Παρασκευή, 24 Μαρτίου, 2023

ΣΥΡΙΖΑ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ – «Επικαιρότητα στη σφαίρα του παραλόγου»

Σφοδρή κριτική σε Αλ. Καχριμάνη και Γ. Αμυρά ασκεί η τοπική Νομαρχιακή

Ο περιφερειάρχης Αλ. Καχριμάνης και ο υφυπουργός Περιβάλλοντος – Ενέργειας Γ. Αμυράς βρίσκονται στο στόχαστρο της κριτικής μέσω της ανακοίνωσης που εξέδωσε η ΝΕ Ιωαννίνων του ΣΥΡΙΖΑ, με αφορμή θέματα της τρέχουσας επικαιρότητας και κυρίως η στάση της περιφερειακής αρχής και του υπ. Περιβάλλοντος αντίστοιχα σε αυτά.
Έτσι γίνεται λόγος για μία σειρά ζητημάτων που διαλαμβάνονται τελευταίας την περιοχή και τα οποία ανήκουν, όπως αναφέρει στη σφαίρα του παραλόγου.
«Μέσα σε λίγες μέρες μαζεύτηκαν πολλά για να είναι τυχαία.
Ο Περιφερειάρχης αποφάσισε μόνος του, όπως πράττει συνήθως, να πάρει τις μελέτες για τη σύνδεση της Πρέβεζας με την Ιόνια από το Υπουργείο Υποδομών και να αναλάβει την ευθύνη για την κατασκευή του έργου. Αν δεν πρόκειται για μία ακόμη φωτοβολίδα, πρόκειται για θέμα που εγείρει σοβαρά ερωτήματα. Εξάλλου υπάρχει το κακό προηγούμενο με την μελέτη σύνδεσης Ιωαννίνων- Κακαβιάς που έκανε βόλτες μεταξύ Υπουργείου Υποδομών και Περιφέρειας Ηπείρου.
Η Περιφέρεια Ηπείρου έχει επιδοθεί σε έναν πρωτοφανή καβγά με τον Φορέα Διαχείρισης Απορριμμάτων και τους Δήμους. Θύματα είναι οι πολίτες που ήδη πληρώνουν τα σκουπίδια πανάκριβα. Αποτέλεσμα της διετούς αντιπαράθεσης είναι η απόλυτη σύγχυση που έχει προκληθεί στην κοινή γνώμη. Η κατάσταση έχει οδηγηθεί στο μη παρέκει και πρέπει να βρεθεί λύση χωρίς καμιά χρονοτριβή.
Η Περιφέρεια Ηπείρου έκανε ακορντεόν τον προϋπολογισμό του Κέντρου Υψηλής Έρευνας και Τεχνολογίας. Το χειρότερο όμως που έκανε είναι ότι απέκλεισε από τον σχεδιασμό το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων. Μάλλον η Περιφέρεια παράγει έρευνα και το Πανεπιστήμιο στήνει μπέλεϋ. Επιπλέον δεν υπήρξε ουσιαστική δημόσια διαβούλευση με την τοπική κοινωνία, όπως όφειλε να υπάρξει, αλλά αυτά είναι… ψιλά γράμματα.
Τέλος, οφείλουμε και μία αναφορά στον Υφυπουργό Περιβάλλοντος. Ο κ. Γιώργος Αμυράς διάλεξε το αισθητικό αλσύλλιο της πόλης για τις πρωινές του βόλτες και για να διαφημίσει το αυτονόητο. Τον καθαρισμό του! Ας μας απαντήσει που βρίσκεται το Προεδρικό Διάταγμα της Λίμνης; Πότε θα το παρουσιάσει; Ποια είναι η θέση του για την αλλαγή της οριοθέτησης που απαιτεί άλλη συνάδελφός του από τη ΝΔ στη Βουλή», καταλήγει η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ Ιωαννίνων.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ