Παρασκευή, 12 Αυγούστου, 2022

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΟΤΑ – Ούτε βήμα πίσω για τις σχολικές καθαρίστριες

Απάντηση στον δήμαρχο Ιωαννίνων, που πριν από λίγες ημέρες είχε σημειώσει ότι δεν υπάρχουν χρήματα για την ανανέωση των συμβάσεων των 40 καθαριστριών θέλησε να δώσει η πρόεδρος του Συλλόγου Εργαζομένων ΟΤΑ Ιωαννίνων Τίνα Ζέκα παραθέτοντας στοιχεία  συμβάσεων με τεχνικούς συμβούλους που έχει συνάψει η Δημοτική Αρχή.
Μετά το επεισόδιο που είχε γίνει μέσα στο δημαρχείο και το αίτημα του Δήμου Ιωαννιτών στο υπουργείο Εσωτερικών για αύξηση των κονδυλίων ώστε να προσληφθούν περισσότερες καθαρίστριες, η κα. Ζέκα επανέρχεται και μιλά για «συνειδητή, πολιτική επιλογή» και όπως επιμένει «να κόβονται δαπάνες από την καθαριότητα των σχολείων για να περισσεύει χρήμα για τους εργολάβους».
Η κα. Ζέκα υποστήριξε ότι «προφανώς την πρώτη ευθύνη για τις απολύσεις των 40 συμβασιούχων σχολικών καθαριστριών τη φέρει το ΥΠΕΣ που χρηματοδοτεί την πρόσληψη μόλις 92 καθαριστριών σε μια πόλη 100.000 κατοίκων. Όμως η δημοτική αρχή δεν μπορεί να ισχυρίζεται ότι δεν υπάρχουν χρήματα στο ταμείο. Είναι συνειδητή, πολιτική επιλογή να κόβουμε τις δαπάνες από την καθαριότητα των σχολείων για να περισσεύει ζεστό χρήμα για τους εργολάβους», είπε.
Στη συνέχεια κατέθεσε μια σειρά από ονόματα και ποσά λέγοντας πως μπορεί η δημοτική αρχή να βρει χρήματα για τις καθαρίστριες και για να είναι καθαρά τα σχολεία.
«Καταθέτουμε λοιπόν τις συμβάσεις ώστε αν ποτέ θελήσει η Δημοτική Αρχή να βρει χρήματα να κόψει από τους εργολάβους και να αφήσει τις συναδέλφους τις καθαρίστριες των 600€ να καθαρίζουν τα σχολεία», είπε.
Στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκαν και οι δηλώσεις της εκπροσώπου του Σωματείου Καθαριστριών που ζήτησε σύγκλυση του δημοτικού συμβουλίου ώστε από κοινού όλες οι παρατάξεις να ζητήσουν την ανανέωση των συμβάσεων.
Τέλος, και ο εκπρόσωπος του ΕΚΙ μίλησε για την απόφαση να στηρίξουν τις καθαρίστριες καλώντας όλους στην ενδυνάμωση του αγώνα υπέρ της ανανέωσης των συμβάσεων.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ