονη συνεδρίαση, έκανε λόγο για ανεξήγητη εμμονή της διοίκησης του Συνδέσμου σε μία στάση που αποδείχθηκε λανθασμένη δύο φορές, προσθέτοντας ότι δεν αποκλείεται το ίδιο να συμβεί και για τρίτη φορά.

Μάλιστα άφησε ξεκάθαρες αιχμές προς συναδέλφους του λέγοντας ότι αποδεικνύεται πως έχουν γνώμονα την πορεία προς τις εκλογές μετά από δύο χρόνια, καλώντας τους να παραμερίσουν τους εγωισμούς και να λειτουργήσουν συναινετικά και σε πνεύμα ενότητας.

«Θα πρέπει να πρυτανεύσει η λογική και να πάψουν οι εμμονές της διοίκησης. Το θέμα είναι εξαιρετικά σοβαρό, ο στόχος είναι κοινός για όλους, αλλά αυτός δεν μπορεί να επιτευχθεί χωρίς ενότητα. Δεν είναι θέμα εγωισμών και δε θα πρέπει να φέρνουμε στο προσκήνιο ό,τι έχει ο καθένας στο μυαλό του. Σε δύο χρόνια έχουμε εκλογές και προφανώς κάποιος ή κάποιοι θα θέλουν να καρπωθούν μία επιτυχία όμως αυτό είναι δευτερεύον και δε χρειάζονται τρικλοποδιές», σημείωσε ο κ. Καψάλης.

Αναφορικά με τη συμβιβαστική πρόταση που και ο ίδιος κατέθεσε στο Δ.Σ, να υπάρξει συνάντηση με την Περιφέρεια πριν «βγει στον αέρα» η νέα διακήρυξη επανέλαβε πως με τον τρόπο αυτό είναι δυνατό να επιλυθούν ζητήματα που στην πορεία οδηγούν σε ακυρώσεις. «Η Περιφέρεια έχει αποδείξει την καλή διάθεση και έχει βοηθήσει τα μέγιστα στη διαχείριση των απορριμμάτων. Οφείλουμε να κάνουμε και εμείς την αυτοκριτική μας, γιατί δεν σταθήκαμε στο ύψος των περιστάσεων. Ό,τι έγινε στην Ήπειρο με τα σκουπίδια, έγινε με τη συνεργασία της Περιφέρειας. Αυτό που πρότεινα ήταν να συζητήσουμε την Περιφέρεια και με την Αποκεντρωμένη Διοίκηση, να δούμε που υπάρχουν τρωτά σημεία στη διακήρυξη, να τα διορθώσουμε και να προχωρήσουμε.

Τον λόγο για τον οποίο η πρόταση αυτή δεν έγινε δεκτή, αδυνατώ να τον καταλάβω», κατέληξε ο κ. Καψάλης.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ