Παρασκευή, 24 Μαρτίου, 2023

Συγνώμη, δεν ζητήθηκε πάντως…

Εκτέθηκε ο Θ. Μπέγκας με την δημόσια δήλωσή του, ότι προσελήφθησαν συγγενικά πρόσωπα τριών αντιδημάρχων, αλλά δεν ανακάλεσε

Εκτεθειμένος έμεινε στο δημ. συμβούλιο ο επικεφαλές της «Ενότητας Πολιτών» Θωμ. Μπέγκας, μετά την δίωρη και πλέον συζήτηση που άνοιξε με αφορμή δικές του δηλώσεις σχετικά με τις προσλήψεις συγγενικών προσώπων τριών αντιδημάρχων της νυν δημοτικής αρχής, στον δήμο και στις δημοτικές επιχειρήσεις.
Η ένταση που επικράτησε στη συνεδρίαση «χτύπησε κόκκινο», με τον κ. Μπέγκα να διαψεύδει, ότι υποστήριξε κάτι τέτοιο, πέραν της αναφοράς που έκανε στο προηγούμενο δημ. συμβούλιο για συγγενικό πρόσωπο του επίσης αντιδημάρχου κ. Πήχα, πλην όμως η εξέλιξη και η κατάληξη της συζήτησης τον διέψευσε.
Αφού αρχικά υποστήριξε, απαντώντας στον Μ. Ελισάφ και την παρότρυνσή του να μην δηλητηριάζει κανείς το πολιτικό κλίμα στον δήμο Ιωαννιτών, πλησιάζοντας στις εκλογές, ότι υπάρχει ηθικό και πολιτικό ζήτημα είτε πρόκειται για ένα είτε για δύο, είτε για τρία ή τέσσερα παιδιά, απέφυγε να πει το οτιδήποτε επιπλέον σε σχέση και με τις αντιδράσεις που είχαν ήδη προκληθεί και εντός της αίθουσας με την ατμόσφαιρα να μυρίζει μπαρούτι.
Η ένταση «χτύπησε κόκκινο» λίγο αργότερα, όταν ο αντιδήμαρχος Γ. Αϊβατίδης ζήτησε από τον κ. Μπέγκα να μιλήσει με ονοματεπώνυμο, διαφορετικά, και ο ίδιος και η παράταξή του, θα θεωρηθούν ως κοινοί συκοφάντες. Αυτό ξεσήκωσε θύελλα αντιδράσεων, περιέργως όμως, όχι από τον κ. Μπέγκα, αλλά από συμβούλους της παράταξης και συγκεκριμένα τους κ.κ Βίνη και Ζούμπα, που για αρκετή ώρα είχαν έντονη φραστική αντιπαράθεση με τον κ. Αϊβατίδη και τον πρόεδρο του Σώματος, ζητώντας να ανακαλέσει ο πρώτος την αναφορά του στο σύνολο της παράταξης ως «κοινοί συκοφάντες».
Ο κ. Μπέγκας διέψευσε, ότι έκανε αναφορά σε συγγενικά πρόσωπα «αποσχισθέντων» δημοτικών συμβούλων, για να ακολουθήσει και η παρέμβαση του αντιδημάρχου Αρ. Παππά, που είπε, ότι περίμενε αρκετές ημέρες για να τοποθετηθεί ο κ. Μπέγκας και να μιλήσει ξεκάθαρα αν έχει στη διάθεσή του κάποια στοιχεία για εμπλοκή δικών του συγγενικών προσώπων, χωρίς επίσης να πάρει απάντηση.
«Μετά τα όσα ειπώθηκαν το προηγούμενο διάστημα θα πρέπει να αποδείξω ότι δεν είμαι ελέφαντας. Από το 1989 που είμαι στα κοινά ουδέποτε διόρισα στο Δήμο ή το δημόσιο πρόσωπο της οικογένειάς μου. Άνθρακες, ο θησαυρός», ανέφερε ο κ. Παππάς.
Ο δήμαρχος Μ. Ελισάφ, απαντώντας στην ένταση που προκλήθηκε από την αντιπολίτευση σημείωσε ότι έπρεπε να είχαν αντιδράσει, όταν ο επικεφαλής της παράταξής τους κατήγγειλε από τηλεοράσεως προσλήψεις και συμπλήρωσε ότι δεν μπορεί να ασκείται πολιτική με ύβρεις, συκοφαντίες και ψέματα. Η συζήτηση ολοκληρώθηκε με τον δήμαρχο να διαβάζει την απομαγνητοφωνημένη τοποθέτηση του κ. Μπέγκα, που έκανε πράγματι λόγο για προσλήψεις συγγενικών προσώπων τριών αντιδημάρχων.
«Προσπάθησα με την αρχική μου τοποθέτηση να μην δυναμιτίσω το κλίμα. Καταλαβαίνω την αμηχανία του κ. Μπέγκα. Ήταν μία θλιβερή συκοφαντία. Και λάθη θα γίνουν και αστοχίες θα υπάρχουν. Όμως είναι άλλο πράγμα η κριτική και άλλο η συκοφαντία», κατέληξε ο δήμαρχος.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ